CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Pamflet >  

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
"Pioneza de azi" este un pamflet, orice asemănare cu realitatea este "o pură întâmplare (oare?)!  
 
Cât, apoi, ce am realizat ca nație? Ar mai fi multe de făcut...fanfare militare cântând prohodul sub "Arcul de Triumf" și urne de vot umplute cu iluzii!  
 
Ne reculegem, cum? Nu ne mai iubim țara și nu ne mai miră nimic, vindem tot, tuturor( amintesc numai: "brend - Ana Aslan", francezilor!).  
 
Țara tuturor și-a nimănui, o pistă de zbor, un culoar printre scaunele aeronavei "România"!  
 
Repet,  
 
Fanfare pompoase, cântând...(nu îmi place gerunziu!) sub Arcul de Triumf și urne de vot umplute cu iluzii.  
 
Pe 1 Decembrie se cântă prohodul aleșilor neamului, dar nici ei nici noi norodul, nimeni, nu știu să pună mâna pe lopată și să-și îngroape morții. Stăm cu morții în case și nici nu mai simțim mirosul, de 27 de ani, miroase comunismul!  
 
Suntem, vrem nu vrem morți, pentru că nu găsim oameni vii să-i "așezăm" în capul mesei.  
 
Suntem morți pentru că nu ieșim să votam iubire, credință, real, votăm orice, apoi cântăm în cor prohodul României.  
 
Sper să se fi născut deja acei care vor îngropa ceea ce e de îngropat și că vor face curățenie în urma noastră.  
 
Semenii mei, de nu suntem atenți, se vor "risipii" și ei...înăbușitoare starea lor ( a hienelor ce au vandalizat...) de buruieni.  
 
Mai sper în adevăr, un ... 1 Decembrie frumos, înalt, cu emoție pentru popor, vreau uniforma albastră de pe vremea lui Cuza, nu așa, priviți, rămași în chiloți și maieu, nu uniforme de camuflaj, să revenim la matcă.  
 
O Românie camuflată ( în ghearele hienelor ), ne confundăm unii cu alții, ne evitam cu respect și morții putrezesc la lumină...kitsch lamentabil cu sclipici.  
 
Citez un scriitor uitat, este de-al românilor...  
"Prohodul tuturor popilor din lume desigur n-ar fi fo-st așa de plicticos, așa de nesuferit ca explicarea înceată și monotonă a acestui savant. PĂUN-PINCIO".  
Referinţă Bibliografică:
Pioneza de azi este un pamflet, orice asemănare cu realitatea este o pură întâmplare(oare?)! / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2159, Anul VI, 28 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!