CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Gheorghe Păun         Ediţia nr. 2174 din 13 decembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Gheorghe PĂUN - CĂLIN GEORGESCU, O MARE ŞANSĂ PENTRU ROMÂNIA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Această şansă se numeşte Călin Georgescu. I-am citit cărţile, apoi l-am ascultat, de două ori chiar în Curtea de Argeş, am vorbit cu el, am vorbit şi cu alţii despre el. M-a convins, îl cred, îl susţin. Ştie ce spune şi le spune bine, profesionist-lucid, cu dragoste de neam, are un proiect de ţară, PENTRU ŢARĂ, lucru rar, dacă nu unic, în peisajul politic românesc contemporan. Revedeţi „Cumpăna României”, cartea pe care a publicat-o de curând la Editura Christiana, pentru detalii, pentru argumente.  
 
Am primit acum două zile comunicatul de presă care urmează (se găseşte şi la http://fscro.eu/comunicat-de-presa-2/).  
 
Îl reiau integral, semn că ader la el fără rezerve, şi-l propun astfel şi prietenilor revistei. Interpretaţi, vă rog, apelul ca fiind unul naţionalist, în sensul bun al cuvântului, şi nu unul politic. Timpul nu mai are răbdare, istoria ne trage de mânecă, acordându-ne (încă) o şansă. S-o folosim!  
 
Cu speranţe, cu bune presimţiri,  
Gheorghe Păun  
 
***  
 
COMUNICAT DE PRESA  
 
Noi, Federaţia Societatea Civilă Românească, constituită din 12 entităţi juridice reprezentative la nivel naţional care au încheiat mai multe parteneriate şi protocoale de colaborare cu ONG-uri din educaţie, sănătate, cultură, energie, diplomaţie şi din mediul de afaceri, reprezentând interesele a peste 3 milioane de cetăţeni profund nemulţumiţi de felul în care arată astăzi ţara, facem apel către clasa politică să ia în considerare propunerea societăţii civile pentru funcţia de Prim-ministru al României, în persoana domnului Călin Georgescu.  
 
Este momentul trezirii conştiinţelor naţionale, iar proiectul de ţară „HRANĂ, APĂ, ENERGIE”, pe care domnia sa îl propune, se identifică pe deplin cu idealurile şi revendicările societăţii civile româneşti.  
 
Prin urmare, i-am solicitat public, astăzi, 2 noiembrie 2016, în cadrul conferinţei susţinute la Universitatea Politehnica din Bucureşti să accepte propunerea noastră de a prelua guvernarea ţării, de a readuce la viaţă adevăratele valori ale neamului românesc şi de a scoate ţara din marasmul în care se află. Răspunsul domniei sale a fost ferm: „Sunt gata să fac acest lucru, ştiu ce este de făcut, am cu ce şi am cu cine. Mă ofer să îndrum şi să călăuzesc poporul român către libertate. Folosiţi-mă!”  
 
În opinia noastră, domnul Călin Georgescu este omul cel mai potrivit pentru a strânge în jurul său toate resursele pentru realizarea reconcilierii naţionale. Proiectul de ţară cu care ni se adresează nouă, poporului român, constituie un veritabil program de guvernare.  
 
Cerem poporului ca în vremurile actuale, în care politicienii se sfâşie între ei, să fim împreună cu toţii şi să impunem partidelor politice care se vor confrunta în alegerile din decembrie să răspundă apelului nostru de a instala la Palatul Victoria un premier patriot, unificator de forţe naţionale, cu o reputaţie morală şi profesională ireproşabilă pe plan naţional şi internaţional, emanat de societatea civilă autentic românească.  
 
În urma discuţiilor din grupurile informale reunite într-o coaliţie a forţelor naţionale, cerem Preşedintelui României să ia act de voinţa noastră în a-l desemna ca viitor Prim-ministru pe domnul Călin Georgescu.  
 
ROMÂNI, este timpul să propunem şi să susţinem NOI un premier care îşi iubeşte ţara cu adevărat!  
 
Federaţia Societatea Civilă Românească  
 
COALIŢIA FORŢELOR NAŢIONALE  
 
---------------------  
A consemnat,  
Academician Gheorghe PĂUN  
Curtea de Argeş  
7 decembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Gheorghe PĂUN - CĂLIN GEORGESCU, O MARE ŞANSĂ PENTRU ROMÂNIA / Gheorghe Păun : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2174, Anul VI, 13 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gheorghe Păun : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Păun
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!