CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

Editura Inspirescu :O noua carte de exceptie!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bărbaţi cu tocuri sau tocătura sentimentală 
  
Am citit în viaţa mea diverse cărţi în care autorii trăiesc experienţe total diferite faţă de modul în care au fost cunoscuţi.Se şi merge uneori pe axioma că viaţa este una şi căutarea este alta.Scrierile sfidează bunul simţ şi decenţa publică.Sau aşa pare. Viaţa privată constituie prerogativa fiecăruia, însă când sfera vieţii private depăşește aceste limite şi intră în conflict cu normele societăţii oamenii au tendinta sa reacţioneze.Budoarul nu face parte din viata publică.Iată însă că din când în când apare cîte un autor care spune lucrurilor pe nume.Îşi asuma acest risc. 
  
În dicţionarul limbii române nu exista o definiţie convingatoare a cuvântului normal. 
  
Se afirma sec :normal=conform unor norme.Şi atunci normal este ca vaca în India sa fie animal sfânt? Sau pisicile şi câinii să fie normal de mâncat în tările asiatice? 
  
Sau e normal ca şi în tarile arabe să ai mai multe neveste? Faptul ca nu putem defini normalitatea este ceva care merită a ne da de gândit. 
  
Ce au în comun Socrate , Sappho, Oscar Wilde, Walt Whitman, Alexandru Macedon, Sfântul Augustin, Michelangelo Buonarroti, William Shakespeare, Christina, Regina Suediei, Piotri Ilici Ceaikovski, Eleanor Roosevelt şi mulţi alţii? Persoane célèbre care au avut influienţă definitorie în istorie ? Întelesul comun al cuvantului normal.Autorul de faţă ,al acestei cărţi de introspecţie profundă are un dialog interior din punctul de vedere şi în cadrul sensibil a unei doamne, al unei femei.Dacă tot are barbatul un cromozom feminin, de ce nu ar dezvolta această latură ?Vorba unui prieten de al meu:Cine poate întelege mai bine un bărbat decât alt bărbat? Şi la fel în cazul femeilor.Pare o formulare umoristică dar poate fi tratat şi ca un adevăr.Altfel de ce s-ar plânge femeile de bărbaţi şi invers? 
  
Bărbaţi pe tocuri este o proza introspectivă a universului feminin din prisma unui bărbat.Astfel, planurile se contopesc , se dizolvă,se interesectează, etc, emoţiile se joaca cu noi, cititorii de rând.Modul de realizare a acestor proze-meditaţii-introspecţii sunt gen “stop-cadru”.Un fapt de viaţa, un element petrubator, un gest, declanşează o întreagă isterie sentimentală, încât lumea se transforma şi se contopeşte cu personajul.Iar noi suntem chemaţi la a trăi aceasta odisee mentală.De fapt planurile se succed, autorul (sau personajul)este după caz, femeie, barbat, cu funcţii diverse şi cu nume diverse. Sau este, dupa caz, scenarist ,regizor, erou cu sau fără voie. În proze nu se întâmplă prea multe pe orizontală.Dar pe verticală, da.Dialoguri interioare, pline de dorinţe şi frustrări iată ingredintele acestei cărţi. Personajele fac mereu referire la scene din filme, viaţa oferind prea puţine satisfacţii. Meditaţie până la disoluţie. Şi ca un catalizator există obsesia sexului peste tot.Există prezenţa alcoolului peste tot. 
  
Cartea este un succes mai ales din punct de vedere al abordării lejere şi intelectualiste a realitaţii imediate. 
  
Femeia din noi îşi caută limitele şi recompune lumea.Bărbaţi pe tocuri e o aventură indiscretă de la care nu ai voie să nu iei parte. 
  
George Terziu 
  
Referinţă Bibliografică:
Editura Inspirescu :O noua carte de exceptie! / George Terziu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1699, Anul V, 26 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 George Terziu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Terziu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!