CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

Inelul
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mașina își tăia drum spre casă prin întunericul nopții de vară. 
  
Viorel îndrăzni să spargă tăcerea ce se lăsase și să întrebe dacă mai merg în club. Mihai îi dete un cot în coastă făcându-i semn să tacă dar Robert care era la volan se întoarse spre Nicu și dând din cap întrebă scurt 
  
- Încotro? 
  
- Acasă, pe mine mă lăsați acasă. 
  
Scârțâitul frânei pe asfalt sfâșie liniștea nopți trezind câinii din amorțire. 
  
Nicu se dete jos din mașină și închizând ușa bagă capul pe geamul deschis să dea mâna pe rând cu băieții 
  
- Aveți grijă! 
  
- Noapte bună! răspunseră și băieți în cor. 
  
Făcu un pas înapoi iar mașina țâșni în noapte pierzându-se rapid după colțul străzii. 
  
Rămase pe loc privind după ea apoi întoarse capul privind spre căsuța din dreapta. Se născuse și crescuse în cartierul ăsta mărginaș dar liniștit, unde aerul cu miros de apă te învăluia seara lăsându-şi amprenta în ființa ta ca un semn în calea neuitării... aici trăise cele mai mari bucurii, cele mai sfâșietoare dureri, cele mai frumoase clipe și realiză că prin toate nu trecuse niciodată singur... Lavinia fusese mereu acolo, parte din viața lui, umbra lui, ființa care îl cunoștea mai bine decât oricine, lângă care își regăsea liniștea și putea să înțeleagă și să-şi depășească toate gândurile, grijile și frământările care îl măcinau. Nu-şi putea imagina viața fără ea. Ajunsese o parte din el, de fapt mai mult decât o parte... pentru că îi stăpânea toate gândurile, îi alerga prin vene cu fiecare picătură de sânge dar mai ales devenise unicul locuitor al inimii lui! 
  
Și reușise asta fără să și-o propună! Prin blândețea ei, prin seninătatea, ei prin natura ei tandră și iubitoare. 
  
Mamele lor fuseseră mai mult decât vecine, fuseseră prietene bune. Se ajutau și se sprijineau una pe alta de câte ori aveau nevoie... 
  
Oftă lung și se așeză pe bordură. Nu avea chef să intre în casă. Își așeză coatele pe genunchi și își spijini capul în mâini. 
  
Își aducea aminte anii copilăriei la sărbători când mama lui îi zicea lu' mama Gina 
  
- Împrumută-mi și mie o fată, că tu ai două, că uite năzdrăvanul meu nu mă ajută cu nimic! 
  
- E, Licuțo, Licuțo! Când ți-oi cere eu dobândă pentru asta... 
  
- Lasă, fă Gino că ți-l las pe fiu-meu dobândă! 
  
Și i-l lasase... de tot... 
  
Într-o dimineață de iarnă nu se mai trezise... Erau în clasa a V a. Anii trecuseră dar durerea lui era la fel de vie sfredelindu-i măruntaiele. Mama Gina îl adoptase de atunci iubindu-l ca pe fetele ei. Aproape că se mutase la ea... Nici nea Ion nu făcuse diferență. Tatăl lui era mereu plecat cu serviciul și prea puțin timp petrecea cu el. Avea de toate nu-i lipsea nimic... decât dragostea părinților. Dar primise suficient de la mama Gina și nea Ion. Ei îi făcuseră copilăria frumoasă și datorită lor era omul de azi. 
  
Își aducea aminte zilele de după moartea mamei... cât de greu îi fusese și de câte ori vrusese să renunțe dar mama Gina o mutase pe Lavinia în clasă cu el să-i fie alături și îi fusese. Mereu... Anii de generală se terminaseră și veniseră anii de liceu. Se despărțiseră. Ea mersese către pedagogic el către economic. Dar tot împreună își făceau temele tot împreună plecau dimineața chiar dacă nu mergeau decât o parte din drum împreună. 
  
Referinţă Bibliografică:
Inelul / Gabriela Mimi Boroianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2196, Anul VII, 04 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Mimi Boroianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Mimi Boroianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!