CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Mălina și Cătălina
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Victoria s-a căsătorit cu Ion un băiat tare bun, vecin cu părinții ei, din dragoste. Ion muncea pe șantierul de construcții, iar Victoria, care făcuse Liceul Economic din oraș, era casieră la Gara CFR. După numai un an, au avut o fetită frumoasă căreia i-au pus numele Mălina. Copila creștea frumos, era iubită enorm de cei doi tineri părinţi. Un accident nefericit a stricat însă armonia și bucuria familiei. Lui Ion i-a căzut în cap, omorându-l pe loc, o piesă grea de fier de la înălțime.  
 
Înmormântarea a fost foarte tristă și a lăsat o tănără fără soț și o fetiță, fără de tată. Anii au trecut cu greutăti și lipsuri pentru mamă și fiică. După ce a intrat la liceu, Mălina s-a îndrăgostit de Paul un coleg doar cu un an mai mare. Îl iubea din tot sufletul ei tânăr, era sinceră și devotat total.  
 
Pentru că de două ori pe lună, Victoria cădea în tură de noapte, Paul se strecura și dormea cu Mălina, apoi pleca dimineața pe la ora 4, să nu îl vadă vecinii pe acolo.  
 
Ea căuta în iubirea lui, pe tatăl care îi lipsea foarte mult. Dar Paul voia să se iubească amândoi așa cum se iubeau oamenii aceaia tineri și frumoși în filme. Fetei, ca să o convingă, îi explicase că doar așa își dovedește sentimentele sincere pe care le are fată de el .  
 
Mama ei însă, îi spusese că este bine ca fata să rămână fată mare, până la căsătorie, pentru a avea o căsnicie fericită. Dar Paul insistent a convins-o că nu are nici un rost să astepte până atunci. A asigurat-o că nu va rămâne gravidă, căci el are experientă și știe cum să se retragă la timp. Ea s-a lăsat convinsă și în fiecare noapte când mama ei lucra, cei doi tineri erau împreună. Mălina nu avea o menstră regulată și când timp de 3 luni nu a avut deloc, nu s-a alarmat. În timpul clasei a noua dar și acum în a zecea, ea făcea parte din echipa de handbal a liceului. De la un timp alerga din ce în ce mai greu la antrenamente și nu mai pasa, nici goluri nu mai dădea cu aceași repeziciune. Se îngrășase cu vreo 4 , 5 kg în trei luni.  
 
Antrenorul i-a pus în vedere: ori slăbeste, ori nu o mai primește la antrenamente. Ea nu s-a mai dus deloc din acea zi la handbal.  
 
Într-una din seri, Paul a băut mai multe beri și a discutat cu vărul lui, despre fata cu care se iubea și despre faptul că s-a cam îngrășat are burta cam rotundă. Vărul lui i-a spus clar:  
 
-Vezi ca să nu fi rămas gravidă, cu tine sau cu un altul .  
 
Amețit bine, Paul a venit să o confrunte pe Mălina și să o întrebe cam ce plan are. A sunat-o pe telefonul fix să coboare până la scara blocului, dar nu în față ci în spate unde se colecta gunoiul.  
 
Fata i-a simțit vocea supărată la telefon, dar cum îl iubea nespus, a venit fericită să îl vadă. Ea a sărit să îl sărute dar el a oprit-o, întrebând-o:- când i-a venit ciclul ultima dată?  
 
Fiind nesigură de data precisă, a zis că la începutul lui martie.  
 
A pus-o să își ridice bluza la mijloc să îi vadă burta nițel.  
 
-Tu, cum te simți în ultimul timp, a mai zis el, că te-ai îngrășat ai făcut o burtă ...?  
 
-Bine, mă simt, a zis ea, am poftă uneori de ciocolată, dar tu știi că nu mai merg la handbal.  
 
-Și dacă ești gravidă, i-a mai zis el cu ciudă, tu nu simți, nu vezi cum e !?  
 
-Ia zi drept, te mai culci și cu altul în afară de mine ??  
 
-Ce zici tu aici, Paul, ești beat, ce vorbe sunt astea, când știi bine că eu doar pe tine te iubesc ! Mălina a simțit că va leșina și s-a pus pe scara blocului.  
 
-Hai, nu face pe actrița acum, că eu nu te cred, că tu nu știi ce e cu tine.  
 
-Tu vrei să mă prinzi în lanț cu copilul ăsta ...?  
 
-Să mă însor cu tine și să îmi stric tot viitorul, asta e planul tău de târfă?  
 
-Eu nu vreau decât să învăț Paul, să îmi fac și eu o meserie și să am o viață bună, a zis ea .  
 
-Nu cred că sunt însărcinată, că nu știu mai nimic despre asta.  
 
-Tu nu o să îmi pui mie în cârcă copilul tău, a zis Paul, să îți fie clar, eu m-am retras mereu la timp.  
 
-Nu știu, cu cine l-ai făcut și nu îmi pasă, eu chiar plănuiam să ne despărțim, știi că voi avea de învățat pentru bacalaureat!  
 
-De azi am terminat-o definitiv, nu vreau să te mai văd și te rog să nu mă mai cauți!  
 
Mălina a rămas pe scări fără să mai știe ce să creadă, era complet bulversată de atitudinea lui. Mereu crezuse că el o iubește și făcea dragoste cu ea pentru că așa îi dovedea sentimentele ce le avea. Iar gândul că ar putea fi însărcinată era complet irațional, asta nu putea să i se întâmple chiar ei.  
 
A urcat cu lacrimile șiroind pe obraz și a povestit mamei totul. Victoria trecuse prin multe crescând-și fiica singură, se gândea acum că orice ar fi , vor trece amândouă prin asta .  
 
Au analizat problema în toate felurile cum și ce să facă, să nu o expună pe fată scandalului public și totodată, să își continue școala după ce va naște copilașul.  
 
Mălina era însă deosebit de tristă de dezamăgirea că Paul refuză să îi mai vorbească, că nu o mai iubește și că poate el de fapt, nici nu a iubit-o; doar s-a folosit de ea .  
 
Chiar nu intuia deloc, dimensiunea problemei cu care se confruntau acum, ce schimbare mare avea să se întâmple în viața ei! Se bucura însă enorm că mama ei o înțelesese și că o sprijinea, nu a certat-o nici măcar o secundă pentru marea ei greșeală de a se încrede în cineva ce nu merita încredere !  
 
Cum mai erau două săptămâni din clasa a zecea, au păstrat secretul, ea a mers la școală normal și cu mama a fost apoi la medic să își facă analizele necesare.  
 
În următoarele trei luni de vacanță, Victoria a cerut transferul într-un alt oraș au stat acolo cu chirie o lună, până au vândut apartamentul unde locuiseră toți anii copilăriei ei. Fata a citit cărți despre sarcină și creșterea copilului până la 3 ani.  
 
Au cumpărat apoi un apartament, într-un nou cartier. Pe fată a retras-o de la școală și a făcut o cerere la Inspectoratul Școlar, de întrerupere a liceului pentru un an de zile. În data de 14 decembrie, s-a născut micuța Cătălina de 3000g și 50 cm. Nu le-a fost deloc ușor dar cu credința în Dumnezeu și cu susținere reciprocă au reușit să o ridice pe cea mică și apoi la 6 luni au dat-o la creșă pentru ca Mălina să meargă la liceu. Erau ani '90 și lumea nu mai era așa de închistată la minte. Pentru trecuse prin această experiență la terminarea clasei a unsprezecea Mălina a scris niște materiale inspirate din experiența ei de viață, apoi cu ajutorul a două profesoare a ținut câteva prelegeri în fața tinerelor din liceul lor .Ea se documentase acum cu ajutorul d-nei de biologie și discuta liber cu fețele, despre contracepție dar și despre bolile cu transmitere sexuală.  
 
Uneori își ia la aceste întâlniri și fetița în cărucior și o lasă cu d-na dirigintă care o aprecia foarte mult pentru că își continuă școala deși nu îi era tocmai ușor cu copilașul mic. La un moment dat o jurnalistă de la o revistă dedicată femeilor i-a luat un interviu și așa a ajuns destul de cunoscută. Era invitată și la alte licee unde discuta liber cu fetele depre responsabilizarea tinerelor și cunoașterea urmărilor unui act sexual neprotejat.  
 
A terminat liceul cu notă mare și a urmat și o facultate de psihologie. Paul nu a dat nici un semn de atunci și într-un fel a fost mai bine pentru cele trei.  
 
Au trecut anii și cele două sunt împreună peste tot mamă și fiică. Mălina mai are conferințe uneori despre educație la licee, acolo invită uneori profesori de biologie, sexologi .  
 
Deseori văzute parc sau la Zoo, toate trei, când o invită la plimbare pe bunica Victoria.  
 
Gabriela 07 iunie 2018  
 
Referinţă Bibliografică:
Mălina și Cătălina / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2715, Anul VIII, 07 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!