CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Geo Stroe         Ediţia nr. 2082 din 12 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Geo STROE - COMUNICAT AL ACADEMIEI DACOROMÂNE PRIVIND NOMINALIZAREA DOMNULUI PROF.DR. ADRIAN BOTEZ DREPT CANDIDAT LA PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ PE ANUL 2017
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fundaţia Academia DacoRomână „Tempus DacoRomânia ComTerra” (F.A.D.R. „T.D.C.”), prin statutul său legal, este o societate liberă, constituită pentru studii şi cercetări în domeniul dacoromânisticii – ca ştiinţă despre conştiinţa, acţiunile şi inacţiunile naţiunii dacoromâne, de la origini pînă în viitorii posibili şi dezirabili –, cu scopul de a promova şi eterniza valorile temporale dacoromâneşti pe Terra comună, în ţară şi în lume.  
 
Ea are ca obiectiv strategic pregătirea spirituală a renaşterii întru Reîntregirea naţiunii dacoromâne din întreaga lume, în contextul valorilor temporale, europene şi universale contemporane.  
 
A.D.R. contribuie, independent de stat, la întărirea legăturilor dacoromânilor din ţară cu cei din afara frontierelor ţării şi acţionează, pretutindeni, pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii dacoromâneşti, sub aspect etnic, cultural, lingvistic şi religios, cu respectarea legislaţiei statului, ai cărui cetăţeni sunt în prezent.  
 
***  
 
În conformitate cu Statutul şi Programul fundaţiei, Senatul ACADEMIEI DACOROMÂNE a nominalizat drept candidat al ANULUI 2017 la PREMIUL NOBEL pentru LITERATURA, pe domnul profesor doctor ADRIAN BOTEZ, din Adjud, judeţul Vrancea, născut la 10.11.1955, la Gura Humorului, judeţul Suceava – o adevărată conştiinţă naţională dacoromânească.  
 
Rugăm autorităţile româneşti, conducerile asociaţiilor, fundaţiilor culturale din ţară şi din lume, instituţiile culturale, comerciale, financiare private româneşti care apreciază valoarea remarcabilă a operelor scriitorului român să sprijine eforturile necesare pentru traducerea operei domniei sale în cîteva limbi de circulaţie universală.  
 
Chemăm alături pe toţi românii pentru susţinerea acestei nominalizări şi îndeosebi pe oamenii de cultură şi creaţie literară autentică şi originală. Sperăm că astfel România va obţine, pentru prima dată în istoria sa, acest premiu ca o binemeritată recunoaştere internaţională a valoroasei sale contribuţii literare europene, precum şi a originalităţii operei celui nominalizat mai sus.  
 
Pentru  
SENATUL FUNDAŢIEI ACADEMIA DACOROMÂNĂ  
“TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERRA”  
Dr. Geo STROE, preşedinte fondator  
septembrie 2016  
 
----------------------------------------------------------------------------------------------  
 
FUNDAŢIA ACADEMIA DACOROMÂNĂ „TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERRA” (F.A.D.R.T.D.C.) este rezultatul unificării prin absorbţie a FUNDAŢIEI TEMPUS, fondată de preşedintele fondator Geo Stroe (constituită la 23.11.1991 în Traian-Ialomiţa; dosar 751/PJ/1991 la Judecătoria sect.1), cu ACADEMIA DACOROMÂNĂ – A.D.R. (continuatoare şi legatară unică a Institutului Naţional pentru Românitate şi Românistică - INPROROM, fondat la 1.12.1991, a ”Societăţii culturale Renaşterea Daciei”, a Cercului de studii ”DECENEU” din anii `70, a Societăţii ”Carpaţii” înfinţată la 24 ianuarie 1882 în Bucureşti, reactivată la 24.01.2014 la statuia lui Mihai Viteazul din Bucureşti, dosar nr. 34/PJ înregistrat la 24.01.1992 la Judecătoria Sect.1, prin sentinţa civilă nr. 49 din 31.01.1992, reorganizată, ulterior, reorganizată în Academia DacoRomână la 9.05.1995; apoi, cu alte modificări în dosarul nr. 51/P.J./2003), pentru înfăptuirea Programului PROTEMDACOM-10 050 (2 050). Ca fundaţie, este independentă de stat sau de partide politice, non-profit, are personalitate juridică de drept privat, de cercetare în domeniile ştiinţei, culturii, artei şi tehnicii, independentă în acţiunile ei. Ea se constituie ca o societate a oamenilor liberi, care au conştiinţă de dacoromâni şi deviza: „A fi pentru a şti, a şti pentru a avea, a avea pentru a putea, a putea pentru a face, a face pentru a fi oameni fericiţi!” A.D.R. este autonomă în cadrul F.A.D.R.T.D.C. cu deviza: “Întru eternizarea valorilor temporale dacoromâneşti pe Terra noastră comună, într-o lume comterristă, a fiecăruia şi a tuturora!” Scopul A.D.R. este cunoaşterea, cercetarea, crearea, stimularea, promovarea, apărarea şi eternizarea valorilor dacoromâneşti din întreaga lume, pe Terra noastră comună. Obiectivul strategic al A.D.R. este pregătirea spirituală a renaşterii pentru reîntregirea naţiunii dacoromâne din întreaga lume în contextul valorilor umane europene şi universale. Are cont CEC Bank S.A., Ag. Drumul Taberei nr.4, Bucureşti, sect. 6, Cod IBAN Cod IBAN R096CECEB60430RON4156049, Cod fiscal nr. 4929150.  
Tel: 0722 972 522  
 
Referinţă Bibliografică:
Geo STROE - COMUNICAT AL ACADEMIEI DACOROMÂNE PRIVIND NOMINALIZAREA DOMNULUI PROF.DR. ADRIAN BOTEZ DREPT CANDIDAT LA PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ PE ANUL 2017 / Geo Stroe : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2082, Anul VI, 12 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Geo Stroe : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Geo Stroe
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!