CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Liniştea iar...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Îmi place uneori să şi tac! 
  
Să-mi las liniştea să mă pătrundă până în suflet, să plutesc prin aceasta, ca un balon cu heliu rătăcit fără nacelă într-o derivă prin pacea minţii. 
  
În lumea noastră trepidantă, încărcată de zgomote şi agitaţie să îmi coboare tăcerea în urechi ca un balsam eteric. 
  
Doar... aşa pur şi simplu, să fac o pauză de vorbire! 
  
Să îmi las libere gândurile să zburde precum iezii năzdrăvani pe un câmp verde plin de flori proaspete de aprilie dimineaţa. 
  
Să mă îmbăt de soare şi să îl las să îmi pudreze chipul cu nenumăraţi pistrui, adierea brizei să mă înfioare şi răcoarea valurilor albastre să îmi potolească bătăile inimii. 
  
Să îmi fie primăvară un fel de pătură moale parfumată, sub care să îmi ascund cearcănele reci ale iernii trecute. 
  
Să mă umple cu dulceaţa mierii, zumzetul albinelor prin polen răscolit de aripi,... într-un măr sau într-un cireş, alb înflorit. 
  
Să îmi croiesc o rochie nouă din verdele crud al ierbii, garnisită pe poale cu galbene şi albe narcise printre irişi albaştri, toate pline de parfum suav. 
  
Înfoiată de vântul de primăvară, cel nărăvaş ca un mânz sălbatic, acesta rochie de frunze, flori, plante şi nori să-mi devină unic veşmânt. 
  
Uneori aripi largi de condor să mă poarte în zbor planat pe deasupra piscurilor acoperite de zăpadă şi frumuseţea divină toată să o absorb în ochii larg deschişi; precum pământul uscat ploaia necesară. 
  
Să port la glezne, rotunde cercuri de curcubeie sublime şi în urechi diamantele stelelor. 
  
Luna aurie, măreaţă în părul meu să apună, spre dimineaţă. 
  
Şi pacea să îmi pătrundă în ochii larg deschişi precum lumina în case dimineaţa la răsărit, să fiu voioasă în trilurile păsărilor gureşe, să mă încarc cu atâta frumos, de pe toate pajiştile pestriţe de flori multicolore, să pleznesc de bunătate precum mugurii frunzelor, să revărs iubire precum ploaia în câmpie, să fiu fericită, aşa îmi place mie! 
  
Multă bucurie , o viaţă plină de frumos să ne fie! 
  
Referinţă Bibliografică:
Liniştea iar... / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2719, Anul VIII, 11 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!