CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

Inelul
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Inelul (partea a-III-a)  
  
Gabriela Mimi Boroianu  
  
Se transforma pe zi ce treacea, sub ochii lui, din copila slăbuță cu două codițe subțirele devenise o adevărată domnișoară. Trupul i se împlinise căpătând forme de vioară ale cărei muzici îi curgeau direct în vene făcându-i sângele să alerge mai repede. Și el se schimbase. Nevoia îl făcuse să se maturizeze înainte de vreme. Își luase un aer de golănaş ca să poată înfrunta mai ușor răutățile copiilor. Chiar dacă nu avea note de zece și încerca să păstreze totul în aceeași notă de rebeliune învăța foarte bine. De fapt și profesorii îl intuiseră... Știa întotdeauna răspunsurile dar obrazniciile, bravările față de colegi îi aduceau mereu note mici și scoaterea din clasă.
Prima dată o sărutase de ziua ei. Îi adusese cadoul ca toți ceilalți și căutase un loc mai retras să i-l dea. Nu avusese intenția să o sărute deși dacă stătea bine să se gândească acum după atâția ani dorința mognea de mult în el doar că nu își găsise încă un nume... A prins-o pe holul mic dinspre bucătărie și s-a aplecat să o sărute pe obraz, ea s-a ridicat pe vârfuri și poate întâmplarea, poate norocul, din cauza vitezei sărutul nu a aterizat pe obraz ci pe colțul gurii. A fost suficient ca ceva să se frângă în el și dorința să erupă cu putere. A sărutat-o din nou grăbit cumva de teamă să nu se răzgândească și Doamne cât i-a plăcut gustul ei... Nu s-ar mai fi oprit dacă mama Gina nu ar fi strigat-o să vină mai repede cu vaza să așeze florile în ea.
Surpriza fusese să regăsească aceleași dorințe ascunse și la ea. Îi răspunsese cu o dăruire totală ca și cum aștepta de mult iar ceea ce se întâmplase era ceva atât de firesc de normal... O urmărise toată seara cu toate simțurile întinse la maxim dar nu reușise să mai rămână singur cu ea. O invidia pentru fericirea ce radia din zâmbetul ei pentru lumina din ochi care îl învăluia de câte ori privea spre el fierbându-l la foc mic. Atunci i se păruse că îl torturează pentru că nu știa cum să-i tălmăcească privirile, acum,însă, după atât timp înțelegea că revărsa spre el toată dragostea ei. Îl iubise atât de mult...
Iar acum .... acum simțea că înnebunește gândindu-se că pierduse această dragoste.
- Doamne! dă-mi putere să descâlcesc această încurcătură. Mi-ai luat mama nu mi-o lua și pe ea!  
  
Referinţă Bibliografică:
Inelul / Gabriela Mimi Boroianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2198, Anul VII, 06 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Mimi Boroianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Mimi Boroianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!