CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  





Editura Inspirescu : O noua carte incitanta!

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CUVINTE SI EXPRESII ROMANESTI PE INTELESUL TUTUROR, SAU PACALA SI TANDALA FILOLOGI 
  
Autor Ioan Prigoreanu 
  
Felicitari autorului.Editura a oferit gratuit grafica copertii 
  
Vom oferi si ajutor la lansare! 
  
Detalii: 
  
CUVINTE SI EXPRESII 
  
ROMANESTI 
  
PE INTELESUL TUTUROR 
  
sau 
  
Pãcalã si Tândalã filologi 
  
Preacinstiţi cititori, autorul acestei broşuri vã propune un exerciţiu simplu de filologie. 
  
Ideea i-a fost datã de doi prieteni ai sãi, personaje foarte cunoscute de toatã suflarea româneascã. 
  
Aceşti prieteni i-au cerut permisiunea sã foloseascã spaţiul cãrţuliei pentru a explica unele expresii ale limbii noastre, ca sã fie de folos tuturor şi mai ales tinerimii dornicã de noi şi temeinice cunoştinţe. 
  
Autorul vã face cunoştinţã cu cele douã personaje : Pãcalã şi Tândalã. 
  
Despre Pãcalã se spune cã e un om glumeţ, poznaş, care se ţine de farse (adicã pãcãleli). 
  
Despre Tândalã mare lucru nu poate spune, pentru cã niciun dicţionar serios al limbii române nu–l iau în seamã.A fost gãsit totuşi un cuvânt care s-ar înrudi cu el, dar foarte vag.Este vorba de cuvântul compus Tanda-Manda care vrea sã însemne un lucru confuz, dezordonat. 
  
Autorul nu acordã credit acestui cuvânt.El subliniazã cã e destul cã Tândalã a gãsit un prieten adevãrat în Pãcalã. 
  
In partea a doua a scrierii sale, preacinstiţii sãi amici au propus un set de rondeluri toate pornind de la un vers, pentru a-i demonstra strãdania lor întru înflorirea limbii noastre româneşti. 
  
Lector si prefata Liliana Terziu 
  
Referinţă Bibliografică:
Editura Inspirescu : O noua carte incitanta! / George Terziu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1711, Anul V, 07 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 George Terziu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Terziu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!