CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

(FRAGMENT DIN ROMAN: SUNT LACRIMĂ DIN LACRIMILE TALE, AUTOR GHEORGHE ŞERBĂNESCU)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mesaj de la prietenul meu, indian american... obişnuim să ne scriem!  
 
“...wish I could write you în english, but...”  
 
“Eu personal nu am nimic împotriva nimănui, dragul meu prieten, George! A avea unele discuţii contradictorii uneori eu zic că e bine pentru fiecare, căci învăţăm mereu câte ceva de la unii la alţii.  
 
A critica cu răutate asta nu o fac, să zicem că-mi spun părerea şi apoi sunt pus la zid şi criticat ( nu de către tine, tu o poţi face...), accept asta dar să fie ceva constructiv, nu de dragul de a mă lovi cu cuvinte rele, înseamnă laşitate în ochii mei şi la fel nesinceritate şi m-aş simţi trist, pentru că eu iubesc lumea (generally speaking) şi sunt onest!  
 
Aşa am fost crescut să gândesc de fraţii mei indieni.  
 
Cu zile în urmă ţe-am scris cum este ritualul indian de discuţii, pe stilul tradiţional vechi.Toţi stau în cerc turceşte şi fiecare vorbeşte pe rând tot ce are pe suflet şi cu sinceritate şi fără ruşine chiar discutând anume intimităţi sexuale. Este un cleansing al sufletului, o purificare. Aşa am gândit şi eu că trebuie să fiu în comunicarea cu tine, George, prieten preţuit!  
 
Uneori, “I'm tesing some brothers&sisters and I did it with you too, so please forgive me”, dar nu cu intenţii rele ci aşa cum fraţii şi surorile au felul lor de a se purta unii cu alţii, tu ştii bine, ai studiat în domeniu.  
 
Eu încă de mic copil am fost prieten cu tot soiul de oameni, şi nici mai târziu nu mi-a căzut nasul, eu consider pe toţi că au ceva bun în ei, chiar şi cei consideraţi răi.  
 
Am vrut mereu să cunosc cât mai multe din viaţă, orice, citind romane de scriitori mari, ori cărţi de filosofie, dar uneori şi citind rahaturi poliţiste, pentru că mintea are nevoie de o relaxare, de ceva stupid, altfel inebunesti.  
 
Nu-mi plac acei oameni care se cred sofisticaţi şi ..intelectuali, se mint pe ei înşişi. La fel am făcut şi cu religia. Sunt atâtea credinţe în lume de studiat şi toate în final spun acelaşi adevăr unic ( cum ai precizat tu...) Că unele popoare îl văd pe Dumnezeu ca Rama sau Krishna sau Allah sau Abraham sau Jesus sau Zoroaster ori Meher Baba, pentru mine toţi sunt acelaşi Dumnezeu cu nume diferite. La fel Great Spirit numit de indieni sau Wakan Tanka(în limbajul Lakota).  
 
Mereu am fost avid de cunoaştere şi am citit destule şi uneori chiar am participat la unele ceremonii indiene, să văd cum se fac şi cum cred acei oameni (vorbesc de indieni din India), am studiat şi Tantra şi apoi am studiat orice despre Diavol pentru că trebuia să cunosc cât mai multe.  
 
Credinţa ce am în Dumnezeu e de neclintit, dar nu am fugit sau mi-a fost teamă să studiez black magic şi să cunosc câţiva satanişti în shop-urile lor din Manhattan pline de skulls, lumânări negre, pentagrame etc.  
 
Vezi Magdalena...? cum am fost demult... Aşa mi-a fost scris de soarta,  
 
hai să-ţi zic una interesantă, numele fiind o simplă coincidenţă.  
 
Când aveam 7 ani dormeam în pat nopţile cu ...o păpuşă şi o numisem... Magdalena...fratele meu dormea cu un ursuleţ, eu cu...o păpuşă!  
 
Tu ştii că noi doi de multe ori ne-am bătut în vorbe între noi, este bine să spui ce ai pe suflet, şi, eu aceasta am făcut în discuţiile cu tine dragă prietene! De unele ori ( iartă-mă te rog) am iscat cu bună voie unele contradicţii, pentru a observa cum gândeşti tu despre lume!  
 
Indienii fac asta mereu, te pun la încercări în mod subtil pentru a vedea cum gândeşti şi cum te comporţi, nu văd nimic rău în asta , poate unii s-ar supăra, dar nu ar avea de ce, ştiu că tu nu te superi pe mine!  
 
Am învăţat să-mi spun părerile în mod sincer, fără ocolişuri şi să nu flatez pe nimeni, toţi avem atâtea de învăţat încă de la noi şi viaţă şi de la alţii din jur, dar când vezi că cineva are dreptate trebuie să admiţi acest lucru, şi să uiţi de ego.  
 
Tu ai dreptate în ce ai scris despre românaşii din România, ...aparenţele însă înşală, dar ce vrei de la o naţiune rămasă încă în sec.18? Tot pe pile se face şi azi totul acolo şi corupţie şi etc etc. exact ce ai scris tu.  
 
Şi ceea ce ai scris la sfârşit este foarte adevărat, apreciez mult că gândeşti aşa pentru că este adevărul şi dacă supără, va supăra pe aceia ce încă nu ştiu ce înseamnă decât ca un cuvânt ...oarecare...  
 
Cum poate trăi un popor în atâta minciună şi corupţie, mă şi minunez azi, au trecut de la o extremă la altă, dar mai vorbim altă dată, cred că ştii ce am vrut să spun aici.  
 
Cred că ai lovit cuiul drept în cap! (Expresie Americană care nu ştiu dacă sună la fel şi în Româneşte.) Probabil că asta este problema în România. Toţi se consideră prea buni şi prea "boieri" ca să se coboare la un anumit nivel care-ar fi considerat prea josnic. Din păcate banii nu vor putea să le cumpere şi-o conştiiţă sau măcar voinţa de a face ceva pentru ei însişi.  
 
Dar zic să închei aici deocamdată, vezi însă că aşa sunt eu, spun adevărul şi nu-mi e ruşine de nimic.( Îmi este dor să dialogăm, să te aud vorbind!)  
 
And don't worry, you're not alone.  
 
Te salut de pe cealaltă coasta a americii!”  
 
"Love is something you and I must have.We must have it because our spirit feeds upon it.We must have it because without it we become weak and faint. Without love ourself-esteem weakens.Without it our courage fails.Without love we can no longer look out confidently at the world.We turn inward and begin to feed upon our own personalities,and little by little we destroy ourselves.  
 
With it we are creative.With it we march tirelessly. With it, and with it alone, we are able to sacrifice for others."  
 
Referinţă Bibliografică:
(FRAGMENT DIN ROMAN: SUNT LACRIMĂ DIN LACRIMILE TALE, AUTOR GHEORGHE ŞERBĂNESCU) / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1706, Anul V, 02 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!