CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Evaluari >  

George ROCA - UN SCRIITOR, O CARTE - VIOREL VINTILĂ ŞI UNIVERSUL SĂU AMERICAN...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Mulţi visează să zboare, puţini, însă, dau şi din aripi.  
Fă-ţi din visuri aripi şi vei reuşi să zbori!” (Viorel Vintilă)  
 
Pe domnul Viorel Vintila îl cunosc de mulţi ani... L-am întâlnit pe una din cărările internetului. În urmă cu şase ani i-am editat prima carte. De povestiri. Despre viaţa unui „Românaş la San Francisco”. Aşa se numeşte volumul! Simpatic foc! Şi autorul şi povestirile sale! Pe coperta cărţii, pe care i-am creat-o cu plăcere, autorul este reprezentat în uniforma armatei americane, mărturie că a făcut parte din Forţele Armate ale Statelor Unite! Bravo lui! Un român – soldat american care îşi scrie memoriile... Sau o parte din ele...  
 
După apariţia cărţii, la editura „Anamarol” din Bucureşti, în 2011, nu a vrut să stea „blând” şi să îşi vadă de treburile cotidiene, de lupta pentru existenţă de la poalele vestitului pod sanfranciscan „Golden Gate”! Prinde gustul succesului şi scrie, la nici după un an, o nouă carte de povestiri şi reportaje, numită semnificativ „De prin State adunate”, pe care o publică în 2012 la editura „Reflection Publishing”, Citrus Heights, California, SUA. Ura! Un pas inainte! De la o editură bucureşteană la una californiană!!!  
 
Şi nouă carte are succes, fiind reeditată în câteva ediţii. Vezi Amazon Publishing şi E-bay! Iată ce declară un distins scriitor american - de origine română, desigur, după ce a lecturat volumul „De prin State adunate”: „Începutul cărţii lui Viorel Vintila e nu numai plin de viaţă; e o involuntară reflecţie despre experienţa cea mai egalizatoare a generaţiilor noastre: expatrierea. Grupul de prieteni ai autorului, descrişi direct, cu fişele de destin comprimate şi agăţate de piept ca tichetele de pasaj din filmul lui Chaplin «Emigrantul», sunt şi obişnuiţi şi de neuitat. Atâţia din noi am fost pe vaporul descris de Vintila, cei mai mulţi ca amploaiaţi, câţiva ca pasageri. Toţi am simţit acea sugere, de moment cu moment şi întâmplare cu întâmplare, într-un nou challenging din toate punctele de vedere. Am extras din noi ceeace nu ştiam că avem, ca răbdare, ingeniozitate, naturaleţe şi inocentă, strategie şi supravieţuire. Coverta de refugiaţi a lui Vintila e planeta noastră de azi...” (Petru Popescu – Scriitor)  
 
Cartea „De prin State adunate” este o introducere în universul intern magic şi spiritual al scriitorului român din Diaspora. Coerenţa cu care este alcătuită reprezintă o invitaţie adresată cititorului de a-şi păstra mintea limpede, de a-şi deschide inima, pentru a observa normalitatea, democraţia, altruismul, succesul şi nobleţea oamenilor de valoare, dar şi libertatea – în sensul său cel mai pur - oriunde viaţă îl va purta. Lucrarea se distinge prin originalitate, caracter direct, tonic - atractivă pentru oricare iubitor de carte - pentru toţi românii din Diaspora, dar şi pentru cei din tară. Autorul ţese poveşti pasionante în care realitatea prezentată sfâşie voalul iluziilor, pentru ca inima „românaşilor” să fie ferită de tentaţiile Lumii Noi şi de greşeli. Sunt sintetizate elemente autobiografice cu interviuri recent realizate cu artişti consacraţi şi oameni de cultură din România, dar şi cu personalităţi şi artişti români aflaţi în vizită în Statele Unite. O parte importantă este consacrata prezentării experienţelor trăite în periplul autorului către „Pământul făgăduinţei” - SUA! Un loc aparte îl ocupa opiniile despre evenimentele din România, dar şi reflecţiile, gândurile şi analizele despre sentimente ori trăsături de caracter, fiind atent şi profund prezentate. Sunt abordate subiecte precum: Proxenetism politic – made în România; evenimentul „Braşov, 15 noiembrie 1987”; drogul numit Facebook sau limba română vorbită pe Messenger. Un amplu capitol este alocat, cu onoare şi mândrie de român autentic, unor valoroase interviuri cu personalităţi remarcabile ale ştiinţei, culturii şi artei din România. Aici amintim numai câteva dintre acestea: Dumitru-Dorin Prunariu, unicul cosmonaut român; Aura Imbarus, românca nominalizată la Premiul Pulitzer sau Luminiţa Dobrescu, prima câştigătoare autohtonă a festivalului „Cerbul de Aur” din 1969. Aceştia reprezintă doar câteva dintre motivele pentru care cartea „De prin Sate adunate” trebuie citită. Prin lecţiile de viaţa aduse în atenţia cititorului, lecţii încununate de succes, cartea vă oferă o lectură originală şi mult umor!  
--------------------  
George ROCA  
Rexlibris Media Group  
Sydney, Australia  
15 noiembrie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
George ROCA - UN SCRIITOR, O CARTE - VIOREL VINTILĂ ŞI UNIVERSUL SĂU AMERICAN... / George Roca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2518, Anul VII, 22 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!