CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Cuvinte >  

Dis/curs 3

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De ce vă bateți joc de cuvinte, dacă nu ştiți să scrieți poezia, doar o povestiți, şi vă considerați poeți? Suflete nesimțitoare care însăilați cuvinte alese, tăiate şi răstignite pe firavul trup al Poeziei. Care din înaintaşii noştri au inventat versul alb, ia să vedem, Lucian Blaga, la el am citit ,,alb,, mai bine rămânea mut pentru totdeauna, Ion Minulescu, a băut apă de ploaie ,,de trei ori pe săptămână,, în oraşu-i..., mai bine se spânzura de-un clopot într-una din ,,cele trei sute de biserici,, aceiaşi locație, sau se îneca între galere. V-ați luat după dânşii, ca să-i ajungeți, nici pe departe. Să nu ziceți că nu v-am spus, Poezia, s-a născut în vers ritmat şi aşa va muri, după trecerea noastră. Nu o mai chinuiți, dacă nu o aşterneți aşa cum a lăsat-o harul ei, dreaptă, săltăreață, sufletistă, îndrăgostită de viață, pătimaşă, veselă, tăioasă, zbuciumată, dar cu ritm, cu Ritm frate, cum sunt bătăile de inimi. Poezia plânge, când se simte siluită şi destrăbălată fără sens, moare cu ,,M,, mare, după ce voi o lepădați. De ce nu aveți pic de milă, la adresa ei? Fie-i numele lăudat!   
.  
Nimeni, un cititor de Poezie.  
(imagine - internet) 
Referinţă Bibliografică:
Dis/curs 3 / Georgeta Zecheru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2371, Anul VII, 28 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Georgeta Zecheru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Georgeta Zecheru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!