CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Geo Stroe         Ediţia nr. 1415 din 15 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Geo STROE - ALEGERILE DIN ROMANIA ŞI MOLDOVA (2014)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
COMUNICAT COMUN  
al Academiei DacoRomâne  
al Partidului României Europene - P.R.E.  
al Gărzii DacoRomâne  
al Blocului Unitatea Naţiunii – BUN  
 
Bucureşti, nr. 19 din 13. 11.2014  
 
Conducerile reunite ale Partidului României Europene – P.R.E. partid naţional de unitate naţională, ale Senatului Academiei DacoRomâne, Gărzii DacoRomâne şi ale Blocului Unitatea Naţiunii, privind alegerile din România şi Moldova sunt împuternicite să declare următoarele :  
 
1. În actuala situaţie internaţională în care s-au aprins scînteile unui nou război mondial, România şi Moldova sunt nevoite să îşi menţină statalitatea internă în conformitate cu principiile democraţiei şi ale statului de drept pentru a demonstra lumii întregi că sunt guvernabile şi că pot desfăşura alegeri libere şi democratice, pentru a-şi manifesta voinţa de state libere şi europene. Deşi marile puteri nu ţin cont de voinţa noastră naţională, noi trebuie să arătăm lumii că suntem o oameni civilizaţi şi uniţi, chiar dacă asupra noastră se exercită presiuni divergente atăt dinspre vest, cît şi dinspre est şi că Prutul nu este şi nu va fi un nou zid al Berlinului.  
 
2. Este adevărat ca „Timpul jocului s-a terminat…” şi că trebuie să ne afirmăm în lume voinţa de a fi împreună în Europa, chiar dacă peste tot se duce un război contra dreptului naţiunilor la autodeterminare şi la reunificare în România adevărată.  
 
3. Deşi toate sistemele de securitate colectivă la nivel mondial se află în ruine şi nu mai există nici o garanţie internaţională de securitate pentru nimeni datorită S.U.A., iar constructorii Noii Ordini Mondiale au eşuat în toate proiectele lor de a induce instabilitate şi haos în lume, războiul global pe care îl vor superputerile poate fi evitat. Cine va ridica sabia va dispărea ca imperiu de pe harta lumii. Ca şi în alte etape istorice, România este piatra de încercare, buturuga mica din proverbe va răsturna carul mare al celor care au de ales între o lume în care se respectă regulile clasice de drept internaţional şi o alta lume, cea a junglei, fără nici o regulă. România este o naţiune înţeleaptă pentru că a ştie de fiecare data să iasă din situaţiile limită în care se află, a ştiut să plătească celor care au trădat-o, lăsînd-o pradă la discreţia inamicului, reacţionînd prin surprindere. Indiferent de corupţia clasei politice, ori de luptele interne, ea a ştiut să dovedească patriotismul necesar salvării unităţii naţiunii, apărării integrităţii graniţelor ţării şi a contracarat năprasnic împotriva celor care au crezut că România este pe moarte ori că poate fi sfîrtecată după placul străinilor. Lumea se află la o nouă cotitură istorică, indiferent dacă se vor institui noi reguli sau un joc fără reguli în arena globală, Ea va privi cu înţelepciune la România adevărată care va renaşte din Dacia străbună:  
 
4. Lumea se schimbă foarte rapid, mai ales din cauza celor care dictează unilateral şi instituie modelele proprii, producînd, de fapt, rezultatul opus. Minciuna, distragerea atenţie, crearea problemelor pentru a oferi soluţia, strategia graduală, cea a amînării, tratarea copilărească a unor teme grave ale intereselor naţionale, stimularea sentimentelor în locul gîndirii, menţinerea în ignoranţă şi mediocritate a unor naţiuni în totalitatea lor, confuzia, complacerea în mediocritate şi inducerea lor în masă, învinovăţirea continuă şi fără temei a celor cinstiţi, spionarea şi asasinarea personalităţilor unor naţiuni, deposedarea de resurse şi intimidarea făţiţă unor naţiuni întregi nu vor duce niciodată la pace şi securitate în lume. Şi România doreşte o lume a păcii, a respectului reciproc, unde fiecare naţiune să se dezvolte, în colaborare cu celelalte natiuni de pe Terra şi împreună, să rezolvam marile probleme cu care ne confruntam, ca oameni raţionali şi demni.  
 
5. Chiar dacă aleşii din România şi din Moldova, oricare ar fi ei nu sunt sau nu vor fi respectaţi de alianţele politico-militare existente, avem şansele de a ne desemna cu demnitate reprezentanţii noştri la vîrf. Ei ar putea, pînă la un nou 1 Decembrie, să proclame Reîntregirea României. Recomandăm concetăţenilor şi fraţilor noştri de dincolo de actualele graniţe politice ale României să se prezinte la vot cu toţii, să îşi folosească cea mai puternică armă – votul, cu deplină maturitate şi încredere. Deşi majoritatea înţelege că nici România şi nici Moldova nu sunt lăsate să-şi conducă, nici să-şi făurească sau să-şi indeplinească singure destinul de neam, credem că vom da semne în lume că suntem în stare să ne împlinim idealuri milenare. Prin urmare, exprimîndu-ne deplina încredere că în ciuda tuturor provocărilor unora cu scopul ca ambele ţări sa nu ajungă întregi la urne, contrar intrigilor care induc din exterior instabilitate internă, pentru a se porni războaie civile, chiar dacă, pînă la vîrful ierarhiilor demintăţilor sunt infiltrate agenturi străine, cetăţenii din România şi din Moldova vor vota aşa cum vor vroi pe aleşii lor.  
 
6. Curînd va veni momentul adevărului în politica mondială şi europeană, se vor alege prietenii de duşmani şi vom înţelege mai bine de partea cui să luptăm în viitorul război pe care nu îl dorim şi nu-l vom dori, dar bucuroşi îl vom purta învingători. Şi dacă istoria ne va pune în faţa unor noi jertfe, sacrificii şi suferinţe nemăsurate, românii ştiu să lupte chiar dacă, la fel ca şi în celelalte războaie, nu am fost pregătiţi să le purtăm, fiindu-ne impuse tocmai cînd eram mai slabi decît agresorii. Victoria va fi a noastră, pentru că la finalul confruntărilor naţiunea noastră va fi iarăşi reîntregită în graniţele limbii dacoromâne, iar idealul naţional va fi împlinit. Suntem ceea ce am fost şi vom rămîne ceea ce eram la începuturile Daciei, pentru că suntem ceea ce am fost, vom fi iarăşi ceea ce suntem şi mai mult decît în anul 1918.  
 
7. Deşi Starea naţiunii dacoromâne, după aproape un sfert de secol de la evenimentele din decembrie 1989 este la fel ca Starea Armatei României, ne exprimăm convingerea că nu suntem un neam învins, că nu ne-am învins noi pe noi, nici nu suntem un neam de slugi, ci că mereu am stat cu fruntea sus şi am pus pumnul în pieptul furtunii mondiale. De fiecare dată am reuşit să ne ridicăm fruntea sus, ca o naţiune suverană, stăpînă pe teritoriul şi destinul său, mai devreme sau mai tîrziu. O naţiune care nu a oprimat pe nimeni, nu a luat teritoriul nimănui şi nu a pornit războaie pentru a jefui sau cuceri alte ţări sau pentru a subjuga ale neamuri, va fi totdeauna liberă, nu mai poate fi sclavă niciodată!  
 
8. Considerăm că România poate evita atragerea ei în război prin participarea la urne a întregii naţiuni, pentru ca apoi, după o adevărată reforma electorală şi prin organizarea de noi alegeri generale în viitor, să modernizăm actuala legislaţie electorală, inclusiv pe cea a partidelor politice. Gîndim că numai aşa voinţa naţională, manifestată pe cale democratică va aduce la putere acel (e) partid (e), acel preşedinte care ar putea determina o politică naţională autentică, în care statul naţional român unitar, unic, suveran şi independent, al cărui teritoriu este inalienabil şi a cărei identitate naţională este imprescriptibilă şi eternă, să poate să decidă suveran soarta românilor în aceste vremuri. Altfel, s-ar putea lua decizii greşite, antinaţionale, de către structuri şi persoane fără relevanţă pentru viitorul naţiunii şi interesul naţional autentic. O ţară liberă se construieşte cu şi de către oameni liberi! O doctrina naţională dacoromânească trebuie se bazează pe libertate şi demnitate, pe adevăr, dreptate, muncă şi credinţă!  
 
9. Cu toate că România este în pragul destrămării din interior, sub presiunea unor vecini vicleni şi hrăpăreţi, precum şi a unor mari puteri care au virusat clasa politică de la Bucureşti şi Chişinău prin corupţie generalizată răspunzători sunt şi UE şi aliaţii din N.A.T.O. şi Rusia imperială, care nu sunt deloc străine de situaţia acuală. De aceea, este nevoie ca astăzi, să facă o noua alegere strategică vitală: alianţa cu China. Având în vedere că S.U.A. se află în situaţia U.R.S.S. de acum un sfert de veac, trebuie să avem grijă ca S.U.A. şi N.A.T.O. să nu se prăbuşească, precum U.R.S.S. în 1989-1991, peste România şi Moldova, iar sfîrsitul războiului să ne găsească tot dezbinaţi de partea celor care pierd.  
 
10. Este evident că S.U.A. şi N.A.T.O. de acum încolo controlează totul în România, iar Rusia încearcă tot astfel in Moldova, inclusiv alegerile oarecum libere, tot aşa cum ne-au controlat şi ruşii în perioada bolşevică prin Armata roşie de ocupaţie şi consilieri sovietici pe ambele maluri ale Prutului.  
 
11. Pentru o alianţă strategică cu China trebuie să mizăm pe patrioţii cinstiţi, echilibraţi şi cumsecade din România şi Moldova, pe toţi oamenii liberi, din clasa mijlocie care s-a format prin ea însăşi, românii care nu s-au compromis în relaţiile cu corupţii şi nici nu s-au vîndut străinilor, au respectat jurământul faţă de ţară.  
 
13. Românii au datoria să lupte ca Europa Unită să redevină leagănul culturii şi civilizaţiei mondiale, nu lagărul naţiunilor asuprite şi dezmoştenite sub doctrina federalistă europeană şi sub controlul S.U.A. ori al Rusiei.  
 
Să mergem cu toţii la vot, să votăm pe cel mai cinstit patriot, pe cel mai vrednic şi curajos reprezentant iar dacă ea voinţa noastră va fi nesocotită trebuie să rezistăm cu arma în mînă contra opresorilor interni şi externi, aşa cum îndeamnă Imnul naţional: Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,/ Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost' pământ!  
 
DacoRomânia este nemuritoare şi va renaşte prin adevăr, dreptate, muncă şi credinţă!  
-----------------------------------------------------------------------  
Preşedinte fondator  
 
Dr. Geo STROE  
15 noiembrie 2014  
Bucureşti  
 
Referinţă Bibliografică:
Geo STROE - ALEGERILE DIN ROMANIA ŞI MOLDOVA (2014) / Geo Stroe : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1415, Anul IV, 15 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Geo Stroe : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Geo Stroe
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!