CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

(FRAGMENT DIN ROMAN: SUNT LACRIMĂ DIN LACRIMILE TALE, AUTOR GHEORGHE ŞERBĂNESCU)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Desigur, sunt şi semeni monocromatici, aceştia îşi măsoară griul neutru în procente de alb sau negru.  
 
O zi obişnuită socot a fi atunci când îmi adun din cioburile cotidiene pe cele colorate. Continui asiduu, apoi să lucrez la un vitraliu cu reflexii identitare.  
 
Este cald, arşiţă. Opresc maşina în parcare unui Mall! Parcarea are înfăţişarea unui vitraliu, maşinile de culori diferite îţi da această senzaţie!  
 
Vizavi, doi îndrăgostiţi, îmi zâmbesc la întâlnirea privirilor noastre, le zâmbesc la rândul meu, recunosc, puţin curios! Ochii azurii ai fetei îşi lasă privirea peste faţa necoaptă şi feminină a băiatului!  
 
Cântăresc paşii cu privirea, griul trotuarului domină însă atenţia îmi este atrasă de câteva frunze ruginii, amprenta tomnatică a trecerii timpului.  
 
Îmi continui drumul către intrarea în Mall, în timp ce mintea-mi zboară la imaginea de mai devreme rămasă în trecut.  
 
Mi s-a întâmplat ca şi acum să întâlnesc oameni care deşi nu spun nimic, totuşi să îmi atragă atenţia! Simt cum îmi ocupă timpul... zâmbesc defensiv.  
 
Comunicarea fie ea şi nonverbală păstrează acest contact între oameni. Teama de singurătate, de autosuficienţă, de privitul în tăcere, în noi înşine, voluptate şi vitalitate când sensul parcă nu are sens, oare să alimenteze noncomunicarea?  
 
Adevărul este că mulţi dintre noi ne împlinim în ceilalţi. Şi, apoi, puţini oameni singuri sunt şi fericiţi.  
 
Continui asiduu să lucrez la un vitraliu cu reflexii identitare... gândesc!  
 
Iubirea în simţământul sau, imaginea celor doi tineri din parcare, respect, admiraţie, destul de complex, să gândeşti la milă sau capriciu, de multe ori traduse ca iubire este eroare.  
 
Autenticitatea este drumul către iubire, nu întamplarea, neprevăzutul sau umbra de egoism!  
 
Întru în Mall, mi-e foame. Simt stomacul strâns ghem sub coaste, îl simt acolo mic, agitat şi revoltat.  
 
De şapte zile de când am început călătoria mănânc “nimicuri”, fructe, altceva...către seară când mă cazez peste noapte la hotel!  
 
Ciudat, pentru un moment m-am simţit sătul! A fost suficient un detaliu al lumii civilizate, atmosfera de restaurant ca să-mi recapăt echilibrul stomacului!  
 
Sper a nu mă înşela, lumea rafinată, accesul la cultură, majoritatea are bunul simt ca să-i identifice valoarea, nu e suficient să-ţi transpui în cuvinte, senzaţiile şi trăirile, ai nevoie de măcar o idee puternică drept fundament, altfel scrierile tale, deşi frumos încondeiate, n-au valoare decât pentru tine.  
 
Literatura seamănă cu arhitectura, cu un set de imagini, instantanee, fiecare parte de carte e gândită şi regândită în context, la nivelul ideii, al echilibrului aşa începe să îmbrace scheletul în cuvinte.  
 
Întru în restaurant, memoria afectivă mi-a fost brusc deşteptată de imaginea unui mănunchi de banane verzi. Mi-am amintit cum, în copilărie aşteptam să se coacă bananele. Cumpărau părinţii, după ore de stat la coadă. Ne explicau că, de fapt, bananele sunt galbene şi că trebuie să le lăsăm să se coacă pentru a le mânca!  
 
La o masă zăresc dincolo de prietenie, un personaj straşnic: îmi apare în minte tristeţea cu care a povestit că i-a murit soţia. A venit în Hollywood, regizor din Bucureşti, pentru a participa cu filmul sau la un festival aici. Am stat de vorba, despre noi, despre starea filmului românesc, starea literaturii române, starea naţiunii, împreună ca doi buni prieteni! Regizorul – prieten straşnic mi-a propus să-i scriu un scenariu ( el nu aflase de romanul la care tocmai scriu!). În mintea mea, privindu-l, văd deja decorul, cadrele, personajele...”vise”, mintea scormonea după o melodie care să se suprapună ritmului povestirii...  
 
Referinţă Bibliografică:
(FRAGMENT DIN ROMAN: SUNT LACRIMĂ DIN LACRIMILE TALE, AUTOR GHEORGHE ŞERBĂNESCU) / Gheorghe Şerbănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1692, Anul V, 19 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gheorghe Şerbănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Şerbănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!