CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  

FERICIREA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Despre fericire !  
 
Fericirea începe de dimineață, atunci când te trezești lângă cineva drag, atunci când ai cui să-i spui “bună dimineața”. Atunci când ai cui să-i zâmbești și cine să-ți zâmbească înapoi.  
 
Fericirea înseamnă să ai părinții în viață, să ai copii, să ai o casă și ce să pui pe masă, să ai ce îmbraca, să vezi, să simți, să te plimbi, să ai un job, să fii sănătos. Mai ales să fii sănătos. Prețuim așa de puțin faptul că suntem sănătoși încăt nici nu consideram că ăsta ar fi motiv de bucurie. Nu apreciem că tot ceea ce facem, se datorează faptului că suntem sănătoși.  
 
Fericirea este în pupicul pe care ți-l dă copilul tău, cu brațele strânse în jurul gâtului, în momentele de tandrețe și alint, în privirea aceea inocentă și sinceră. Când îi citești povestea de seară, când alergați prin parc, când îi oferi jucăria mult așteptată. Când îți oferă primul surâs, când face primul pas, când te strigă "mama" sau "tata" prima dată. Fericirea stă în îmbrățișarea persoanei iubite, în atingerea umărului pe care știi că te poți baza ca să muți munții, dacă va fi nevoie.  
 
FERICIREA e în dragostea ce vă unește și vă face mai frumoși, mai buni, mai puternici. Fericirea stă in vorba bună venită de la un prieten, exact atunci când ai nevoiede ea și sufletul tău tânjește, în sfatul care te ajută să mergi mai departe atunci chiar când tu nu vedeai nicio ieșire.  
 
În telefonul salvator, în întâlnirea potrivită la ora si momentul hotărât de destin în favoarea ta.  
 
Fericirea stă în dragostea părinților care te-au crescut cu trudă și iubire, în casa părintească. Acolo unde te poți întoarce oricând să-te relaxezi, să-ți încarci bateriile sau să-ți lingi rănile. În ajutorul necondiționat pe care știi că îl găsești oricând.  
 
Fericirea înseamnă să poti să ajuți, sã ștergi lacrima unui om, a unui orfan, să-i dai motive să zâmbească, să-i redai speranța că are cine să îl asculte. Aceasta este pentru mine fericirea.  
 
Să te bucuri de ceea ce ai și să fii recunoscător pentru ce și cine ești tu personal, omul de azi! De aceea cred că foarte puțini sunt oamenii care pot afirma că nu au motive de fericire. Și aceia sunt oameni care se luptă cu multe lipsuri și poate chiar cu o boală gravă și fără speranță.  
 
Daca tu omule citesti acest text de pe computer sau telefon performant, nu cred că te poți plânge de lipsuri mari. Depinde unde te uiți, ce alegi să vezi și ce înseamnă fericirea pentru tine. Când eram copil fericirea era când primeam o caramea sau o gumă de mestecat oferita de cineva.  
 
Uneori oamenii confundă fericirea cu verbul "a avea "!  
 
 
Fericirea NU este "a avea" ci "a dărui " din toată inima!  
 
 
Compasiune  
 
-Și tu, poți fi cuiva suferind, o mângâiere,  
 
când durerea i-o asculți cu inima, în tăcere!  
 
O încurajare, un cuvânt bun îi dau putere,  
 
o lacrimă de înțelegere ce sufletu-i o cere.  
 
Ca voluntar nu am fost și nu pot fi indiferentă.  
 
Nu stau deoparte, la durerea oamenilor absentă.  
 
Pentru greșelile făcute, nu îi cert intransigentă.  
 
Fără să le simt lăcrima și durerea cea ardentă.  
 
Referinţă Bibliografică:
FERICIREA / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2727, Anul VIII, 19 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!