CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Strofe > Timp >  
Autor: George Nicolae Stroia         Ediţia nr. 1840 din 14 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

George Nicolae STROIA - SFÂRŞIT?!

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De ce este viaţa atât de efemeră şi timpul atât de necruţător? De ce nu rămânem veşnic tineri, pentru a ne bucura de albastrul zării, de apusul soarelui, de lumina stelelor? De ce toate se sfârşesc odată pentru totdeauna?  
  
Privesc o fiinţă pentru care nisipul din clepsidra timpului aproape s-a scurs, care în curând se va alătura universului, transformându-se în lumină. Niciodată nu m-am simţit mai neputincios, ascultând cum împleteşte cuvinte tremurânde cu buzele uscate de sete. Îi simt palmele cum îmi ating faţa, cum mă învăluie. Mă simt în siguranţă. Pielea ei catifelată pare că nu a fost atinsă de greutăţile vieţii, dar e din ce mai rece. În jur, o linişte paradoxală este străpunsă din când în când de şoapte, de plânsete, de suspine. Timpul pare că s-a oprit. Trece atât de greu… de chinuitor… mă face să îmi amintesc de vremurile trecute când mă plimbam de mână cu bunica mea pe aleile tomnatice, pline de frunze care foşneau la fiecare pas. Atunci nu înţelegeam ce înseamnă sfârşit, credeam că toţi trăim veşnic într-o lume lipsită de probleme. Atât de naiv… de neştiutor.   
  
Privind frunzele căzând uşor pe pământ, am întrebat: „Bunico, noi nu murim, nu-i aşa? Suntem veşnici”. Cu glasul ei cald şi dulce mi-a răspuns, privind în zare: „Nimeni şi nimic nu e veşnic, nepoţelul meu, doar Dumnezeu. Toţi avem un sfârşit, eu… chiar şi tu”. În acel moment toată lumea mea se năruise… nu mai eram nemuritor. Am întrebat din nou, cu lacrimi în ochi: „Şi când va veni sfârşitul, bunico, când vom muri?” Cu acelaşi calm, răspunse: „Nimeni nu poate şti… doar Dumnezeu, dar ţie îţi pot spune că mai ai mult timp”…  
  
Pentru acele clipe am vărsat multe lacrimi, confuz, dezamăgit, gândindu-mă că toate persoanele pe care le iubesc vor sfârşi cândva şi eu odată cu ele… Dar, în scurt timp am acceptat gândul: Totul are un sfârşit…  
  
Dar de ce chiar acum? De ce nu mă mai pot plimba încă o dată de mână cu bunica mea? De ce nu pot să fiu din nou naiv, să cred că suntem toţi nemuritori? Vreau să ştiu de ce sufletul ei se află acum chinuit într-un corp care se stinge uşor, care va deveni una cu pământul? Te rog, nu pleca acum, mai stai... nu poate fi adevărat… vreau să rămâi pentru veşnicie!  
  
Acum înţeleg… Toţi suntem egali în faţa unui singur Dumnezeu… Nu contează cât de bogaţi sau cât de săraci trăim… Suntem unici în felul nostru, dar egali în acelaşi timp… Toţi împărţim aceeaşi soartă… acelaşi unic sfârşit! 
Referinţă Bibliografică:
George Nicolae STROIA - SFÂRŞIT?! / George Nicolae Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1840, Anul VI, 14 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 George Nicolae Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Nicolae Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!