CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Atitudini >  
Autor: George Petrovai         Ediţia nr. 2286 din 04 aprilie 2017        Toate Articolele Autorului

George PETROVAI - CÂND TRĂNCĂNEALA-I NESFÂRŞITĂ, VIAŢA VA FI MAI TRONCĂNITĂ !
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La vremea lui, gânditorul englez Francis Bacon decreta că „Atâta ştim cât putem”. Întrucât în România postdecembristă toate s-au dat peste cap şi viaţa merge mai departe à rebours, pentru trăitorii pe aceste meleaguri este mai de actualitate reciproca „Atâta putem cât ştim”, precum şi corolarul politrucianist „Atâta putem cât se vede (după 27 de ani de democraţie originală)”. Dar să nu ne grăbim cu concluziile acuzatoare mai înainte de-a trece în revistă suita faptelor de-a binelea revelatoare prin logica înlănţuirii lor întru demolarea României. Acuzat de genocid economic şi social, cuplul Ceauşescu este făcut vinovat de toate relele anilor optzeci, deceniul în care s-au depus eforturi dezumanizant-supraomeneşti pentru plata datoriei externe de vreo 15 miliarde dolari americani, şi, în urma unui proces-parodie, nu numai că este executat prin împuşcare în chiar ziua de Crăciun a anului 1989, ci execuţia are loc şi pe fondul unei dezgustătoare satisfacţii a grosului populaţiei, cu totul şi cu totul căzută în capcana percutantei campanii de diabolizare a Ceauşeştilor.  
 
Extrem de regretabil pentru noi ca naţiune este faptul că niciun cult, ba chiar niciun prelat din România acelui timp n-a protestat public împotriva acestei făcături planificată şi dirijată din exterior (vezi pactul Bush-Gorbaciov de la Malta), dacă nu împotriva asasinatului în sine (oricum sentinţa era irevocabilă, căci, pe urmele criminalului de Lenin, Silviu Brucan susţinea că „revoluţia română” este incompletă fără sângele Ceauşeştilor), atunci măcar pentru împuşcarea acestora într-o altă zi... Ulterior ne-am dat seama că răfuiala cu Ceauşeştii era doar vârful enormului aisberg economico-politic, propulsat de neprieteni şi gheşeftari împotriva României. Da, pentru că cizmarul şiret şi profund devotat ţării sale, o calitate ce i-a fost recunoscută până şi de cei mai înverşunaţi adversari, îndrăznise să viseze la independenţa economică a României, de unde şi eforturile depuse pentru dezvoltarea învăţământului de toate gradele şi a cercetării româneşti, precum şi pentru punerea pe picioare a industriei grele, dar mai ales, prin plata datoriei externe în regim de urgenţă, îndrăznise să dea cu tifla Fondului Monetar Internaţional (FMI), ba chiar plănuia cu chinezii şi unele ţări arabe ca, prin înfiinţarea unei bănci, să vină în ajutorul ţărilor sărace şi astfel să mai reducă din strivitoarea influenţă a organismelor financiare occidentale...  
 
După execuţie a venit la rând punerea pe butuci a întregii ţări şi, la propriu, transformarea ei într-un uriaş morman de fiare vechi (peste 1200 de mari întreprinderi sunt desfiinţate, absolut toate Cooperativele Agricole de Producţie şi Intreprinderile Agricole de Stat sunt mătrăşite, iar transporturile fluviale, maritime şi feroviare ajung într-o stare de plâns). Adică un dezastru cu mult mai temeinic decât în urma unui război. Da, fiindcă nicio conflagraţie, oricât ar fi ea de monstruoasă sau îndelungată, nu izbuteşte să pună la pământ întreaga fiinţă a unei ţări – deopotrivă trupul (capacităţile de producţie, finanţele, transporturile, agricultura, bogăţiile, infrastructura) şi spiritul acesteia (şcoala, cercetarea, cultura, tradiţiile, conştiinţele, sentimentele).  
 
Spre deosebire de Germania şi Japonia, care s-au ridicat dintre dărâmăturile celui de-al doilea război mondial prin forţa mereu tânără a spiritului naţional şi, evident, cu banii americanilor, încât după câţiva ani de formidabil elan regenerativ îşi reocupau poziţiile în topul celor mai avansate ţări ale lumii, România postdecembristă este nu doar epuizată fizic, stare cauzată de economia distorsionată, ci şi complet apatică în plan moral-spiritual după 27 de ani de speranţe înşelate prin neîncetatele conflicte dintre competenţă şi impostură, adevăr şi minciună, onestitate şi nelegiuire, forţele răului constituindu-se în urma acestor ciocniri într-un atotputernic şi indestructibil sistem.  
 
Pierderile generate de această demenţială stare de lucruri antinaţională sunt de-a dreptul cutremurătoare pentru cineva cu scaun la cap şi frică de Dumnezeu: naţiunea tot mai slăbită din pricina masivului exod (peste patru milioane de români plecaţi din ţară în perioada postdecembristă), tot mai îmbătrânită din pricina avorturilor, mai predispusă îmbolnăvirilor din cauza alimentelor contrafăcute şi mai săracă (în ceea ce priveşte nivelul general de trai, România se situează la coada ţărilor din Uniunea Europeană); tot mai mulţi concetăţeni dezrădăcinaţi şi atraşi de zona infracţionalităţii (crimă, viol, tâlhărie, hoţie), ba mulţi dintre aceştia chiar dornici să ajungă după gratii, motiv pentru care puşcăriile româneşti au ajuns suprapopulate; sfidătoarea îndepărtare a grosului românilor postdecembrişti, îndeosebi a tinerilor, de valorile fundamental-tradiţionale (omenie, cinste, disciplină, ascultare, cumpătare, simplitate), fapt care în mod logic a dat peste cap scara valorilor noastre politico-sociale şi moral-spirituale (impostura ia locul competenţei, minciuna îi râde în nas adevărului şi nelegiuirea se distrează copios pe socoteala corectitudinii).  
 
Se zice că în cei 27 de ani de postdecembrism, aleşii şi fârtaţii lor au furat din averea poporului peste 3000 de miliarde de euro! Dar numai bunul Dumnezeu ştie cu exactitate totalul pierderilor prin furtişaguri, nemuncă, impostură şi abuz în serviciu. Culmea neobrăzării e că taman unii dintre marii şnapani sunt sistematic invitaţi de stupidele noastre canale de dezinformare şi imbecilizare, unde aceştia pălvrăgesc la nesfârşit, arată cu degetul spre adversarii politici, chipurile că doar ei sunt vinovaţi de starea în care am ajuns, şi dau lecţii de morală (sic!) celor care le fac nemeritata onoare să-i urmărească...  
----------------------------  
George PETROVAI  
Sighetu Marmaţiei  
27 martie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
George PETROVAI - CÂND TRĂNCĂNEALA-I NESFÂRŞITĂ, VIAŢA VA FI MAI TRONCĂNITĂ ! / George Petrovai : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2286, Anul VII, 04 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 George Petrovai : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Petrovai
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!