CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

Inelul
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Inelul 
  
(partea VI) 
  
Privind după ei simți cum o cuprinde furia din nou. Își strânsă pumnii până simți unghiile lungi intrând în carne. Fiecare mușchi i se încordase și avea o poftă teribilă să țipe, dar era prea multă lume bună în casă și nu vroia să se dea în spectacol. Se răsuci brusc și o luă la fugă pe scări. Intră în dormitorul ei și aruncându-se în pat țipă cât putu cu fața ascunsă în pernă. Se ridică brusc și începu să patruleze prin cameră 
  
- Gândește Miruna, gândește! Cine putea să-i spună? Cât de mult știe? Fir-ar să fie! Cum naiba a aflat?? Ahh... O apucau furii de nebunie de necaz. Ar fi aruncat cu ceva ar fi spart ceva dar nu putea risca să audă cineva și să urce la ea. Continuă să se învârtă furioasă gândindu-se. Nu știa nimeni ce făcuse. Nu fuseseră decât ele două în gară când îi servise gogoșile despre logodnă... Ah! Pirandolina! Mahalagioaica aia! Da dar gâgâlicea nu știa tot și în plus nu e în oraș! Nici Lavinia nu era și oricum nu credea că l-ar fi iertat prea ușor. Mizase pe orgoliul ei că nu v-a aborda subiectul deschis niciodată. Totuși... Hmm, o sun! Trebuie să știu în ce ape mă scald! 
  
Începu să caute disperată telefonul. Își aduse aminte că ultima dată umblase cu el înainte de a ieși la Nicu. Îl lăsase din mână să-şi pună ceva mâncare pe farfurie. 
  
Cobora în fugă scările când îl zări pe domnul Ionăscuț colegul tatălui său. Se opri și afișând cel mai seducător zâmbet se îndreptă spre el. 
  
- Miruna cred că m-am rătăcit... spune-mi te rog unde este baia. 
  
- Uitați aici, imediat după scară. 
  
- Mulțumesc copilă! 
  
Se întoarse și intră în sala mare. Lume bună, muzică selectă. Simți cum o trecu un fior pe spate aducându-și aminte scena din holul mare de la intrare. Se strecură printre invitați împărțind zâmbete în dreapta și-n stânga până ajunse lângă masa unde era așezat bufetul suedez. 
  
Găsi telefonul acolo unde îl lăsase. Îl luă și făcu un ocol săli până ajunse iar la ușă. Privi în jur să vadă dacă bagă cineva de seamă și ieși urcând repede pe scări. 
  
..... 
  
- Alo?!? 
  
- Bună Miruna! Nu ai somn?? 
  
- Bună Lavi! (Îi zicea "Lavi" pentru că știa că nu suportă această prescurtare a numelui?) 
  
Iartă-mă că te sun așa târziu dar eram supărată și simțeam nevoia să vorbesc cu cineva. 
  
- Da? Și prietenele tale? 
  
- Ah știi doar că nu pot să vorbesc cu ele... 
  
- Și ce ai pățit de te-ai hotărât să mă suni la ora asta? 
  
- M-am certat cu Nicu.. Scapă strategic câteva suspine de parcă abia își ținea lacrimile. A rupt logodna... sunt distrusă! Nu știu ce să fac și unde să mă duc... nu mă așteptam la reacția asta din partea lui. Ți-a spus? 
  
- Ce să-mi spună? Nu înțeleg! 
  
- Credeam că sunteți ca frații... zisă accentuând "frații" ca să se înțeleagă că ea nu vedea o altă posibilă relație între cei doi. 
  
- Suntem dar nu am mai vorbit cu el de mult. 
  
- Ah... am crezut că știi... Iartă-mă că te-am deranjat. 
  
- E acum dacă tot ai făcut-o spune-mi tu! 
  
- Cred că sunt însărcinată Lavi... și începu de-a dreptul să plângă dar cu auzul încordat la maxim încercând să deducă reacția Laviniei la vestea șocantă. 
  
- Ho, ho! Stai puțin fă-mă să înțeleg. Ești sau nu ești gravidă și ce e cu logodna, că nu pricep neam! Ia-o cu-nceputul! 
  
- Păi cred că sunt, că mi-a întârziat știi tu... și i-am zis și acum s-a supărat și ne-am certat rău... mai trase o serie de suspine cât să dea credibilitate minciuni și aruncă bomba... ce mă fac Lavi? I-a plăcut să facă dragoste cu mine iar acum îmi întoarce spatele? Ce le spun părinților mei? Că din cauza copilului nu mă mai vrea? Of... parcă văd să se va arunca imediat în altă relație ca să scape de mine. Sunt distrusă... și hohotind închisă strategic telefonul. 
  
Terenul era pregătit, sămânța fusese aruncată acum va trebui doar să aștepte să încolțească! Chiar dacă Nicu s-ar fi dus la ea, Lavinia știind de copil nu-l va accepta. Orice i-ar spune el, va părea o încercare de a scăpa de ea și de copil! Era genială! Se ridică din pat zâmbind satisfăcută ca o pisică ce tocmai terminase de lins o oală de smântână. Se îndreptă spre oglindă cu mersul felin așezându-și rochia. Retuşă machiajul își îndreptă coafura și satisfacută de rezultat se privi lung în oglindă. Era frumoasă. Știa! Putea concura cu orice fotomodel și l-ar fi luat detașat. Toți bărbați o priveau pofticioși dar nu și Nicu. Iar lucrul ăsta o scotea din minți. Fuseseră prieteni de când se întâlniseră în prima zi în curtea liceului. Mai apoi grupului se alăturaseră Mihai, Viorel și Robert. Se simțise bine alături de ei îi oferiseră protecția necesară și libertatea de a-şi etala farmecele fără teamă și mai ales îi dăduseră putere asupra tuturor fetelor. Toate o invidiau și nu știau cum să-i intre în grații doar ca să obțină un loc lângă sau o întâlnire cu unul din băieți. Îi convenise aranjamentul dintre ei asta până când dragostea pe care o simțea Nicu față de Lavinia slăbănoaga aia ștearsă și nesemnificativă începuse să o deranjeze maxim. Vroia și ea o astfel de dragoste... Nu înțelegea de ce, fiind mereu în preajma lui, Nicu o preferase totuși pe Lavinia! O ura! 
  
- Nu! Nu te las să câștigi! Nicu va fi al meu ori mor! Ridică nasul în vânt și luându-și masca de superioritate ieși din cameră spre a se întoarce la petrecere. 
  
Referinţă Bibliografică:
Inelul / Gabriela Mimi Boroianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2231, Anul VII, 08 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Mimi Boroianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Mimi Boroianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!