CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

O scrisoare către mine însămi
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!


Eu, femeia de astăzi. Eu. Cum erau visurile mele în trecut? Ce am devenit? Ce am realizat? Câte am învățat până acum și câte mai sunt de învățat? Ne întoarcem cu mintea și sufletul în trecut... Să privim o fotografie cu noi adolescente sau tinere. Să o privim în ochi pe fata aceea cu sufletul delicat, cu mintea plină de proiecții și speranțe, multe frici dar și mult curaj. Ce i-ai spune tu fetei de atunci? Ce i-ai spune să o liniștești sau poate să o încurajezi? Cum te-ai schimbat? Cum îți trăiești prezentul și cum te raportezi acum la temerile sau întrebările de atunci?

Draga mea,  
-Sunt eu Gabriela, de 52 de ani,acum mamă a doi copii buni și frumoși, bunica unei fetițe de 1 luna și soție devotată de 31 de ani a aceluiași soț!  
 
către Gabriela adolescenta blondă și timidă care voia să schimbe lumea în mai bine cu iubirea ei pentru oameni!

Îți scriu eu, mama lui Codrin și a Laurei, bunica Nicoletei; femeia cu părul grizonat după 31 de ani de căsnicie...

Ești o persoana tânără și plăcută în plină evoluție! Ai încredere în intuiția ta, căci ceea ce cauți în alții vei găsi de fapt în inima și sufletul tău frumos și doar apoi în ceilalți! Nu încerca să mulțumești pe toată lumea, începi prin a te mulțumi pe ține însăți! Nu aștepta numai aprecieri de la ceilalți, apreciază-te tu; căci ai o mare capacitate de a dărui iubirea necondiționat!
 
Fii mulțumită de felul în care arăți, este cea mai frumoasă perioadă a tinereții și vieții tale! Vei fi mai elegantă și mai distinsă cu trecerea anilor; dar prospețimea chipului și a trupului tău de acum nu le vei mai avea peste 10 sau 15 ani! Fii mândră de formă corpului tău, nu te mai stresa căci ai formă de amfora grecească, asta este idealul feminin! Dacă șoldurile îți sunt pline și rotunde este semn de fertilitate și orice bărbat își dorește să aibă alături o soție care îi poate dărui copii sănătoși! Dacă nu ești foarte înaltă și subțire cum vezi modelele din reviste, nu fi tristă. "Esențele țări se țin în sticlute mici și delicate"!

Iubește și apreciază omul pe care ți l-ai ales să îți fie prieten și soț! Dar nu te pierde pe tine, dăruiește-i iubirea ta, dar o parte din această iubire păstrează-o pentru tine însăți! Iartă-i pe cei care îți greșesc cu voie sau fără de voie , dar iartă-te și pe tine atunci când greșești. Este omenește așa, dacă nu am greși am fi cu toții îngeri perfecți, nu muritori.... ci undeva sus, de-a dreaptă Tatălui!

Dacă totuși soțul tău este atras și de alte femei asta nu înseamnă că tu ești mai prejos decât ele; înseamnă doar că el ca om este nesigur pe el însuși. Fii mândră căci ești busola lui care îi arată intodeauna unde este ACASĂ!

Dacă prietenii în care investești dăruire, sinceritate, onestitate și empatie nu știu să te aprecieze la justa ta valoare, asta nu înseamnă că nu ești un prieten valoros. Înseamnă doar că ei sunt în plină evoluție și că își vor da seama cândva cât de bună și sinceră prietenă ai fost!  
Închei spunându-ți fii mândră de ceea ce ești acum căci eu știu cu siguranță că vei reuși să fii un om valoros, o mamă responsabilă și iubitoare, o soție demnă și devotată și o bunică plină de iubire pentru minunata nepoțică!  
  
Referinţă Bibliografică:
O scrisoare către mine însămi / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2597, Anul VIII, 09 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!