CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Manole
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Manole ticălosul 
  
prima parte 
  
El nu își cunoscuse părinții , la orfelinat ceilalți copii îl strigau Ursu. Fusese "uitat" pe o canapea de o femeie slabă în trenul personal ce ajungea de la Fetești la Bacău, asta pe când el avea doar trei luni. In scutec avea un certificat de naștere și lângă el un biberon cu lapte și 4 scutece cam gălbui. Pe certificatul de naștere scria Manole Ursu, născut la 1 aprilie 1990 iar la rubrica mama : Ana Ursu . În dreptul numelui tatălui era o liniuță. Locul Nasterii: Municipiul Bacău. 
  
O femeie a auzit plânsul ca un mieunat de pisică și l-a luat în brațe, i-a dat apoi sticla cu lapte și el a golit-o repejor. Cu scutecele și copilul în brațe, aceasta s-a dus la Poliția Stației CFR și a povestit că a văzut o femeie slabă ce fugea printre liniile de tren și apoi a auzit plânsul copilului. A fost dus la Spitalul Municipal din Bacău și medicul pediatru de gardă plictisit a scris pe foaie " clinic sănătos", apoi cei de la Protecția copilului l-au plasat în sistem. 
  
A crescut bine în orfelinat căci aduna ce rămânea de mâncare de la ceilalți mai mici, nu degeaba îl chema Ursu ziceau uneori îngrijitoarele oarecum mirate de statura lui. 
  
De prin clasa a patra a început să facă " cercetări " să afle cine îi sunt părinții. Întreba mereu pe oricine dar nu a putut afla decât ca pe mama o chema Ana Ursu; că era din Bacău și că avea 17 ani când l-a adus pe lume. A căutat-o el mult prin oraș întreba pe fiecare bărbat sau femeie din stradă în stradă de ea, dar nu a găsit-o timp de 8 ani de zile ... 
  
Apoi o călugăriță întâlnită pe Strada Mare i-a spus că mama lui ar fi murit de tuberculoză la puțin timp după ce l-a abandonat în tren .Călugărița o îngijise vreme de 2 luni la Sanatatoriu TBC. 
  
Atunci a început să o caute asiduu în cimitirul de la marginea orașului. Lângă un gard părăginit a găsit crucea veche din lemn, afumată cu negru, unde scria numele ei. A plâns în hohote un timp, acolo, prăbușit în genunchi neștiind dacă plânge după cea care i-a dat viață sau pentru el copilul nimănui. Cu greu s-a ridicat din praf, apoi a plecat supărat pe Dumnezeu din cale afară. 
  
În Orfelinat fusese învățat de îngijitoare să își facă semnul crucii și să se roage cu "Înger îngerașul meu " se ruga uneori seara. Derutat acum nu se mai ruga, căci credea că și Dumnezeu l-a abandonat. 
  
Viața lui de la 18 ani era ca o ceață, rătăcea pe străzi, uneori mai ajuta câte un om la treburi prin grădină, pentru legume și fructe, sau pentru câte un leu de pâine. Dormea pe unde apuca căci fugise de la 15 ani de la Orfelinat. 
  
Ura lumea în care trăia și se întreba uneori cine o fi tatăl lui și cum ar fi să îl întâlnească într-o zi ! 
  
De la un timp mergea des în mahalaua țiganilor căldărari, aici a învățat el de la Jean 
  
să se bată cu cuțitele și sã fure fier. 
  
va urma 
  
Referinţă Bibliografică:
Manole / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3232, Anul IX, 06 noiembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!