CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Geo Stroe         Ediţia nr. 1319 din 11 august 2014        Toate Articolele Autorului

Fundaţia Academia DacoRomână - COMUNICAT COMUN PRIVIND JERTFA LUI MIHAI - VOIEVOD VITEAZUL - REÎNTREGITORUL DACIEI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bucureşti, nr.3 din 9 august 2013  
Astăzi 9 august 2013, Senatul Academiei DacoRomâne TDC, conducerea Partidului României Europene (care din toamna acestui an se va numi Partidul Dacilor Liberi – D.L.) şi Garda DacoRomână a Blocului Unităţii Naţionale - BUN sunt împuternicite să declare următoarele:  
„În zorii zilei de 9 august 1601, stil vechi (19 august 1601, stil nou), domnitorul Mihai Viteazul cel care a reîntregit Dacia, devenind astfel, la 27 mai 1600, „Domn al Ţării Româneşti, al Transivaniei şi a Moldovei'', este asasinat mişeleşte din ordinul generalului Habsburgic Gheorghe Basta. Responsabilii austrieci, îngrijoraţi de calităţile sale de unificator la patriei române, demn urmaş al lui măritului rege Burebista şi al lui Regalian întregitorul DacoRomâniei împreună cu soţia sa, îşi vedeau ameninţate planurile de menţinere a Transilvaniei în sfera de influenţă. Nici Polonia nu dorea pierderea controlului asupra Moldovei, iar Imperiul Otoman nu accepta ideea renunţării la Muntenia. Noul stat reprezenta o unitate etnică puternică în stare să schimbe raportul de forţe din centrul Europei şi Balcani. Mai mult decît atît, insubordonarea nobililor maghiari din Transilvania care nu acceptau măsurile impuse de noul Domn al Reîntregirii, contribuie la dezastru militar de la Mirăslău (18/28 septembrie 1600) cînd Mihai nu reuşeşte să înfrîngă revolta nobililor maghiari sprijiniti de generalul Basta, pierzînd controlul asupra Ardealului. În scurt timp Moldova va reintra în posesia Movileştilor subordonaţi intereselor polone care impun în Valahia pe Simion Movilă.  
 
Mihai obţine sprijinul împăratului austriac şi împreună cu generalul Basta iniţiază o campanie de recucerire a vetrei româneşti. Prin victoria de la Guruslău (3 august 1601), voievodul valah, fiul unei frumoase ialomiţence de la Tîrgul de Floci de la Dunăre şi al lui Pătrascu cel Bun de pe Olt din neamul Drăculeştilor, îl îndepărtează pe Bathory din Transilvania, alungă apoi pe Simion Movilă de pe tronul Valahiei. Continuă prin a recupera Muntenia gonindu-l pe Simion Movilă de pe tron. Interesele austriece nu puteau admite o nouă unire a ţărilor dacoromâneşti. Din ordinul generalului habsburgic Basta, pe 9 august 1601, Mihai Viteazul este asasinat. Capul său este furat de unul dintre căpitanii domnitorului, adus în Muntenia şi înmormîntat de Radu Buzescu la Mănăstirea Dealu, lîngă Tîrgovişte. Pe lespedea sa de piatră de la Mănăstirea Dealu stă scris: "Aici zace cinstitul şi răposatul capul creştinului Mihail, Marele Voievod, ce au fost domn al Munteniei, Ardealului şi Moldovei."  
 
Revenind in vremurile noastre, constatăm următoarele:  
Complotul terorist, internaţional, politico-militar, sîngeros, reuşit, pus la cale de URSS şi SUA, ca agresori principali externi, împreună cu unele puteri occidentale europene şi îndeosebi cu ţările vecine cu noi şi aşa-zis prietene, în mod deosebit Ungaria şi fosta Iugoslavie, cu ajutorul unor cozi de topor din România, mai ales alogeni (evrei, unguri, ţigani şi alte naţionalităţi care au sprijinit făţiş agresiunea externă care a fost scînteia urmată de genocid contra naţiunii dacoromâne precum şi alte crime contra umanităţii, crime de război şi crime contra păcii) continuă şi în prezent.  
 
Finalitatea complotului o constituia dezmembrarea naţiunii şi desfiinţarea statului naţional unitar român suveran şi independent. Nu s-a reuşit atunci, dar acum acea finalitate urmează să fie desăvîrşită prin aşa-zisa regionalizare a României, în fapt, desfiinţarea statului şi risipirea naţiunii în cele patru zări.  
 
Români, veniţi la monumentele lui Mihai –vodă Viteazul, cel care s-a jertfit pentru ca naţiunea să aibă un singur stat naţional român, suveran, unitar, reunit, suveran, independent, al cărui teritoriu să fie inalienabil şi indivizibil, pentru totdeauna. Galeria celor jerfiţi pentru unitatea naţiunii a continuat cu alţi domnitori eroi asasinaţi, pînă la Antonescu şi Ceauşescu. Şi va continua ...  
 
Azi, România trece prin aceleaşi vremuri de groază ca în anul 1940, ca Dictatul de la Viena, care au necesitat jertfele de sînge din vremea mareşalului Ion Antonescu.  
 
Români, nu vă supuneţi dictatelor de la Bruxelles, Washington şi Moscova şi Budapesta! Libertatea noastră şi unitatea naţiunii cer sacrificii de sînge zi de zi, ceas de ceas. Avem nevoie şi de aliaţi puternici şi sinceri. China este singura superputere care simpatizează cu România, dar libertatea trebuie să ne-o apărăm noi, cu braţele înarmate. Mihai Eminescu ne îndemna: ”La arme, la arme! La arme, fraţi Români!” Azi, Patria e în primejdie de moarte!  
 
”DacoRomânia va renaşte prin adevăr, dreptate, muncă şi credinţă!”  
 
Doamne, ajută!  
 
Pentru SENATUL FUNDAŢIEI ACADEMIA DACOROMÂNĂ „TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERRA”  
Pentru conducerea PARTIDULUI ROMÂNIEI EUROPENE  
Pentru Garda dacoromână a BLOCULUI UNITATEA NAŢIUNII  
Dr. Geo STROE  
preşedinte fondator  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------  
FUNDATIA ACADEMIA DACOROMÂNĂ „TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERRA” (F.A.D.R.T.D.C.) este rezultatul unificării prin absorbţie a FUNDAŢIEI TEMPUS, fondată de preşedintele fondator Geo Stroe (constituită la 23.11.1991 în Traian; dosar 751/PJ/1991 la Judecătoria sect.1), cu ACADEMIA DACOROMÂNĂ – A.D.R. (continuatoare şi legatară unică a Institutului Naţional pentru Românitate şi Românistică - INPROROM, fondat la 1.12.1991 şi a Cercului de studii DECENEU din anii `70, dosar nr. 34/PJ înregistrat la 24.01.1992 la Judecătoria Sect.1, prin sentinţa civilă nr. 49 din 31.01. 1992, reorganizată, ulterior, reorganizată în Academia Dacoromână la 9.05.1995; apoi, cu alte modificări în dosarul nr. 51/P.J./2003), pentru înfăptuirea Programului PROTEMDACOM-10 050 (2 050). Ca fundaţie, este independentă de stat sau de partide politice, non-profit, are personalitate juridică de drept privat, de cercetare în domeniile ştiinţei, culturii, artei şi tehnicii, independentă în acţiunile ei. Ea se constituie ca o societate a oamenilor liberi, care au conştiinţă de dacoromâni şi deviza: „A fi pentru a şti, a şti pentru a avea, a avea pentru a putea, a putea pentru a face, a face pentru a fi oameni fericiţi!” A.D.R. este autonomă în cadrul F.A.D.R.T.D.C. cu deviza: “Întru eternizarea valorilor temporale dacoromâneşti pe Terra noastră comună, într-o lume comterristă, a fiecăruia şi a tuturora!” Scopul A.D.R. este cunoaşterea, cercetarea, crearea, stimularea, promovarea, apărarea şi eternizarea valorilor dacoromâneşti de pretutindeni, pe Terra noastră comună. Obiectivul strategic al A.D.R. este pregătirea spirituală a renaşterii pentru reîntregirea naţiunii dacoromâne de pretutindeni în contextul valorilor umane universale. Are cont CEC Bank S.A., Ag. Drumul Taberei, Buc., sect. 6, Cod IBAN Cod IBAN R035CECEB60443RON0354455, Cod fiscal nr. 4929150. Asociaţia culturală Ialomiţa -„ASCULTIALOMIŢA”- este filiala independentă a F.A.D.R.T.D.C., cont BCR S.A. Ialomiţa - Slobozia, cod fiscal nr.15162556, IBAN RO14RNCB3100000057540001  
E-mail: geostroe@gmail.com  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Fundaţia Academia DacoRomână - COMUNICAT COMUN PRIVIND JERTFA LUI MIHAI - VOIEVOD VITEAZUL - REÎNTREGITORUL DACIEI / Geo Stroe : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1319, Anul IV, 11 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Geo Stroe : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Geo Stroe
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!