CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

Inelul
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(Partea a-IV-a) 
  
Pisoiul se frecă de el torcând. Îl privi un timp mângâindu-l pe ceafă. 
  
- Și ție ți-e dor, nu-i așa... Oftă și se ridică. 
  
-Hai să ne culcăm... noaptea e un sfetnic bun. 
  
Deschisă poarta și intră. Pisoiul îl urmă cuminte. Aleea era luminată slab de un bec așezat asupra ușii de la intrare. Apasă clanța încet să nu facă zgomot. Nici nu se crapă ușa bine că motanul se strecură primul în casă. Zâmbi privind în urma lui și se strecură și el fără zgomot urmându-i exemplul. 
  
- Tu ești, Nicule? 
  
- Da, tată! 
  
- Ai venit? Vezi că ai mâncare pe aragaz. E caldă încă. N-am știut când ajungi și am mâncat. 
  
- Lasă, tată, nu-i nimic. Nu e prima dată când mănânc singur. 
  
Ieșind din birou tatăl îl privi lung. 
  
- Ce-ai făcut? 
  
Se oprise în ușa bucătăriei și privi către tatăl său 
  
- L-am luat. 
  
- A zis ceva? 
  
- Nimic. Nici nu am stat să o ispitesc. Oricum, pentru mine, cu toate explicațiile pe care mi le-ar fi dat nu m-ar fi putut face să înțeleg acest act de cruzime... Se întoarse și intră îndreptându-se spre aragaz. Tatăl traversă holul și intră în bucătărie curios să afle mai mult. 
  
- Poate că era geloasă. 
  
Pe moment tăcu rumegând cuvintele, își puse mâncarea în farfurie și întorcăndu-se brusc spre tată-su care se rezemase de tocul ușii, începu să gesticuleze cu polonicul în aer : 
  
- Tată, nu i-am dat niciodată de înțeles, nici măcar printr-un gest, că m-ar interesa ca femeie! 
  
- Tocmai asta a luat ca o profundă jignire. Mintea femeilor e încâlcită... uneori mă întreb cum se înțeleg pe ele însele! 
  
Bucătăria era micuță dar modernă. Utilată complet. Lasă polonicul din mână în chiveta de lângă aragaz și se întoarse spre colțar. Așeză farfuria pe masă apoi trase sertarul de la bufet și luă o lingură. 
  
- A fost colega mea patru ani de zile. Am împărțit și bune și rele. Niciodată nu a fost între noi nimic altceva decât prietenie. Știi foarte bine că plecam cu băieții și ea era cu noi al cincelea element! Era una de-a noastră... Înțelegi, nu?! Doamne când mă gândesc că nu aveam secrete față de ea... Știa destul de bine ce simt pentru Lavinia, știa ce semnifică inelul pentru mine și că așteptam să terminăm școala să i-l dau. Cum a putut face asta?! În timp ce vorbea luase pâinea din cutie și se așezase la masă. 
  
- E o femeie frumoasă, o femeie pentru care unii bărbați ar da orice! E stilată. Și probabil i se părea de neînțeles cum tu poți să vezi prin ea, complet îndrăgostit de Lavinia. 
  
Se desprinsă de toc și deschizând ușa frigiderului își scoasă o bere. 
  
- Vrei? 
  
- Da, ia-mi și mie una. Dar tot nu înțeleg cum a putut ticlui un plan atât de pervers... Știi doar că purtam inelul mamei la gât, pe lănțișor. Nu l-am dat jos de la gât niciodată apoi dintr-o dată, în noaptea de după absolvire, când am petrecut cu toții aici adormind care pe unde, brus s-a desfăcut încuietoarea... Eram prea mahmur, de fapt toți eram, altfel cred că ne-am fi dat seama că nu e posibil așa ceva! Doamne! Am căutat înnebunit inelul. Am răscolit toată casa! Și ea a rămas cu noi și insista să-l căutăm când de fapt ea desfăcuse încuietoarea lanțului! A plănuit totul cu sânge rece! A mizat pe faptul că în veci nu aș fi bănuit-o! 
  
- Îmi amintesc cum încerca să-ți inducă ideea că e un semn lăsând de înțeles, că mamei tale nu i-ar fi plăcut ideea ta de a i-l da Laviniei. 
  
- Da, da! Ai dreptate, uite acum că mi-ai zis îmi aduc aminte perfect că vreo câteva zile s-a tot învârtit în jurul subiectului... Dar ce nu pot înțelege și mă doare cel mai tare e de ce Lavinia nu a venit să-mi zică nimic... De ce a înghițit minciunile Mirunei, de ce s-a îndoit de dragostea mea? De ce a crezut măcar o clipă că aș fi putut să mă vând. 
  
Referinţă Bibliografică:
Inelul / Gabriela Mimi Boroianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2207, Anul VII, 15 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Mimi Boroianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Mimi Boroianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!