CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Anca Dragu
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Anca Dragu  
  
( încheiere )  
  
Fata s-a recuperat bine și vorbea fără poticneli sau alte blocaje. Mătușa ei mai îmbătrânise și fata o ajuta cât de mult putea deși mergea în comuna vecină la Liceul Agricol. Și preoteasa era de ajutor când cu o mâncare caldă, când cu o prescura sau o pâine caldă scoasă din cuptor. Cele trebuitoare fetei pentru a putea merge la școală tot dumneaiei le plătea. Anca îi era recunoscătoare și o ajuta cu tot ceea ce îi stă în puteri.  
  
Trecuseră deja 5 ani de când omul acela care o speriase în noaptea aceea, era în pușcărie pentru furt calificat din avutul obștesc. Poliția a fost înștiințată că urmă să iasă pe 1noiembrie. Polițistul satului s-a sfătuit cu preotul cum să fie fata protejată . Să nu cumva acest om să o caute și să o sperie, sau să îi facă vre-un rău. Așa că au hotărât ca ea să doarmă un timp în casa preotului și dimineață să o ducă la școală cu mașina, iar la prânz să o aștepte mereu cineva la autobuz când vine de la școală. Nu au trecut 3 zile de la eliberarea hoțului din închisoare și pe străduțele satului se tot învârtea o mașină cu numere de Bulgaria, înăuntru erau doi bărbați, dar unul dintre ei purta o șapcă și ochelari de soare deși afară se întuneca .  
  
Al doilea bărbat, mai negricios la culoare avea tatuaje mari pe brațe și era înspăimântător la și figură, el a coborât să întrebe un sătean pe unde locuiește de familia Ion Dragu, că ar vrea să îi dea o datorie lui Ion din urmă de la niște munci pe care i le făcuse de mulți ani la vie . Săteanul și-a dat seama că era ciudat omul cel negricios, așa că spus că nu mai locuiesc demult în sat că au murit arși în incendiu .  
  
-Dar fata lor, unde stă, a mai întrebat negriciosul ? La casa preotului a spus omul .  
  
Cu tupeu a întors mașina și a plecat spre casa parohială care se vedea din vale foarte bine, căci era cea mai mare și avea crucea sfântă la poartă. Săteanul a fugit la postul de poliție și a povestit ce s-a întâmplat. Până a mai dat târcoale mașina cea ciudată, ca să vadă dacă este vreo mișcare la casa preotului, a ajuns rapid și polițistul în curte . Când omul a bătut la poartă a ieșit preotul însoțit de polițist.  
  
Polițistul i-a legitimat pe cei doi bărbați și le-a pus în vedere să nu mai între în sat căci vor avea necazuri, mai ales că erau prospăt ieșiți de la închisoare. A făcut și o notificare la Inspectoratul general de poliție al județului despre relele lor intenții în legătură cu martora furtului . Speriați aceștia nu s-au mai apropiat de sat de atunci .  
  
Anca Dragu a revenit la casa mătușii sale și a continuat să învețe fără alte întâmplări care să o pună în pericol. După terminarea liceului și-a găsit un post de tehnician agricol la primărie. Au mai trecut doi ani și în sat s-a întors un băiat ce făcuse facultatea de filologie și era acum profesor de limba română și franceză la școala din sat . Între cei doi s-a înfiripat o prietenie și apoi a fost mai mult de atât . Cand băiatul a venit la mătușa să o ceară de soție a fost o mare bucurie , nași le-au fost însuși preotul cu soția . Nunta a fost foarte veselă și cei doi tineri au și astăzi o căsnicie fericită și un băiețel .  
  
Uneori Anca își ia copilul de mână și merge la cimitir, la crucea părinților ei. Le aprindea o candelă și se roagă pentru sufletele lor chinuite. Târziu a înțeles ea că alcolismul este o boală și cei doi nu se puteau vindeca fără ajutor substanțial , psihiatric și nu numai .  
  
Referinţă Bibliografică:
Anca Dragu / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2628, Anul VIII, 12 martie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!