CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Interviuri >  
Autor: George Petrovai         Ediţia nr. 2063 din 24 august 2016        Toate Articolele Autorului

George PETROVAI - AL PATRULEA INTERVIU CU DOCTORUL CORIOLAN DRAGOMIR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Efectul de piramidă”  
Întrebându-l într-una din zile la telefon ce mai face, aflu de la doctorul Coriolan Dragomir că tocmai a coborât din podul locuinţei sale (casa din comuna Cicârlău), unde şi-a instalat o piramidă pentru reechilibrare psiho-fizică. Asta m-a îndemnat să continuăm dialogurile noastre dedicate vieţii în general, celei înţelepte în special, cu captivanta lecţie despre efectul de piramidă.  
 
***  
 
George PETROVAI: Domnule doctor, am citit diverse lucruri (unele mai năstruşnice ca altele) despre acest mult trâmbiţat efect de piramidă. Concret, ce hram poartă şi cum îşi justifică faima pronunţat esoterică şi niţel ocultă?  
 
Dr. Coriolan DRAGOMIR: Având în vedere vârsta multimilenară a piramidelor egiptene şi a ziguratelor mesopotamiene, precum şi marile bătăi de cap pe care ele continuă să le dea ştiinţificilor din zilele noastre, sunt de acord cu calificativul „esoteric”. Dar calificativul „ocult”, de regulă asociat cu esoterismul, nu face altceva decât să tulbure şi mai mult percepţia noastră asupra acestor făloase construcţii ce sfidează timpul, prin îndesirea şi înălţarea enigmei în ceea ce priveşte monumentalitatea şi uimitoarea precizie a execuţiei lor până la cotele supranaturalului.  
 
Prin urmare, ocultismul n-are ce căuta aici, asta deoarece el este generat şi încurajat chiar de concepţia noastră eronată privind istoria. Da, căci cum se împacă piramidele şi alte multe vestigii antice (statuete-astronauţi, obiecte confecţionate din fier-alfa cu incredibila puritate de peste 99,9%, calculator, baterie electrică etc.) cu convingerile noastre nefondate vizavi de preistorie şi primitivismul predecesorilor din acele timpuri îndepărtate?!  
 
Revenind la întrebare, fac precizarea că orice piramidă (la urma urmei lesne de construit), modifică în sens pozitiv sau negativ câmpurile din apropierea ei, astfel că se produc două fenomene importante, pe care „primitivii” de-atunci poate că nu le-au cunoscut la centimă, dar e sigur că măcar le-au intuit:  
 
a) Energiile implicate într-un atare proces se reduc simţitor în raport cu valorile resimţite de noi în viaţa de zi cu zi în mod obişnuit;  
b) Procesele, foarte influenţate de mediul înconjurător, se desfăşoară cu o viteză mult mai mică.  
 
De ce spun că sunt influenţate de mediul înconjurător? Pentru că masivele obiecte metalice de felul structurilor din fier-beton, meselor şi dulapurilor metalice, respectiv a liniilor electrice de înaltă tensiune, motoarelor electrice , televizoarelor, cuptoarelor cu microunde şi monitoarelor de calculator, aflate în apropierea piramidei unde se desfăşoară experimentul, pot influenţa în sens negativ câmpurile, ceea ce fatalmente duce la eşecul parţial sau total al experimentului.  
 
Menţionez câteva dintre efectele benefice înregistrate, atunci când sunt îndeplinite condiţiile de amplasare, precum şi cele pentru construirea piramidei (unghiul vector al undei purtătoare de energie să fie de 52,606 grade, caz în care, indiferent de materialul întrebuinţat, piramida este deodată transmiţător şi receptor): apa pierde din mirosul de clor şi are un gust mult mai bun, mâncarea rămâne proaspătă o perioadă de timp mai lungă decât cea neaşezată sub piramidă, lucrurile de sub piramidă se deshidratează (piramida stopează procesul de putrezire şi mucegăire), lamele de ras se menţin ascuţite un timp mult mai îndelungat prin punerea lor sub piramidă după fiecare utilizare, plantele nu numai că se dezvoltă sub piramidă de două ori mai repede, dar sunt şi mai sănătoase, recurgând la ajutorul piramidei, oamenii cunosc starea de imponderabilitate, de ridicare a temperaturii pielii şi de amorţire a sistemului nervos.  
 
George PETROVAI: Componenta ocultă a piramidei mi-a fost sugerată de cele două simboluri masonice – triunghiul de la vârful piramidei şi ochiul plasat în el...  
 
Dr. Coriolan DRAGOMIR: Nu sunt simboluri masonice, ci creştine! Astfel, acel triunghi echilateral de la vârful piramidei, triunghi în care este inserat ochiul, simbolizează Sfânta Treime catolică (dovadă că în secolul al XVIII-lea catolicii au protestat vehement împotriva abuzului prin care francmasonii şi-au însuşit aceste simboluri), iar ochiul este la rândul lui un simbol creştin, fapt ilustrat, printre altele, de Psalmul 33/18: „Iată, ochiul Domnului priveşte peste cei ce se tem de El, peste cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui...”  
 
George PETROVAI: Credeţi în steaua efectului de piramidă?  
 
Dr. Coriolan DRAGOMIR: Da, sunt convins că în curând omul va apela din ce în ce mai mult la el în diverse domenii (sănătate, agricultură etc.). Cercetările continuă. Cândva eu însumi am colaborat în acest incitant domeniu cu Academia Română, mai exact cu doamna academician Marioara Godeanu.  
 
-------------------------  
A consemnat,  
 
George PETROVAI  
Sighetu Marmaţiei  
20 august 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
George PETROVAI - AL PATRULEA INTERVIU CU DOCTORUL CORIOLAN DRAGOMIR / George Petrovai : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2063, Anul VI, 24 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 George Petrovai : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Petrovai
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!