CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

O iubire de vară la Istria
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(partea a treia ) 
  
Claude și Daria au fost puternic marcați de aceste prime momente petrecute împreună; forțați de insolația puternică a lui și de îndatorirea ei de medic a localității Istria. 
  
Ziua următoare el a stat doar în interior și a desenat. A făcut zeci de schițe din memorie, a feței tinerei doctorițe. Pe la ora 16, plin de neastâmpăr și-a făcut curaj și i-a scris un sms pe telefonul mobil. Ea a răspuns imediat și l-a rugat ferm să stea cât mai liniștit și să se odihnească. Pus pe glume el a rugat-o să îi trimită o fotografie căci ar vrea să o deseneze, doar așa ar putea sta locului. 
  
-Bine, i-a răspuns ea, uite-o pe ultima, cu cel mai nou locuitor al comunei în brațe! 
  
Într-adevăr, i-a trimis o fotografie cu un copilaș nou născut. 
  
Bine dispus, el a lucrat toată după-amiaza și a făcut două variante de portret, unul după fotografia trimisă de ea și unul din memorie, cum îl privise cu o seară înainte în timp ce se golea perfuzia. 
  
A doua zi la prima oră a așteptat-o la microbuzul de Constanța în stație, cu cele două desene în cărbune puse intr-un plic. Avea aerul unui puști nevinovat, care are totuși și niște gânduri ascunse în ceea ce o privește, cum stătea așa relaxat. 
  
-Mă aștepți de mult, a întrebat ea zâmbind?! 
  
-Nu, de la 7, a răspuns el ghiduș. 
  
-Păi nu te las nici azi afară, a spus ea serioasă, decât după ce apune soarele. 
  
-Bine, a spus el, dar bei cafeaua cu mine și mâncăm micul dejun la Ani. 
  
-Haide până la dispensar să anunț că mai întârzii puțin și să îmi arăți ce ai în plicul ăla misterios... 
  
Au petrecut următoarea jumătate de oră vorbind și sorbindu-se din priviri, atmosfera era tare încinsă între ei, mai încinsă decât soarele de vară ce ardea deja cu mare putere. 
  
Când a văzut cât de frumos o desenase în cele două ipostaze, Daria a rămas fără cuvinte. Nu a putut spune decât: 
  
-Îți mulțumesc Claude, este cel mai frumos portret la care aș fi putut visa. El rușinat de imbujorarea ei, a spus: 
  
-Este doar o prima încercare, vor urma altele mult mai reușite, promit! 
  
Foarte emoționată, ea a plecat urgent la cabinet, urmând să vorbească și pe seară la telefon. 
  
Următoarele zile au stabilit oarecum o rutină, Daria venea mai devreme cu o oră de începerea programului ei și se plimbau de mână pe malul mării. 
  
Primul sărut a fost un moment pe care fiecare l-a trăit la maximă intensitate în lumina clară a dimineții. Locuitorii din comună se minunau de cei doi tineri care trăiau într-o poveste de iubire atemporală. Prima vizită a lui Claude la Constanța a fost vineri seara, au stat amândoi pe faleza Cazinoului un timp, apoi au vizitat Edificiul Roman cu mozaic și Muzeul de Istorie și Arheologie. 
  
El era mereu plăcut surprins să recunoască simboluri comune ale strămoșilor latini comune pentru ambele civilizații, esențiale în dezvoltarea ulterioară. Au servit cina la Colonade un restaurant de clasă, situat lângă poarta 2 a Portului Constanța. Fiecare moment petrecut împreună îi impresiona deosebit de plăcut și cu promisiunea de a se revedea de dimineață pentru a continua turul orașului; cei doi s-au sărutat și îmbrățișat strâns de "noapte bună". 
  
Sâmbătă la ora 9 dimineață el era deja prezent la întâlnire. Au mers în cele mai frumoase locuri prin oraș, au servit apoi prânzul și au stat de vorbă fiecare spunându-și planurile de viitor. Timpul se scurgea prea repede pentru câte aveau ei doi de vorbit. Pentru duminică au hotărât să meargă în Mamaia, au fost cu vaporașul pe lac și până la insula Ovidiu. 
  
Au povestit fiecare despre copilărie, despre familile lor, ceea și-au dorit părinții ca ei să facă și cum viață a vrut să îi aducă împreună într-o vară aurită de soare și de iubirea ce creștea magic, în piepturile lor tinere! 
  
A mai trecut o săptămână în care Daria cu foarte mare greutate se concentra la îndatoririle ei de medic. Claude mergea la plajă,dar doar o oră de dimineață și o oră seara pe la 17 când ea termina serviciul. În restul timpului studia intens istoria Dobrogei, voia să afle cât mai multe despre aceste locuri. Au vizitat împreună vechea cetate Istria și apoi în weekendul următor și cetatea Calatis de la Mangalia. Pe 15 și 16 August au fost la Sărbătoarea de Ziua Marinei, au văzut parada militară și jocurile de artificii. Au fost concerte cu muzică de fanfară dar și populară în Portul Tomis. Totul era minunat pentru cei doi, ce erau cu fiecare sărut sau îmbrățișare mai aproape de momentul acela special și unic al unirii depline. 
  
Au plănuit să meargă trei zile în Deltă, Claude a făcut rezervările, Daria și-a luat două zile libere plus weekendul. Părinții ei o tot întrebau cine este acest francez venit în vacanță, ea însă prefera să lase lucrurile să se întâmple așa cum vor ei doi. 
  
Excursia în Deltă a decurs exact așa cum și-au dorit ei, au făcut dragoste pentru prima oară la hotelul Lebăda. Au mers apoi cu vaporașul, au servit mâncăruri pescărești la Cherhana la Maliuc, au vizitat orașele Tulcea și Sulina și au văzut cel mai nou pământ, locul unde Dunărea se vărsa în mare. La întoarcere Claude i-a propus să meargă amândoi la Murfatlar căci este interesat acum de producția de vin de pe aceste locuri. 
  
(va urma ) 
  
Referinţă Bibliografică:
O iubire de vară la Istria / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2775, Anul VIII, 06 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!