CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Nimic nu rămâne ascus pe veci
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Manuscris (fragment) 
  
Într-un mic sat din podişul dobrogean, trăia un om cu o reputaţie şi cu o poreclă total neobişnuită, îl chema Ion, dar lumea îi spunea Taurul comunal. Nu e greu de înţeles de unde i se trăgea această poreclă, omului îi plăceau femeile, mult de tot şi toate! Doar cele urâte rău sau schiloade de tot scăpaseră cu virtutea întreagă. Deşi omul începuse să îmbătrânească tot îşi păstra apucăturile. Avea drept duşman pe aproape orice bărbat însurat din sat, căci cu toţii se temeau de el şi de succesul ce îl avea mai ales la femeile măritate. E drept că omul era însurat, avea şi patru copii dar el tot se ţinea de prostii, de aceea când soţia lui s-a prezentat la poliţie şi a zis că bărbatul ei s-a culcat sănătos şi de dimineaţă era rece şi ţeapăn nimeni nu s-a mirat. Unii ziceau că l-au ajuns păcatele, alţii au bănuit o mână criminală care să îi fi făcut felul, dar medicul chemat din satul vecin să constate decesul a zis că ar fi făcut infarct în somn . 
  
Greu de crezut că doar era un om în putere şi zdravăn, dar s-a făcut înmormântarea, soţia l-a plâns împreună cu cei 4 copii ai lor. 
  
Au trecut vre-o opt ani şi odată cu venirea unui nou preot , (preotul cel bătrân din sat ieşise la pensie) au început şi ceva schimbări în sat. Preotul cel tânăr a început construirea unei biserici mai mari şi cu toate aprobările de la judeţ a început să mute cimitirul cu toate mormintele într-un alt loc mai spaţios pe un teren dezafectat de primărie. A plătit o echipă de muncitori să scoată toată sicriile îngropate, că să mute osemintele şi crucile în cimitirul cel nou. 
  
Pentru acest nemaipomenit transfer s-au ţinut slujbe vre-o trei zile de sărbătoare la rând şi s-au comandat sicrie noi de brad căci cele ce erau în pământ putreziseră. Echipa de săpători asistată de preot şi dascăl dar şi de o mulţime de săteni curioşi, scotea sicriile vechi, cu grijă luau osemintele apoi le aşezau în sicriile noi. Aceste lucrări au durat mai multe zile, în timp sătenii şi-au văzut de treabă căci nu mai era o noutate. Într-una din zile însă în pauză de prânz s-a întâmplat ceva ce a cutremurat tot satul. 
  
În timp ce echipa de muncitori era la masă de prânz, unul din cranii de la ultimul mormânt ce fusese deschis chiar în ziua aceea a început să tresalte ciudat, înăuntrul lui se zbătea o vietate şi scotea sunete ciudate. Muncitorii toţi s-au speriat şi au fugit de frică. Până la urmă de curiozitate s-au întors să vadă ce e. Unul mai curajos a împins craniul într-o parte, atunci s-a văzut înăuntru o broască prinsă într-un cui ruginit şi destul de lung, broască intrase pe lângă el dar în încercarea de a ieşi practic a fost străpunsă de cuiul aflat acolo. 
  
A fost chemat preotul şi polițaiul satului, s-a cercetat al cui era mormântul şi s-a descoperit că era Ion zis şi Taurul comunal. Au chemat-o pe soţia decedatului şi au interogat-o dacă ştia despre ce se întâmplase cu bărbatul ei. Femeia împietrită a mărturisit că în seara dinaintea morţii, i-a dat mult să bea omului, apoi i-a bătut pur şi simplu cuiul în interiorul urechii direct în creier cu ciocanul. Poliţaiul a întrebat-o 
  
-Dar el nu a ţipat, nu s-a zbătut ?? 
  
-Nu, a zis femeia, fără nici o urmă de regret, l-am lovit cu toată puterea mea, pentru toţii anii de ruşine pe care i-am îndurat lângă el ! 
  
-Dar nu v-a fost teamă că se va afla într-o zi ...??? 
  
-AM FOST CONVINSĂ, CĂ NUMAI PĂMÂNTUL ŞI DUMNEZEU, ÎMI VOR ŞTI FĂRĂDELEGEA! . 
  
A fost condamnată la 20 de ani de temniţă, dar nu a ispăşit decât vreo 5ani căci într-o zi s-a spânzurat în baie de grațiile de la geam. Nu a plânso nimeni căci băieţii ei se mutaseră care pe unde. 
  
A fost înmormântată lângă Ion ce era doar al ei acum. 
  
(Întâmplarea este reală, mi-a fost povestită de bunica aveam vreo 10 ani ... 
  
Referinţă Bibliografică:
Nimic nu rămâne ascus pe veci / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3006, Anul IX, 25 martie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!