CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Relatare >  
Autor: Gabriela Negru Vodă         Ediţia nr. 3413 din 05 mai 2020        Toate Articolele Autorului

Gabriela NEGRU-VODĂ - DE CE AM ALES SOLITUDINEA?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Lectura m-a pasionat dintotdeauna. De la vârsta când un copil este capabil să citească și să perceapă ceea ce citește și până în prezent am citit, am studiat, am discernut informația gradual, depozitând ceea ce am considerat că-mi va fi necesar în diverse situații ale vieții.  
 
Pasiunea pentru lectură mi-a fost de un real folos în timpul anilor de școală, în special în timpul liceului. Mă familiarizasem deja atât cu cititul prozei, cât și al poeziei și mi-a fost mai ușor să identific aspectele valoroase ale literaturii studiate, să întrepătrund asemănările dintre literatură și viața reală și nu în ultimul rând, să mă dezvolt încontinuu, acumulând experiență, cunoștințe și empatie.  
 
Liceul a fost perioada în care m-am afirmat destul de mult în domeniul literar, datorită pasiunii mele pentru literatură și profilului umanist pe care l-am urmat și mai ales, datorită dirigintei mele, profesoară de limbă și literatură română. Implicarea mea a avut loc nu doar în cadrul orelor de limbă și literatură română, ci și în cadrul evenimentelor extracurriculare. Am organizat, împreună cu colegii, cenacluri literare la care am recitat și am cântat poezie, ne-am expus viziunile și am dezbătut diverse subiecte literare, ne-au bucurat cu prezența scriitori și oameni de cultură, care ne-au vorbit despre experiența lor de viață, despre ceea ce înseamnă literatura pentru ei și despre cum ne poate modela.  
 
Tot pe atunci, îmi doream să fiu membră a vreunei reviste literare, lucru care a devenit posibil acum, în al doilea an de facultate, când am descoperit revista „Solitudinea” prin intermediul unui prieten, care m-a invitat să mă alătur „Cenaclului Solitudinea”, coordonat de revistă. Am acceptat invitația și am fost plăcut surprinsă să descopăr o echipă bine-organizată, cu viziune și perspectivă, care a reușit în câteva zile să atragă un număr mare de persoane prin intermendiul grupului de pe Facebook al cenanclului. La fel ca activitatea revistei, cenaclul este foarte bine organizat și se menține foarte activ, datorită echipei care propune câte o temă diferită pentru fiecare zi a săptămânii. Prin urmare, membrii cenaclului sunt invitați să dezbată diverse subiecte literare, să posteze creații, atât proprii, cât și din creațiile scriitorilor și criticilor consacrați.  
 
Revista „Solitudinea”, împreună cu cenaclul coordonat de echipa revistei reprezintă locul unde tinerii sunt invitați să se afirme în plan literar, să-și publice creațiile și să se formeze ca viitori scriitori. Revista coordonează mai multe proiecte literare. Cel mai recent proiect este ,,Oglinda lui prier”, prin care pasionații de literatură au fost încurajați să-și trimită creațiile spre a fi publicate în cadrul revistei. Textele nu au întârziat să vină, iar cele mai bune au fost selectate și publicate într-o brosură-supliment, atașat numărului 1 al revistei.  
 
Proiectul ,,Oglinda lui Prier” mi-a oferit oportunitatea să mă alătur echipei de redacție, să mă implic și să contribui prin resursele de care dispun la buna organizare a revistei, pentru a rămâne în continuare un mediu de afirmare a celor pasionați de scris, coordonat de o echipă profesionistă, responsabilă și inovatoare.  
 
--------------------  
A consemnat,  
 
Gabriela NEGRU-VODĂ  
Secretar General,  
„Solitudinea” - revista tineretului literat  
Chișinău, aprilie 2020  
 
Referinţă Bibliografică:
Gabriela NEGRU-VODĂ - DE CE AM ALES SOLITUDINEA? / Gabriela Negru Vodă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3413, Anul X, 05 mai 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Gabriela Negru Vodă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Negru Vodă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!