CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

GÂNDURI DE NOAPTE (SAU) CUM SE ÎMBLÂNZESC INSOMNIILE (V)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
1. Când te minunezi de un piesaj, nu te exclude din el: fără tine (receptorul), peisajul nici n-ar exista.  
 
2. Pentru faptele sale aflate în proiect, tata folosea adesea o vorbă: “Se vor împlini când le va veni ceasul”. Eu vin cu un adaos care întregeşte zicerea tatei: “…Însă împlinitorul faptelor sale trebuie să fie mereu cu ochii pe ceas.”  
 
3. Când un vis de peste noapte ţi se împlineşte, nu te grăbi să te crezi profet.  
 
4. Când are omul de oscilat între două cusururi personale? Când are de făcut vreo plată nestandardizată. Dacă plăteşte mai mult decât face, e luat de fraier, iar dacă oferă mai puţin, e privit drept zgârcit.  
 
5. De ce e accesul la iad mai facil, spre deosebire de accederea în rai? Fiindcă Cerberul nu păzeşte intrarea în iad, ci ieşirea. Pe când, la rai, Sfântul Petru ţine cheile de la intrare, căci de ieşire nu e nimeni interesat.  
 
6. Când plouă, orăşeanul se întristează, ignorând bucuria săteanului. Iar săteanul… n-are timp de reproş.  
 
7. Dacă aş fi pictor, aş personifica timpul într-un bărbat cu vârstă matusalemică, purtând în mâini uneltele sculptorului.  
 
(Foto: Portret de bătrân – ARTISTICDECO)  
 
Referinţă Bibliografică:
GÂNDURI DE NOAPTE (SAU) CUM SE ÎMBLÂNZESC INSOMNIILE (V) / Gheorghe Pârlea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1980, Anul VI, 02 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gheorghe Pârlea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Pârlea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!