CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Prima iubire (parte a doua )
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Prima iubire 
  
(parte a doua ) 
  
Divorțul a fost foarte neplăcut pentru cele două familii, Mihai nu se considera responsabil de grabă, impulsivitate și neadaptarea vitezei la circuitul greu și ploaia în rafale. O tot blama pe ea și îi reproșa că ar fi fost piaza cea rea, motiv pentru care își pierduse el piciorul și își ratase faimoasa carieră de motociclist de curse. 
  
Adela era foarte supărată pe ea însăși că pierduse copilașul. Simțea ca a eșuat a treia oară din punct de vedere emoțional . Eșuase în iubirea ei pentru Laurențiu , în misiunea ei ca soție dar și ca mamă. 
  
Cu partajul a fost și mai urât, ca să scape de toată cearta cu el și familia lui, a renunțat la partea ei și a rămas să locuiască la părinții ei. 
  
La școala unde preda s-a organizat o excursie în Delta Dunării, Adela a mers cu clasa ei, iar când a ajuns în Tulcea, în timp ce vizita orașul cu un grup de elevi, a ajuns în fața unui bloc la parterul căruia scria Cabinet de psihologie Laurențiu Tudor. Era totodată afișat un număr de telefon și programul de funcționare. 
  
In mintea ei și-a spus că Dumnezeu voia ca ea să se vadă din nou cu Laurențiu . Înmărmurită, a avut totuși prezența de spirit să își noteze în agendă acel număr de telefon. Se gândea mereu la Laurențiu, dar parca nu era încă pregătită sa îl caute 
  
Trecut peste trei luni de la acea excursie în Deltă, ea nu avusese încă destul curaj să îl sune. Într-o după-amiază de vineri a format cu degetele tremurânde numărul de fix de la cabinet , i-a răspuns o voce de femeie și i-a spus că el este plecat la înmormântare. Când recepționera a întrebat-o cine este, ea s-a emoționat și a închis. Au mai trecut multe luni, așa că aproape de Crăciun și-a făcut din nou curaj l-a sunat, i-a răspuns chiar el; Adela i-ar fi recunoscut vocea și peste 100 de ani 
  
I-a spus; -Bună Laurențiu, sunt Adela de la Constanța, mă mai ții minte , am fost colegi în studenție? 
  
-Da, Adela, știu cine ești, te-aș fi recunoscut oricum, dar spune-mi tu ai sunat când l-am înmormântat pe fratele meu? 
  
-Ce?Tu l-ai înmormântat pe Marian în vinerea aceea ? 
  
-Vai ce rău îmi pare, iată-mă, nu am știut, cele mai sincere condoleanțe, îmi pare tare, tare rău de el ! 
  
-Mulțumesc, dar el a facut o pneumonie gravă și s-a stins în spital , tu, cum o mai duci? 
  
-Sunt bine acum, a spus ea, mi-am revenit greu după divorț și pierderea sarcinii. 
  
-Aș vrea mult să te văd, a mai spus el, ești liberă mâine sau poimâine? 
  
Au stabilit apoi detaliile acelei întâlniri. În sâmbăta aceea au stat mult timp de vorba ca doi vechi, buni prieteni. Au constatat că au încă o legătură puternică ca și foști prieteni și chiar iubiți. El o observa atent căci părea că timpul a stat în loc și sunt din nou doi studenți îndrăgostiți . Ochii ei radiau aceeași căldură , iar el ca bărbat matur acum își stăpânea cu mare greutate impulsul de a o lua în brațe și de a o săruta. 
  
Pe seară el a luat microbuzul spre Tulcea, dar parcă nu dorea să mai plece de lângă femeia care l-a iubit așa de mult. Au stabilit să vină ea la Tulcea pentru weekendul viitor. A făcut tot posibilul să petreacă împreună zile cât mai frumoase. De Crăciun, el a fost invitat la masă la părinții lui, dar pentru Anul Nou au stabilit o nouă întâlnire. Urmă să vină el la Constanța, iar masa de prânz să o petreacă la părinții ei ca să fie împreună în noaptea dintre ani; la un revelion organizat la restaurant. 
  
De Crăciun, Laurențiu le-a povestit părinților lui, despre Adela iubita din facultate și din ce cauza a refuzat să mai fie cu ea atunci. Considera că la momentul acela, el nu avea nimic de oferit unei femei; căci ar fi vrut mai mult să își ajute fratele bolnav pwmtru a avea o viață cât mai bună. Acum situația era diferită, erau mai maturi, el avea un apartament și cabinetul care îi aducea bani frumoși. 
  
După ce a vorbit la masă cu părinții ei și le-a mărturisit intenția de a fi împreună, iar la vară de a se căsători. Cei doi au plecat plutind de fericire amândoi, la Revelionul ce avea să fie începutul noii lor vieți. 
  
Adela s-a mutat la Tulcea după fericita căsătorie și a lucrat în continuare în învățământ. După nașterea primului băiat au hotărât că ea să stea un timp cu copilul acasă până când va fi de grădiniță. Au avut apoi și o fetiță după câțiva ani. 
  
Despre fostul ei soț Mihai a auzit că a devenit alcolic și că o duce foarte rău. 
  
Viața cu suișurile și coborâșurile ei, o întărisera însă suficient de mult, ca să suporte această veste, cu soțul iubit alături și cei doi copii minunați au împreună o viață fericită. 
  
Referinţă Bibliografică:
Prima iubire (parte a doua ) / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3036, Anul IX, 24 aprilie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!