CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

O iubire de vară la Istria
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(ultima parte ) 
  
Vizita la crama de la Murfatlar i-a deschis ochii lui Claude la posibilitățile de colaborare ale podgoriilor de acasă cu cele de aici. S-a apucat rapid de lucrul la un plan concret și o strategie ce ar putea creea o legătură între cele două regiuni viticole. Seara când Daria a venit de la cabinet au discutat împreună ce se poate face în acest sens. A vorbit apoi cu părinții lui și ei au fost încântați să descopere în fiul iubit, nu doar un artist, ci și un om matur cu simț practic. Au trecut plăcut încă două luni de vară cu diverse activități de sezon, stat la plajă, plimbări, ieșiri cu barca pe Marea Neagră la pescuit și altele. Dar cum zilele începuseră să se scurteze Daria a avut puterea să îl întrebe ce se va întâmplă cu ei doi. Acum când el se va întoarce în Franța la părinții lui și la cursurile de la Școala de Arte Plastice. Claude se aștepta parcă la această întrebare și foarte relaxat i-a răspuns că ar vrea, dacă ea este de acord, să meargă cu el în Franța, după ce se vor logodi. Daria a încremenit ușor, dar el a scos din buzunar o punguță roșie de catifea cu șnur din care a scos un ineluș micuț cu o piatră strălucitoare. 
  
-Daria, vrei să fii soția mea pentru o eternitate de iubire? 
  
-Da ! A răspuns ea îmbujorată și cu lacrimi de fericire în ochi și îmbrățișarea lor a consfințit acest legământ. 
  
În weekendul următor, el a fost invitat la masă la părinții ei, la Constanța, pentru a discuta serios despre plecarea lor în Franța. Și ea se gândea ce se va întâmpla cu rezidențiatul ei, cu examenul de final și apoi cu anii de specializare. Claude nu s-a speriat, deși la prima vedere părea o problema majoră, dat fiind că profesia de medic cere niște sacrificii , multe examene și o continuuă pregătire ! 
  
-Ce zici dacă întrerupi aici, în România, rezidentiatul pentru un an, mergem acolo la părinții mei să locuim. La anul venim și îl continui, tu îți dai examenele iar eu încerc să lucrez la cramă la Murfatlar pe timpul toamnei . Iarna pictez și desenez și mai vedem noi ce va mai fi atunci. 
  
Au hotărât să se căsătorească la primăria din Constanța pe 12 septembrie împreună cu cei dragi. 
  
Ceremonia a fost deosebită pentru ei, dar și pentru familiile și prieteni lor. La petrecerea ținută la Terasa Colonadelor fericirea lor era molipsitoare și toată lumea se simțea bine. Au curs multe flori, cadouri, urări sincere, veselie și dans, bucate gustoase și muzică dobrogeană. 
  
Au plecat apoi în Franța peste câteva zile și viață lor împreună a cunoscut cele mai fericite momente. Daria era încântată de tot ceea ce vedea și trăia alături de omul iubit și lui îi făcea mare plăcere să îi arate cele mai frumoase locuri. 
  
Iubirea lor de o vară se transformase treptat în ceva puternic ce îi unea acum pentru o viață, nu doar pentru o vacanță. 
  
Referinţă Bibliografică:
O iubire de vară la Istria / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3023, Anul IX, 11 aprilie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!