CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Cuvinte >  

,,Sărăcia...

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
... -n cur mă-mpunge, eu alerg și ea m-ajunge,,  
.  
Niciodată să nu spui că ești sărac, sau ai fost. Atâta vreme cât ai un acoperiș deasupra capului și-un țol pe care-ți sprijini capul, chiar dacă n-ai ce pune-n oală, nevoia te ajută. Săraci sunt doar puturoșii, care nu se îngrijesc de viața lor, așteptând să le-aducă alții. Nu m-am plâns niciodată, n-am fost arătată cu degetul (ca fiind nevoiașă) am luptat cu soarta ca să am, nu cerșind (cum fac unii) ci decent și cu propriile forțe și mai ales atât cât mi-a permis buna cuviință. Doar cine nu muncește (luptă) nu are. Din puținul agonosit am dat și la alții, și n-am pretins vreo laudă ori plată..., am lăsat să treacă chiar dacă mi-am auzit bârfe. Lumea e rea, dar nu atât de rea dacă știi să ți-o faci după sufletul tău. Cum să te simți sărac dacă trăiești la țară, în curtea plină cu animale domestice, găini, rațe, gâște oi, porci și alte alea..., în grădina verde și pestriță din cauza florilor și a legumelor în curs de coacere, în praful din bătătură și ulița zgomotoasă, între pomii plini de rod... E drept că unii nu le au, de ce? am spus mai sus. Din lene. Preferă să întindă mâna, decât să pună osul la muncă, și de atâta puturoșenie nici la școală nu merg, unde ar putea să învețe ce și cum, ,,cum să-ți administrezi viața,, e o lecție ce ar trebui învățată și reînvățată în fiecare zi, nu doar când e vremea ei.  
.  
Sărăcia, nu există..., sărăcia ți-o faci!  
.  
Getuța Z. 17 04 2017 - foto - DpNeT 
Referinţă Bibliografică:
,,Sărăcia... / Georgeta Zecheru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2299, Anul VII, 17 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Georgeta Zecheru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Georgeta Zecheru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!