CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

Inelul
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Inelul 
  
(partea a-V-a) 
  
- Cred că s-a simțit rănită și umilită. Nu a vrut, în cazul în care era adevărat, să fie umilită și mai rău. A vrut să-şi păstreze demnitatea și tot odată să îți dea ție toată libertatea de a face ce vrei cu viața ta. 
  
- Dar totuși un cuvânt măcar... 
  
- Gândește-te și la situația ei. Miruna e bogată, e frumoasă, are mașina ei personală, doi părinți bine înșurubați în funcții pe când ea? Tatăl - un simplu muncitor, mama - o casnică bolnavioară... Nu putea intra în această ecuație decât cu "ea", nu-ți putea aduce nimic altceva. Era firesc să creadă că balanța va înclina spre Miruna. Și mai e ceva, s-a gândit probabil că dacă va ridica semne de întrebare te vei simți obligat să răspunzi, mai ales din rușine față de părinții ei care te-au adoptat practic. A preferat să se retragă fără un cuvânt. 
  
O admir deși nu sunt de acord cu ea. Îți trebuie tărie de caracter ca să faci o astfel de analiză și să iei decizia pe care a luat-o ea! 
  
- Dar nici mama Gina nu a zis nimic, nici nea Ion... 
  
- Ce rost avea? Cum vorbim noi tot așa vorbesc și ei... Decizia a fost a Laviniei, nu au făcut altceva decât să o respecte. 
  
- Mi se părea atât de ciudată purtarea ei și plecarea la țară imediat după admitere, fără un cuvânt de bun rămas, fără să ne bucurăm împreună de rezultat. Îți dai seama că am aflat de la alți că a intrat la facultate? Când m-am dus la mama Gina să-i spun ce rezultat am primit, și cât de fericit sunt, m-a îmbrățișat mi-a pus să mănânc dar nu mi-a zis nimic de Lavinia, greu am scos de la ea că e plecată la țară la o mătușă. Am presupus că a picat examenul și supărată s-a ascuns pe la țară să-şi lingă rănile. Ce naiv... de parcă i-ar fi stat în fire să se lamenteze! Mi-e ciudă și pe mine că nu am fost în stare să văd mai de părere. 
  
Noroc cu Pirandolina! Gâgâlicea aia de fată are un nas... miroase scandalul de la o poștă, mai abitir ca un reporter-paparatzi! Dacă nu se întâlnea în gară cu Miruna să vadă inelul și să o descoasă ca să afle povestea habar nu aveam de nimic! 
  
- Eu nu știu cum o fi făcut copila asta față examenului după șocul din gară! Îți dai seama cam cum era inima ei după ce-a văzut inelul pe mâna Mirunei și-a primit vestea logodnei tale. Alta în locul ei s-ar fi prăbușit, ar fi fugit acasă în brațele mămicii, ea în schimb s-a îndârjit, și probabil și-a spus că luarea examenului e singura soluție de a fi departe de tine. 
  
Referinţă Bibliografică:
Inelul / Gabriela Mimi Boroianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2219, Anul VII, 27 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Mimi Boroianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Mimi Boroianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!