CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Aripile ...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Picături de suflet 
  
De câte ori ne vedeam la tine, eu aveam grijă mare să îmi las aripile agățate în cuierul de lemn din hol. Altfel te-ai fi speriat poate, de ce mare greutate trebuie să car zi de zi în spate; sau pur și simplu te-ar fi incomodat când ai fi vrut să mă îmbrățisezi cu foc. 
  
Uneori după ce plecam, îmi spuneai că mai găseai pe ici pe colo, prin hol sau uneori chiar în dormitor, câte o pană albă și nu înțelegeai de unde a venit că ferestrele erau închise. 
  
Îmi spuneai mereu că dorm prea putin și veghez prea mult; dar cum altfel să rezonez cu oamenii, dacă nu îi veghez atentă mereu ? 
  
Mă aflam acolo când aveai nevoie mai mare de mine, când lumina nu mai ajungea până în străfundurile inimii tale. Mereu arătai surprins să mă descoperi la prima vitrină unde chipul ți se reflecta! 
  
Îți știam bine suferința și încercam tot ce pot eu face, spre a-ți netezi drumul prin viață! 
  
Uneori da ...îmi spuneai că am ceva din căldura mamei tale. Cum altfel aș fi putut ști tot ce simți, dacă nu era ea, un alt înger trimis pentru tine. 
  
Târziu ți-ai dat seama că sunt prea mult pentru tine ... prea dreaptă și prea sinceră și te-ai temut că aș putea deveni chiar a ta conștiință. 
  
Te mirai prea mult de comunicarea asta fără de cuvinte dintre noi doi. Prea multe lucruri le spuneam amândoi în același timp. Ne cântau în cap aceleași melodii ... 
  
Și ai fugit de mine... 
  
Eu nu puteam să te las singur; dar am preferat să nu mă mai vezi un timp și să te ghidez doar de la distanță. 
  
Ei dar știi că încă tresar de câteori îmi rostești numele în adâncul minții tale, sughit necontrolat și cred că mă vrei aproape de tine; dar nu se mai poate ... 
  
Poate într-o zi ne vom regăsi în alt timp în altă viață! 
  
Te aștept !!! 
  
Referinţă Bibliografică:
Aripile ... / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2890, Anul VIII, 29 noiembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!