CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  
Autor: George Ioniță         Ediţia nr. 3520 din 20 august 2020        Toate Articolele Autorului

Între două ţărmuri - VII
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Îmi făcea bine prietenia cu Vlad, dar începusem să mă simt vulnerabilă în preajma sa. Simţeam că mă apropii de o limită , dincolo de care însemna călcarea unor principii şi intrarea într-un joc al duplicităţii, mai ales după ce acesta îmi propusese să-l însoţesc la Paris. Nimeni nu merita acest lucru, nici Mihai şi nici Vlad. 
  
Am hotărât să ne întâlnim mai rar, chiar dacă asta însemna să ne purtăm fiecare singurătatea lui, sugrumând sentimente, speranţe... 
  
Mihai a venit acasă pe neaşteptate. Era slăbit, avea faţa palidă, tuşea. Mi-a spus că a răcit, că trebuie să se odihnească o vreme. La început nu am luat în seamă acest lucru, eram bucuroasă că a venit acasă. Speram că în câteva zile se va face bine, dar într-un acces de tuse a început să scuipe sânge. Am plecat imediat cu el la spital. Până dimineaţa i s-au administrat antibiotice, calmante, urmând să fie investigat. L-am sunat pe Vlad şi i-am spus ce s-a întâmplat. A venit imediat la spital, chiar dacă ieşise din gardă de câteva ore. Mi-a spus să stau liniştită că totul va fi bine. După câteva ore de aşteptare a venit la mine şi mi-a spus: 
  
- Ela, Mihai este foarte bolnav... Plămânul lui drept … Trebuie operat cât mai repede, fiecare zi care trece agravându-i boala. 
  
- Trebuie operat ?... dar ce are ? 
  
- Mi-ai spus că fuma mult, ar putea fi o cauză. Apoi stresul, la care s-a adăugat această răceală… 
  
- O să-l operezi tu? 
  
- Da, dacă eşti de acord, mă pot pregăti pentru operaţie. 
  
- Sigur, cum aş putea să spun altceva. Sper că Dumnezeu nu ne va părăsi. 
  
Operaţia a durat peste trei ore. Vlad a venit la mine vizibil obosit, dar cu zâmbetul pe buze şi mi-a spus că intervenţia a decurs fără probleme. 
  
- Dacă nu apar complicaţii, totul va fi bine, Mihai va putea naviga din nou în câteva luni. 
  
Îţi mulţumesc, Vlad. 
  
- Nu trebuie. Este o mare bucurie pentru mine să-mi pot ajuta semenii, iar tu ești o femeie deosebită, care merită din plin să fie ajutată. 
  
- Când îl pot vedea pe Mihai? 
  
- Mihai s-a trezit din anestezie, îl poți vedea și acum, dar trebuie să promiți că nu vei sta prea mult. Are nevoie de odihnă acum. Te voi aștepta. 
  
- Mulțumesc. 
  
Am intrat în rezerva de la reanimare unde Mihai fusese dus după operație. Stătea cu ochii închiși, conectat la aparatele care îl ajutau să respire. L-am sărutat pe frunte. Nu dormea, pentru că a deschis ochii și m-a privit îndelung... Mi-a luat apoi mâna și mi-a strâns-o. Nu am crezut niciodată că oamenii își pot spune atât de mult doar strângându-și mâna. Într-o clipă mi-au trecut prin minte toate momentele fericite ce mă legau de Mihai, terasa unde ne-am cunoscut, Ares, luna noastră de miere... 
  
- Ce faci tu bătrâne lup de mare? De ce a trebuit să-ți părăsești nava, s-o lași în derivă? Mie, ca secund, o să-mi fie greu s-o țin pe linia de plutire, așa că n-ai încotro, trebuie să te întorci cât mai repede la timonă. 
  
Sunt sigură că îmi zâmbea, chiar dacă nu puteam să și văd asta, din pricina aparatelor. 
  
- O să te las să te odihnești, mâine voi fi din nou aici. 
  
Am ieșit apoi din salon și preț de câteva clipe mi-am tras răsuflarea, lipită de zidul rece. Mă obosise suferința lui, faptul că stătea acolo întins, sunetul metalic al aparatelor... 
  
L-am văzut pe Vlad venind spre mine. 
  
- Ei, ia zi, cum ți-a părut Mihai? 
  
- Ce să spun... mi-e greu să-l văd așa, sper să fie bine. 
  
- Va fi Ela, îți promit că va fi. Mihai e un tip puternic și va trece cu bine peste această încercare. Sunt cu mașina, nu vrei să te las acasă? 
  
- Sigur, dacă nu te deranjez... 
  
Mi-a zâmbit, făcându-mi cu ochiul: 
  
- Doar pentru atât? 
  
Pe drum Vlad mi-a spus: 
  
Ştii că aceasta a fost ultima operaţie făcută de mine aici? Poimâine voi pleca. Ce zici, vii cu mine ? 
  
A urmat un moment de tăcere. 
  
Adică, să-l părăsesc pe Mihai tocmai acum, când are mai multă nevoie de mine?... 
  
- Ai putea veni peste câteva luni, când lucrurile se vor aşeza. O să te aştept. 
  
Nu dragul meu, voi rămâne aici, rătăcitoare, navigând între două ţărmuri... 
  
L-am văzut pe Vlad tulburat, fără a mai avea puterea să scoată un cuvânt. 
  
La plecare mi-a pus în mână un bilet. L-am deschis acasă. 
  
„Nu ne putem sustrage inima vieţii, însă o putem forma şi învăţa că este superioară întâmplării şi că poate privi chiar şi durerea, fără să se frângă.” (Hermann Hesse). 
  
Să ai vânt din pupa!... 
  
Referinţă Bibliografică:
Între două ţărmuri - VII / George Ioniță : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3520, Anul X, 20 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 George Ioniță : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Ioniță
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!