CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

Eminescu vârf de lance al spiritualității românești
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu poți spune "Ianuarie" să nu gândești la poetul fără de pereche, vârf de lance al spiritualității românești! Au fost și mai sunt ucigași, au fost trădători, au "strâmbat din nas", toți o nulitate, Eminescu-i sfânt!  
 
Pendulări între ce găsim în manuale și ce s-a publicat din opera eminesciană, căutați veți descoperii mult mai mult!  
 
Citiți de exemplu din "Postume", amintesc, Eminescu e mult, mult mai mult decat cei ce au călcat romantismul său în picioare! Atitudinea comunistă continuată și astăzi " a câștigat" ceva însă mult mai important rămâne sensul romantic al poeziei! "Lupta, acțiunea de spălare a creierului", continuă!  
 
Acum românii sunt liberi! Pot avea o opinie proprie, un gust propriu. Desigur, un pic de obiectivitate este necesară, măcar atâta cât să ajungă pentru a citi "Dulcea Românie" a lui Eminescu, așa cum a scris-o el, adică nu în slujba comunismului ci ca un romantic entuziast al timpului sau.  
 
Tristețea însă nici macar nu este aceasta. Mult mai tristă mi se pare "pornirea" din ce în ce mai des, ne înfrânată în ultima vreme, de a sări la beregata cuiva care afirmă realul despre Eminescu.  
 
Nu ajunge a ridica pe cineva pe un piedestal, dacă valori elemntare ca toleranța, deschiderea, adevărul sau cultura dialogului rămân deziderate utopice datorită scoaterii lor din uz și înlocuirea acestora cu relații și nepotisme, cu mită și furt!  
 
Sunt promovați "deformați" să ne vorbească despre Eminescu!  
 
Va urma,  
 
Referinţă Bibliografică:
Eminescu vârf de lance al spiritualității românești / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2196, Anul VII, 04 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!