CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Biografie >  

Ediție specială a revistei Albanezul dedicată scriitoarei Galina Martea
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
 
Galina Martea (născută în Basarabia, de origine română, s-a educat într-o familie de pedagogi notorii, tatal Sârbu Vladimir, învățător emerit al învățământului public din URSS, și mama Sârbu Xenia, învățătoare) este o scriitoare (poetă, prozatoare, publicistă), savant, economist (licențiată în economie), filozof (opinia mai multor scriitori și personalități academice), pedagog notoriu din R.Moldova, lector universitar cu titlul științific de “Doctor în ştiinţe economice” și titlul onorific de “Academician de onoare al învăţământului universitar”, cercetător ştiinţific în domeniul managementului educaţional și al managementului resurselor financiare. Este membru al Academiei Româno-Americane de Ştiinţe şi Arte, membru al Uniunii Jurnaliștilor Profesioniști din România, membru al Forumului Democrat al Românilor din Moldova, membru al Consiliului Unirii-R.Moldova, membru al Asociaţiei Culturale “Ideal”, altele.  
Galina Martea este autoare a mai multor monografii ştiinţifice, autoare de cărți cu poezii și proză, autoare de peste 250 articole/articole ştiinţifice în domeniul economiei, învăţământului, sociologiei, filozofiei, literaturii. Realizează dialoguri, comentarii, interviuri, cronici de analiză literară, etc. Este prezentă în mai multe antologii literare (poezie, proză), în antologii pedagogice (Pedagogi Români Notorii din Basarabia Interbelică și Postbelică); în enciclopedii (Localităţile Republicii Moldova). Participă continuu la conferinţe ştiinţifice naţionale şi internaţionale. Este prezentă cu eseuri în cadrul emisiunii “Editorialele Istoriei”, producător Radio Vocea Basarabiei, Chişinău. Colaborează activ la reviste/ziare din Republica Moldova, România, Diasporă. Este redactor asociat la revista de Cultură Universală „Constelaţii Diamantine”, România.  
  
Galina Martea este Laureat al Premiilor pentru poezie, publicistică, volume publicate, presa scrisă. Numai în anul 2015-2016 a fost nominalizată cu premii importante: - Premiul I, secţiunea “Presa Scrisă”, concurs organizat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România pentru anul 2015, Bucureşti; - Premiu şi Diplomă de Merit pentru cea mai bună carte de publicistică a anului 2015 „Sistemul de învăţământ – promotor al identității naționale” (autor Galina Martea), concurs organizat de Uniunea Jurnaliștilor Profesioniști din România, filiala Chişinău, 2015; - Premiul I, secțiunea A, pentru volume publicate, pentru volumul cu poezii “Durere Tricoloră”, concurs “Alexandru Macedonski”, Uniunea Scriitorilor Europeni, filiala România, 2015; - Premiul II, categoria Patriotism, pentru poezia “Ţara mea cu nume „Durere, Răbdare”, concurs internaţional de poezie “Dr. Nicholas Andronesco - Eternitatea”, SUA, 2015; - Diplomă pentru activitatea publicistică de documentare și cercetare educațională și socială ca repere ale identității naționale pentru anul 2015, Ziarul Națiunea, România; - Diplomă de excelență pentru colaborare și activitatea literară desfăşurată în cadrul revistei Memoria Slovelor, România, acordată de revista Memoria Slovelor şi Liga Scriitorilor Români, filiala Vâlcea, România, 2016; - Laureat pentru poezie şi publicistică a Revistei Uniunii Scriitorilor din Moldova “Literatura şi Arta”, Chișinău, anii 2013, 2014, 2015, 2016.  
  
Vezi ARTICOLUL COMPLET AICI:  
  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ediție specială a revistei Albanezul dedicată scriitoarei Galina Martea / Galina Martea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2354, Anul VII, 11 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Galina Martea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Galina Martea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!