CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

MARI`O
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(ultima parte ) 
  
Mari a sosit la Amsterdam într-o zi de joi, pentru că avea mari emoții nu dormise de două nopți deloc. Așa că în prima zi a stat la hotel și a dormit vreo 7 ore după masa de prânz. Seara a ieșit pe străzile împânzite de oameni, printre canale și poduri interesante. A băut un ceai într-o cafenea și a mâncat ceva. Studiind ghidul turistic a găsit câteva locuri interesante de vizitat. Weekendul tot și l-a ocupat cu diverse plimbări, vizionatul unui film englezesc și vizite la mai multe muzee și grădina botanică. 
  
Luni la prima oră s-a prezentat la clinica unde avea programarea pentru prima ședință de psihoterapie. A completat trei chestionare în limba engleză și a făcut cunoștință cu încă câteva persoane, fete și băieți ce voiau să facă tot o schimbare de sex. A trecut repede prima zi, seara a mers într-un loc numit Cafeneaua Albastră unde era muzică de cafe concert și apoi era programată o seară de jaz cu un saxofonist destul de cunoscut. Tipul care era la bar o privea cam ciudat și era interesat de persoana e; a întrebat-o de unde este. Ea a fost politicoasă și i-a răspuns atunci el s-a prezentat: 
  
-Mă numesc Mihai, sunt din Timișoara , lucrez aici de 6 ani de la terminarea liceului. 
  
-Tu ești în vacanță? 
  
-Nu, a răspuns Mari, am venit aici pentru o schimbare de sex. 
  
-Vorbești serios, a mai zis el, de ce îți dorești lucrul ăsta? 
  
-Din mai multe motive a spus ea. 
  
-Eu sunt liber marți după -amiaza, dacă vrei putem să stăm de vorbă ce zici? 
  
-Bine ne vedem mâine la ora 17 în parc. 
  
A două zi Mari a făcut un consult general la clinică și i s-a recoltat sânge pentru analizele hormonale . 
  
După-amiază a stat mai multe ore de vorbă în parc cu Mihai, încercând să îi explice teama ei de a avea copii și frica de suferința de la naștere. El a ascultat-o răbdător și a încercat apoi să îi destăinuie și el din problemele pe care le au bărbații în general. A făcut tot posibilul să îi deschidă ochii asupra unor aspecte pe care ea nu le luase în considerare. Anume, faptul că medicina a progresat enorm în ultimul timp și riscurile , precum și durerea asociate nașterilor în general sunt reduse semnificativ și ținute sub control. I-a mai spus că și operația în sine pe care o va face, va fi dureroasă și cu tratamente întinse pe perioade lungi de timp. El i-a mai zis ca și un frate, că nu se va simți confortabil nici între fete dar nici între băieți, căci nu va aparține cu adevărat nici uneia dintre cele două categorii. Va pendula între cele două și că se poate să nu îi placă ce va obține în final. Era perfect adevărat tot ce îi spunea el și se vedea că stătuse de vorba cu mulți tineri transexuali ce se confruntau cu multe probleme în urma operației. Toate argumentele ei și dorința pe care o simțise mulți ani ca să nu mai fie fată acum se disipa încet sub temeinicia argumentelor pe care el i le prezența el tranșant și așa de fără echivoc ! 
  
-Este perfect adevărat tot ce spui Mihai, a mai spus ea ! 
  
-DAR NU POT DA ÎNAPOI M-AȘ FACE DE RÂS FAȚĂ DE FAMILIA MEA ȘI DE PRIETENI ȘI NU ÎN ULTIMUL RÂND, AȘ PĂREA NESERIOASĂ ÎN FAȚA CELOR DE LA CLINICĂ . 
  
-Nu cred! A mai spus el foarte hotărât, nu îți distruge viața din cauza unor izbucniri rebele de adolescentă! 
  
-Vorbește pe rând în seară asta, cu membrii din familia ta, spune-le că ai dubii și ai vrea să renunți , să vezi cum vor reacționa. 
  
-Apoi, gândește-te serios încă odată analizează toate argumentele tale, pro și contra , poți intra și pe un forum de discuții pe această temă. Mâine poți veni la cafenea și mai vorbim dacă vrei. Îți voi prezența pe cineva care a vrut să facă transformarea și s-a mulțumit în final doar cu tratamentul hormonal care i-a dat și multe reacții adverse. 
  
A sunat în țară când a ajuns la hotel și a vorbit cu toți ai casei, fiecare și-a spus părerea și s-au bucurat împreună că este pe cale să se răzgândească. O vor aștepta să se întoarcă acasă și va avea parte de o petrecere grandioasă de bun venit! Apoi a intrat pe forum și într-adevăr a aflat niște lucruri la care ea chiar nu se gândise niciodată ! 
  
A două zi la cafenea a avut o lungă discuție cu Mihai și cu prietenul lui care arata ca și o fată la față dar corpul îl trăda că este bărbat. 
  
Mihai s-a oferit să meargă cu ea la Clinică și să anuleze contractul pe care îl semnase. Apoi a rezervat bilete de avion și și-a luat rămas bun de la oraș , de la Mihai. Acesta a sărutat-o pe obraz prietenește și au făcut schimb de numere de telefon cu promisiunea că vor bea o cafea când revine el în țară pe 1 august . 
  
Ajunsă la Otopeni a fost strânsă în brațe de toți ai ei și chiar a realizat acum că a luat cea mai bună decizie. La petrecere fiecare din cei dragi avea câte o foaie scrisă de mână (ideea fusese a colonelului evident) în care își exprimau admirația și respectul sincer față de rolul unei femei într-o familie , acela de a fi : fiică,nepoată, soție, mamă! 
  
Mărioara s-a simțit bine în pielea ei acum ca și tânără față, a descoperit în cuvintele bunicilor că o iubeau enorm, în dorința de a o avea ca și sora a celor doi frățiori gemeni ai ei, în brațele tatei unde se cuibărea acum că o fiica iubitoare și mai ales în privirea admirativă a mamei care o iubea din tot sufletul ! 
  
A avut multe satisfacțîi că a renunțat la acea transformare când s-a îndrăgostit de un băiat de aceeași vârstă cu ea. A renutat în timp la camuflarea în hainele de băiat și chiar a început să îi placă ceea ce vedea în oglindă când se privea! 
  
Referinţă Bibliografică:
MARI`O / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2664, Anul VIII, 17 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!