CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Gheorghe Păun         Ediţia nr. 1679 din 06 august 2015        Toate Articolele Autorului

Gheorghe PĂUN - ZIUA REVISTEI „CURTEA DE ARGEŞ”, SÂMBĂTĂ 8 AUGUST 2015
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Deja tradiţie, prima dintre Zilele Municipiului Curtea de Argeş este dedicată revistei de cultură Curtea de la Argeş. Va fi sâmbătă 8 august, cu un program extrem de atrăgător.  
 
Sesiunea de dimineaţă se va desfăşura în Sala Mare, recent renovată, a Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, cu începere de la ora 10.00. Corul „Semănătorii”, din comuna Bieşti, raionul Orhei, din Basarabia, dirijat de Ştefan Caranfil, va deschide manifestarea, iar încheierea ei o va face Corul local, „Orfeu” (dirijor Alexandru Ionescu).  
 
Între cele două „paranteze muzicale”, un moment de vârf: conferinţa „Destinul României”, susţinută de Călin Georgescu, expert în dezvoltare durabilă, printre altele, preşedintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, din Viena, Austria.  
 
Va recita poezie de autori de pe cele două maluri ale Prutului actriţa Ninela Caranfil, o mare prietenă a Argeşului, va cânta la nai şi la alte instrumente româncuţa de nici zece ani Mădălina Lupu, din Cepari. Nu va lipsi arta plastică: la fel ca în ultimii ani, Dan Tudor Truică ne prezenta ediţia 2015 a expoziţiei colective itinerante „Atitudini contemporane”.  
 
De la ora 16.00, în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului va începe un „salon de carte”, la care vor fi prezentate pe scurt în jur de 20 de volume ale colaboratorilor revistei, începând cu traducerea autobiografiei celebrului politolog Johan Galtung, din care mai multe capitole au apărut deja în revistă. Cartea este realizată de Editura Tiparg, cea care tipăreşte şi revista, şi este numărul 4 din seria „Biblioteca Revistei Curtea de la Argeş”.  
 
Vor fi prezenţi un mare număr de colaboratori ai revistei, din Ţară şi din Basarabia. Desigur, întâlnirea este deschisă tuturor iubitorilor de cultură, din oraş şi de pretutindeni. Ea contează şi ca întâlnire a Clubului Revistei pe luna august.  
----------------------------  
Acad. Gheorghe PĂUN  
Redactor şef al revistei „Curtea de Argeş”  
Curtea de Argeş  
5 august 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Gheorghe PĂUN - ZIUA REVISTEI „CURTEA DE ARGEŞ”, SÂMBĂTĂ 8 AUGUST 2015 / Gheorghe Păun : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1679, Anul V, 06 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gheorghe Păun : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Păun
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!