CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

E toamnă...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
E toamnă... 
  
O ceață a simțurilor îmi învăluie inima. Îmi trece tinerețea în pas de dans peste cărările vieții rătăcindu-se de mine... O caut în cotloanele sufletului dar e în zadar... iar toamna mi se așează așa grea pe umeri. 
  
Am greșit pașii de-atâtea ori că m-am pierdut de mine, de tinerețe, de lume... M-am trezit într-un timp care simt că nu-mi aparține și nu știu cum să mă port să nu-i mai simt curgerea inutilă. 
  
Am încercat să păstrez ritmul tău dar am obosit alergând în urma ta... Te mai strig uneori dar nu am putere iar tu, grăbești mereu pasul de parcă nu ți-ar ajunge viața să aduni atâtea lucruri fără folos... 
  
Nu ai timp să iubești, ești tot timpul pe fugă, nu ai timp să vezi în jur chiar dacă privirea ți-e mereu scrutătoare, nu ai "timp" să dărui doritorilor de tine... și doare, mă doare că nu pot lupta cu această fixatie e ta ce ți-este picurată în gând. 
  
Nu lucrurile sunt importante, ci persoanele alături de care te bucuri de ele! Ești un pom ce înflorește cu bucurie spre a dărui rod și care în toamna vieții își leapădă amintirile ca pe niște frunze îngălbenite, îngrășământ pentru mințile tinere ce vor venii în urmă. Nu-ți pierde timpul făcând rod doar pentru plăcerea de a-l avea dacă nu te poți bucura, împărțindu-l cu cei dragi. Îngrijeşte-ți de suflet, de liniștea lui, singura avere care-i trebuie nu este materială! Caută iubirea și învață s-o păstrezi dăruind-o! E tot ce contează... 
  
Am obosit repetând aceleași cuvinte mă simt ca o ciocănitoare lovind într-un lemn încuiat încercând să-i smulgă viermele ce-l roade pe interior slăbind-ul... M-ai adus într-o lume bolnavă de "rău" și n-ai făcut nimic să mă protejezi mi-ai zis doar "rezistă!" . 
  
Am obosit... am obosit atât că nu mai știu cine sunt când mă privesc în oglindă. Mă dor rădăcinile ce se încăpățânează să mă țină lângă tine împotriva vânturilor aspre ale vieții ce mă lovesc cu furie exact atunci când sper într-un moment de respiro... 
  
Îmi vine să strig "Oprește-te!!" Întoarce-te și privește-mă o clipă, doar una... așează-te pavăză și dă-mi liniște. 
  
E toamnă... lasă-mă să mă bucur de rod căci va veni iarna și-şi va așterne uitarea peste noi... 
  
de Gabriela Mimi Boroianu 
  
07.10.2015 
  
Referinţă Bibliografică:
E toamnă... / Gabriela Mimi Boroianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1742, Anul V, 08 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gabriela Mimi Boroianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Mimi Boroianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!