CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  





Noi -fragment
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
NOI 
  
(dedicație specială ) 
  
-Iubitul meu, deși acum, trăim în două universuri perfect paralele, ce se mișcă haotic prin spațiu, ghidate de legi matematice încă nescrise, dar categoric non Euclidiene, noi doi ne vom întâlni într-o zi la infinit! 
  
Însă, până atunci, îmi trimit cuvintele spre tine cu puterea minții, să te mângâie delicat, pe sufletul tău cald, fără a-ți răscoli cu nimic, viața pe care o ai acum. 
  
Și gândurile mele călătoare, ca niște porumbei prietenoși, să te înconjoare mereu pașnice, iar tu să le hrănești uneori, liniștit cu firimituri de pâine sau cu bucățele dintr-un covrig. 
  
Căci nu vreau, chiar de data asta, nu vreau, să te tulbur cu nimic. 
  
Ci doar lin, lin de tot, ca o armonie de cântec cunoscut, ce îți face timpanul să vibreze infinit de ușor; să îți induc starea aceea de grație, ce pe noi doi ne însoțea mereu, pe când eram împreună. 
  
Aș vrea uneori ca tu să mă simți iar, precum niște calde, dar nu fierbinți, atingeri timide de aripi galbene și albastre. 
  
Ei ..., desigur ar fi doar fluturi îndrăgostiți evadați din stomacul meu, care vor să asceadă spre tine, până la inima ce m-a uitat, în baterea ei de viață. 
  
Privirile-mi dulci și tandre, ar vrea să te urmeze oriunde timpul tău te poartă și să te înconjoare într-o lumină strălucitoare, te acoperă oricum, protejându-te de orice indiscretă cercetare. 
  
Lumina aurei mele, să treacă barierele cosmice și să te coloreze într-un alt spectru cromatic, fără de roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo sau violet. 
  
Dar nimic din toate astea nu se poate întâmpla, decât iluzoriu în vise restante, din timpul cel trecut, mai mult ca perfect, pe când tu și eu eram categoric- Noi ! 
  
Referinţă Bibliografică:
Noi -fragment / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3027, Anul IX, 15 aprilie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTOR



FLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!