CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: George Petrovai         Ediţia nr. 2526 din 30 noiembrie 2017        Toate Articolele Autorului

George PETROVAI - ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI INTEGRATĂ POLITIC ŞI DEZINTEGRATĂ ÎN ESENŢA EI SPIRITUALĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Luând aminte la dezastrul programat al României postdecembriste (unul semnificativ în plan economico-financiar şi esenţial în plan spiritual-identitar), întru sfidătoarea prosperitate a tâlharilor interni şi externi, nu poţi să nu te întrebi care este câştigul efectiv al milioanelor de români, mulţi dintre ei mai săraci şi mai oropsiţi ca Iov, după aderarea ţării la NATO şi Uniunea Europeană.  
 
Poate că unii (dacă nu cu totul convinşi, atunci sigur încrezători în scremutul democraţiei noastre originale şi în atrocele elan partinic al aleşilor de două parale) vor susţine că ţara a beneficiat de însemnate sume europene, cu toate astea sub nivelul cotizaţiilor anuale ale României, că Uniunea Europeană şi SUA sunt permanent cu ochii pe sforarii dâmboviţeni cu ştaif (vezi recenta nemulţumire a diplomaţiei americane vizavi de manevrele pesedisto-aldiste din justiţie) şi că fără avertismentele venite din partea acestora, fărădelegea ar huzuri pe meleagurile noastre, caz în care sintagma „stat paralel” s-ar dovedi de prisos.  
 
Şi totuşi, cu ce-l încălzesc pe românul de rând (omul truditor-răbdător şi mult mai onest decât foştii şi actualii cârmuitori) aceste frecuşuri diplomatico-politrucianiste, când el vede prea bine că dreptatea la noi umblă în continuare cu capul spart şi când constată pe propria piele că, din pricina necinstei şi imposturii cu legea-n mână, traiul celor mulţi merge şi tot merge în jos, încât zisa românească „Numai mai rău să nu fie” a ajuns de râsul ciocoilor descurcăreţi şi de plânsul celorlalţi?!...  
 
Fiind România integrată în Uniunea Europeană şi în structurile Nord-Atlantice, structuri care – potrivit unui edificator sondaj de opinie efectuat în Germania – n-ar sări în ajutorul nostru dacă, Doamne fereşte, situaţia militară ar cere acest lucru (NATO n-a mişcat un deget nici în tensiunile româno-ucrainene datorate canalului Bâstroe!), fireşte că noţiuni precum patriotismul şi naţionalismul sunt rău văzute într-un conglomerat politico-economic, a cărui ţintă politică o reprezintă globalizarea. Dar nu şi la nemţi sau francezi, unde politica suferă ajustări direct proporţionale cu viteza de rulare, respectiv cu prim rangul acestora în raport cu celelalte state membre, în mod deosebit cu statele din Est.  
 
Aşadar, România atât de dezbinată din punct de vedere moral-spiritual (necinstea postdecembristă este ridicată la rangul de virtute politică), geografic (atâtea teritorii româneşti sunt în continuare despărţite de ţara-mamă) şi istoric (când va fi studiată în şcoli şi universităţi adevarata noastră istorie?), pe data de 1 Decembrie îşi sărbătoreşte Ziua naţională. Însă mă întreb până când o va face şi cu ce impact emoţional, având în vedere tensiunile interne şi internaţionale (politrucii dâmboviţeni pun interesele personale şi de grup mai presus de interesul naţional, iar ungurii, ruşii şi alţi neprieteni ne poartă sâmbetele), precum şi neîntrerupta înstrăinare a românilor de ţara lor, îndeosebi a tinerilor, potrivit hidosului materialism din spusa „Patria mea este acolo unde mi-e bine” (deja peste patru milioane au plecat, alţii pleacă sau sunt pregătiţi de plecare: cadre medicale, cercetători, ingineri, profesori, muncitori calificaţi şi necalificaţi).  
--------------------------  
George PETROVAI  
Sighetu Marmaţiei  
30 noiembrie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
George PETROVAI - ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI INTEGRATĂ POLITIC ŞI DEZINTEGRATĂ ÎN ESENŢA EI SPIRITUALĂ / George Petrovai : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2526, Anul VII, 30 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 George Petrovai : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Petrovai
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!