CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Jurnalul secret al Soniei (Partea a doua a povestirii Magazinul de vise)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Olguța și Vlad au fost nevoiți să angajeze două vânzătoare pentru magazin și o bonă cu jumătate de normă care să îi ajute cu gemenele. Le mergea bine finaciar, "Magazinul de vise" avea succes și încasările creșteau. Venirea pe lume a fetelor le-a adus multă bucurie celor doi tineri dar și familiilor lor. Locul nu era de ajuns pentru familia lor acum așa că s-au mutat toți patru în casa complet renovată a lui Vlad.  
  
 
  
Au discutat cu un designer de interior și au hotărât să lărgească spațiul din Magazinul de artă miniaturală, să aducă niște mobilă artizanală sculptată și să organizeze altfel raioanele. Așa că au angajat o echipă și au dărâmat doi pereți, unul ce lega bucătăria de un dormitor și unul ce dădea în hol. În peretele bucătăriei, sub un dulap, muncitorii au găsit o firidă ce ascundea un jurnal gros și o cutie cu bijuterii ce aparținuseră Soniei .  
  
Foarte curioși cei doi soți au cercetat cutia cu bijuterii , multe lucruri prețioase erau acolo strânse de mătușa ei . Au hotărât să le păstreze pentru fetițe când vor fi mari. Jurnalul cu coperți de carton frumos pictate avea un lacăt mic și cheița lui au găsit-o tot în cutia cu bijuterii. Seara când au culcat fetele au cercetat jurnalul , multe lucruri pe care Olguța nu le înțelesese în copilărie acum îi erau relevate într-un mod total neașteptat.  
  
Mătușa ei Sonia, fusese îndrăgostită de tatăl ei în timp ce el era deja căsătorit cu mama ei. Multe adevăruri și multe trăiri ce le ținuse secrete față de familia ei, căci nu vrusese a își răni sora și pentru ca cei doi să nu ajungă la divorț .  
  
Olguța își amintea că în copilărie la un moment dat tatăl ei se mutase de acasă vre-o 6 luni la oraș chipurile avusese niște cursuri profesionale, iar când a revenit, mama ei era mereu tristă și evita să vorbească despre problemele lor.  
  
Sonia se îndrăgostise fără voie, de cumnatul ei, o situație rară și surprinzătoare. El locuise în casă ei de la oraș , împărțind același dormitor 6 luni până când și-au dat seama că foarte multă nefericire ar fi provocat ,dacă divorța de familie , copiii ar fi fost afectați și sora ei care îi era foarte dragă ar fi fost emoțional distrusă .  
  
 
  
În aceste 6 luni s-au iubit cât pentru o viață spunea ea în jurnal , o iubire pe care o întâlnești o singură dată, te captivează și te copleșește! Regretau amândoi pentru că familia lui va suferi pentru aceste sentimente proscrise. Au hotărât să se despartă și să nu se mai vadă niciodată. Au respectat amândoi această decizie.  
  
El a avut totuși demnitatea de a îi spune adevărul soției și de a își cere iertare promițând că tot ceea ce a fost cu Sonia s-a stins și nu se vor revedea! Toată viață apoi a făcut tot posibilul să se poarte ireproșabil cu familia lui și să își răscumpere greșeală cea mare. Sonia și-a cerut și ea iertare surorii ei și a promis că nu va interveni nicicum în viață cuplului .  
  
Totuși când Olguța a crescut a cerut să o țină la ea și să o dea la școală la oraș. Acum a înțeles în sfârșit, de ce mătușa a vrut atât de mult să se recompeseze față de familia ei, prin acest fapt. Și cum atunci când o întrebase de ce nu s-a căsătorit niciodată mătușa a spus că bărbatul pe care l-a iubit era însurat și nu se punea problema unui divorț. Multe lucruri ce îi fuseseră neclare în copilărie acum le înțelegea!  
  
A două zi a cumpărat un mare buchet cu trandafiri și cu jurnalul încuiat, pus într-un sac impermeabil și o lopățică s-a dus la cimitir și l-au îngropat cât de adânc s-a putut în pământul negru. A aprins o candelă și a plâns câteva minunte lângă fotografia de porțelan!  
  
-Mătușa dragă toate secretele tale vor rămâne ascunse așa cum ți-ai dorit, știu că ai regretat această greșeală și ai plătit cu singurătate, fără de iubire, fără o familie și fără copii!  
  
-Te respect și te iubesc mai ales că acum că te cunosc mai bine!  
  
-Nu te judec și mă bucur că ai avut grijă de mine, să ajung un om împlinit profesional și material, dăruindu-mi căsuța ta, bani și bijuteriile !  
  
-Odihnă veșnică și fie-ți numele pomenit mereu !  
  
-Îți mulțumesc pentru tot !  
  
Referinţă Bibliografică:
Jurnalul secret al Soniei (Partea a doua a povestirii Magazinul de vise) / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2580, Anul VIII, 23 ianuarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!