CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  
Autor: George Ioniță         Ediţia nr. 3508 din 08 august 2020        Toate Articolele Autorului

Între două ţărmuri(din volumul Zăpada îngerilor, Ed. Grinta, 2020) II
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Răule... m-ai făcut să cred că era ultima farfurie cu ciorbă pe care o servisem. 
  
- Îmi pare rău, iartă-mă ... Mihai Petrescu e numele meu, secund pe nava Dreams... 
  
- Angela ... Ela Marin, pentru prieteni. 
  
- Atunci ne plimbăm, Ela, mai ales că plajă la ora asta este pustie. Acum se aude cel mai bine freamătul mării şi briza îţi atinge faţa ca o mângâiere... Vrei o chewing-gum? E americană. 
  
- Sper că nu se brânzeşte după două mestecări, ca cea româneasca. 
  
- Nu, e originală, luată de la Rotterdam. Poţi să păstrezi pachetul. 
  
- Mulţumesc. Eşti de mult pe mare ? 
  
- De aproape trei ani. 
  
- Nu îţi este greu ? 
  
- M-am obişnuit. Marea mă fascinează. Acolo, departe de uscat, ai impresia că atingi nemărginirea, că aceasta nu este doar o iluzie. Apoi hăul pe care îl simţi sub tine şi care îţi ţine trează frica, te face să fii conştient tot timpul. Numai aşa poţi avea lucrurile sub control. 
  
- Credeam că marinarilor nu le este frică. 
  
- Frica e în noi tot timpul, ne este dată ca o măsură a vieţii noastre, ne face să fim cumpătaţi, să ne fie teamă, uneori chiar şi de fericire... 
  
Mergeam alături, umăr lângă umăr, iar marea respira la picioarele noastre. Nisipul mai era cald, deşi înserarea adusese cu ea un aer răcoros. 
  
- Nu vrei să facem baie ? 
  
- Eşti nebun, la oara asta ? 
  
- Acum ai senzaţia că apa e caldă, când afară s-a lăsat frigul. 
  
Ne-am dezbrăcat amândoi şi am intrat în mare. 
  
Seara cobora încet, aruncându-şi mantia neagră şi multă linişte. Acum se auzeau clar valurile care se izbeau de ţărm, într-o tânguire mordantă. Am ieşit din apă tremurând. Frigul pusese stăpânire pe mine. Mihai m-a luat de mână, trăgându-mă uşor spre el, lipindu-şi corpul de al meu. I-am simţit căldura trupului, cum aceasta se strecoară prin porii mei. Am rămas o vreme îmbrăţişaţi, o singură umbră pe plaja pustie. 
  
- A fost o seară frumoasă, Ela... 
  
- „ Toată viaţa ne facem planuri, dar întâmplarea e cea care o dirijează.” Câteodată lucrurile mărunte schimbă ordinea, firescul. La ora asta trebuia să fiu acasă, în faţa unei cafele, savurându-i aroma, încercând să mă adun după o zi de muncă… Şi eu m-am simţit bine cu tine, Mihai. Chiar aveam nevoie de aceste momente de relaxare. Uitasem să mai ascult vuietul mării, să mă mir de frumuseţea apusului, să privesc această nemărginire … A trebuit să cadă o nevinovată insectă în farfuria ta, ca totul să devină altceva. 
  
- Ne vedem şi mâine ? 
  
- Ce-o să mai îmi spui că a căzut în ciorba ta ?! 
  
- ... Poate vii în acelaşi loc, la aceeaşi oră. 
  
- Se pot întâmpla atâtea până mâine... 
  
Ne-am despărţit în staţia de autobuz. Se făcuse nouă când am ajuns acasă. Am găsit-o pe mama puţin neliniştită. I-am povestit că îl cunoscusem pe Mihai, că ne-am plimbat împreună. 
  
- Viaţa lângă un marinar înseamnă singurătate, fata mea, multă singurătate... Mi-ar plăcea să nu însemne nimic această cunoştinţă, să rămână doar un fapt banal. 
  
Mihai a venit şi a doua zi la terasă. Avea în mână un bucheţel de fori, pe care mi l-a dat stânjenit, ca şi cum ar fi vrut să scape de el cât mai repede. 
  
- Acesta e pretextul meu pe ziua de azi. 
  
- Mulţumesc, sunt aşa drăguţe! Cu ce vă servesc azi, domnule? 
  
- Cu un răspuns, numai atât. Ai rămas datoare aseară... 
  
Era agitat, îşi frământa mâinile. Şi-a aprins o ţigară din care a tras adânc în piept... 
  
Referinţă Bibliografică:
Între două ţărmuri(din volumul Zăpada îngerilor, Ed. Grinta, 2020) II / George Ioniță : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3508, Anul X, 08 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 George Ioniță : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Ioniță
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!