CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: George Petrovai         Ediţia nr. 2502 din 06 noiembrie 2017        Toate Articolele Autorului

George PETROVAI - DREPTUL TÂLHARILOR DE-A FI NESIMŢIŢI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto:  
La noi tâlharii nu-s închişi  
în temniţe pentru păcate  
şi-averile necuşere  
nici vorbă să fie redate  
 
prea răbdătorului popor,  
ci mendrele-n continuare  
ei sunt lăsaţi să şi le facă  
c-o nesimţire tot mai mare...  
 
Ca la noi la nimenea! Mă rog, suntem în ţara de la porţile Orientului, unde orice este cu putinţă (ţara tuturor posibilităţilor pentru „cinstiţii” hoţi neprinşi). Este cu putinţă ca prin moţiune de cenzură să-ţi dai jos propriul guvern şi în locul lui să pui unul în care cam 70% dintre români să nu aibă încredere (Păi, cum să ai încredere în aceeaşi Mărie dar cu altă pălărie, când noul cabinet este construit pe scheletul precedentului şi-l are în frunte pe cel mai neperformant dintre miniştrii?!); este cu putinţă să măreşti veniturile muritorilor de rând cu mai puţin de 10 procente, motivând că numai atâta te ţin curelele financiare, dar tot atunci, deci în chip neruşinat-sfidător, măreşti lefurile tuturor aleşilor (şparlamentari, primari-şpăgari etc.) cu mai mult de 200%, fapt care contribuie la sporirea decalajelor dintre veniturile minime şi cele maxime chiar peste 1 la 50; este cu putinţă ca toată această gaşcă de profitori pesedisto-aldişti, în frunte cu penalul tandem Dragnea-Tăriceanu, să se ocupe în exclusivitate de mătrăşirea cu legea-n mână a banului public (vorba lui Băsescu, legi votate de hoţi pentru hoţi), nivelul cel mai scăzut al investiţiilor din ultimii 20 de ani fiind concludenta dovadă că, potrivit faimoasei spuse „Ce-i în mână nu-i minciună”, scopul politrucilor dâmboviţeni nu este binele ţării şi al naţiei, ci ticălosul bine individual şi de grup; în sfârşit, dar nu în ultimul rând, este posibil la nişte tâlhari fără obraz ca ce-au dat cu o mână grosului românilor la lefuri şi pensii, să ia înapoi cu ambele mâini prin scumpirea combustibilului lichid (benzină, motorină) cu circa 50 de bani/litru şi a gazului metan cu 30%, manevre care stau la baza întregului lanţ de scumpiri ulterioare şi care, evident, cumulativ vor depăşi cu mult minusculele sporuri acordate, astfel contribuind din plin la procesul de sărăcire a naţiunii.  
 
Că, de, privilegiaţii regimului, adică cei cu pensii şi salarii nesimţite (prin reangajare, unii pensionari de lux mai încasează de la stat şi enorme lefuri necuvenite), prea puţin se vor sinchisi de respectivele scumpiri...  
 
Dar iată că penibilul Liviu Dragnea a ieşit recent în spaţiul public nu pentru a-şi cere scuze că, în principal din pricina făcăturii sale supranumită „program de guvernare”, în curând câteva milioane de români vor fi mai săraci ca Iov, ci – fireşte, făcând aluzie la DNA – pentru a deplânge faptul că „România este foarte aproape de a avea poliţie politică”!  
 
Da, căci tuturor nelegiuiţilor, îndeosebi celor cu ştaif, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) le încurcă într-un asemenea hal potlogăriile, încât dacă ar fi după ei, îndată ar strânge-o de gât. Atâta doar că respectiva instituţie este apărată de acei factori decizionali din afară, care veghează (iar asta este bine pentru masa românilor de treabă) ca justiţia română să nu ajungă preşul de sub picioarele politrucilor dâmboviţeni şi ca instinctiva corupţie a acestora să poată fi ţinută sub control.  
 
Întrebarea mea este următoarea: Politrucilor de toate culorile, dar cu toţii fiind o apă şi un pământ, dacă sunteţi oneşti aşa cum susţineţi pe la televiziunile de rahat, de ce vă temeţi şi de ce urâţi cu atâta patimă DNA-ul? Că cine-i curat şi trăieşte potrivit Decalogului, nu face pe el de frică nici când pe bune, nici când dintr-o eroare judiciară este invitat să dea socoteală de faptele sale!  
----------------------------  
George PETROVAI  
Sighetu Marmaţiei  
5 septembrie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
George PETROVAI - DREPTUL TÂLHARILOR DE-A FI NESIMŢIŢI / George Petrovai : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2502, Anul VII, 06 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 George Petrovai : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Petrovai
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!