CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Cerasela -O iubire prea mare
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cerasela -O iubire prea mare, partea a doua  
 
Cei doi, Cerasela și Vlad, erau colegi de clasa intr-a unsprezecea, se știau din clasa întâi, dar dintr-a noua el descoperise că are sentimente puternice pentru ea. Ar fi vrut să îi mărturisească asta, dar nu găsea nici un moment potrivit și nici curaj nu avea de teamă ca ea să nu radă de el. În anul acela profesoara de sport a ieșit la pensie și a venit un arătos, tânăr suplinitor. Toate fetele au devenit iremedial îndrăgostite de el. Nici Cerasela nu a făcut excepție. Din acel moment nu mai suporta ajutorul lui Vlad. În schimb se aranja intens pentru ora de sport, purta un pantalon foarte scurt și un tricou foarte decoltat! Încet, încet toată prietenia lui Vlad pentru ea, nu mai conta. Profesorul de sport a făcut o echipă de volei, antrenând toate fetele pentru o confruntare între echipele de la mai multe licee. A trecut apoi campionatul de volei cu multe emoții și scoruri spectaculoase, dar Vlad nu mergea la meciuri, nu îl atrăgeau în mod deosebit. Timpul a trecut, apoi a trecut și clasa a unsprezecea.  
 
Într- a douăsprezecea, el s-a concentrat intens pe biologie, dar și pe toate materiile de bacalaureat. Într-o discuție cu părinții le-a spus că ar vrea să studieze horticultura; dar ei au insistat să învețe cât de mult poate, după bac să încerce la București să dea la facultatea de medicină. Fără emoții a luat bacul cu 10 și a intrat cu brio la medicină. Deși încă îi păsa de Cerasela, încerca să nu se gândească deloc la ea. A terminat și ea liceul cu 7 ,80 și s-a înscris la ASE.  
 
Facultatea de medicină într-un oraș nou a fost grea, departe de casă, deci pentru el o mare provocare. În weekenduri se întorcea la părinți dar și în vacanțe. Studia foarte mult, seminarii, colocvii, proiecte, examene, la Cera se gândea doar uneori, privind la fotografiile din liceu. A absolvit facultatea cu notă mare, erau anii '80 așa că orașele mari erau închise pentru repartiții (doar cei ce terminaseră cu 10 aveau acest drept), el a primit post într-o comună dobrogeană la 25 de km de oraș. Acolo dispensarul avea și o cameră, cu o bucătărie și o baie pentru medic. Păstrase în inimă imaginea Ceraselei dar și dorința de a studia mai departe vechea lui pasiune, horticultura.  
 
A fost bine acceptat de oamenii din comună și primăria i-a cedat un teren pentru a își construi o casă. Au trecut vreo trei ani și căsuța lui era chiar arătoasă, își făcuse o grădină de legume în dreapta și în fața casei una de flori. Studia la distanță, pe internet și horticultura, visul lui de o viață. Pentru grădina de flori avea în subsolul casei rafturi aerisite unde păstra multe tipuri de bulbi de diferite plante și mai ales de gladiole. Le planta în cercuri și romburi perfecte ținând cont de coloritul lor și de timpul de înflorire .  
 
Avea în minte să obțină alte tipuri cu culori mai vii și cu o înflorire mai durabilă. Făcea diferite încrucișări și experimente pentru a obține alte culori decât cele clasice. Visul lui de taină era că într-o zi să treacă Cerasela pe acolo și să își dea seama că acea grădină fusese cu dragoste deplină, plantată doar pentru ea !  
 
Au mai trecut câțiva ani și într-un concediu la părinți, i-a întâlnit pe părințîi ei. După ce i-a salutat, nu a putut rezista și i-a întrebat ce mai face Ceraseala.  
 
-Bine, au răspuns ei, are o fetiță de 4 ani din prima căsătorie; dar acum este din nou divorțată și de al doilea soț. El le-a dat o carte de vizită și un bilețel invitând-o dacă are drum prin oraș, să treacă să îl viziteze împreună cu fetița ei.  
 
A venit iute primăvara și el a plantat din nou grădina minunată în desene din ce în ce mai complicate și mai bogată în culori și parfumate flori. În fața casei avea o băncuță de lemn și un leagăn balansoar unde citea uneori, când timpul îi permitea. Vecinii lui il admirau mult pentru aceasta deosebită realizare  
 
Într-o zi de marți, pe la ora 17, a văzut o femeie frumoasă cu un copil de mână venind dinspre stația de autobuz, i-a deschis poarta bucuros și le-a invitat în casă să servească ceva, că sunt de la drum.  
 
-Lasă Vlade, că stăm pe băncuță, adu-i fetei niște apă te rog!  
 
-Tu vrei o citronadă, o cafea sau ceva de mâncare ??  
 
-Da, e bine, adu o cafea și o limonadă, dacă nu e prea mare deranjul. Au stat un timp în liniște, apoi ea a început să îi povestească despre cele două căsnicii ratate ale ei și despre faptul că nu își găsea un loc stabil în lumea asta. A plâns pe umărul lui ca în copilărie, depănând amintiri din liceu.  
 
- Dacă vrei te invit cu drag să rămâi la mine, a mai spus el, știi că am loc destul, dar nu sunt căsătorit. A rămas acolo pentru un timp cu el și cu fetița, se numea Ioana -Maria, s-au adaptat ușor, pe fată au înscris-o la grădiniță. Între cei doi parcă se legase iar firul prieteniei din liceu, când el avea grijă de ea și ea se lasă ocrotită.  
 
După două luni însă ea a început să fie nervoasă, nimic nu îi mai convenea și parcă se ferea să îl privească în ochi .  
 
Într-o zi el a întrebat-o:  
 
- Ce este, ce te supără de fapt ?  
 
-Vlade, eu o să plec cu cineva, să nu te superi pe mine, te rog eu mult de tot, voi  
veni apoi să iau și fetița, te rog să ai grijă de ea pentru mine, da?  
 
-Da! A promis el, dar sa vii să nu plângă, copila, că eu nu aș putea să suport asta !  
 
-Bine, a mai zis ea !  
 
-Voi veni !  
 
-Voi suna seara să vorbesc cu ea .  
 
va urma ....  
 
Referinţă Bibliografică:
Cerasela -O iubire prea mare / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2586, Anul VIII, 29 ianuarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!