CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Ceață
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Mă trezesc cu greu, amorțită și simt că mă dor toate oasele, cred că am dormit doar pe o parte. Știu că e târziu, dar bagajul este făcut de dimineață, mai trebuie doar să mă îmbrac rapid și să cer un taxi prin telefon. Alarma enervantă a telefonului încă sună dar nu reușește să mă trezească de tot. Mă mișc cu încetinitorul deși ar trebui să fiu pe repede înainte. Privesc ceasul de la mână și sun la firma de taxi ...bineînțeles că nu îmi găsește nimic în zona operatoarea. Încerc apoi să sun la o altă firma în timp ce mă încalț. Dau telefonul pe speaker, îmi iau geanta, poșetă și cu telefonul în mână, închid în grabă ușa. Nici a două firmă nu are taxiuri libere, formez al treilea număr dar știu că nu prea am șanse să îmi găsească, așa că o iau pornesc grăbită spre stația de autobuz.
Norocul ține cu mine și vine un autobuz, era destul de liber așa că iau loc pe un scaun, mă gândesc la faptul că am biletul în vagonul 13,sper nu va fi cu ghinion !
Ajung la timp la Gara de Nord și mulțimea mă copleșește din toate părțile. Încerc să mă strecor printre oamenii cu bagaje coborâți dintr-un tren venit de departe. Cu greu ajung la ultimul peron, prin mulțimea înceată și văd ultimul vagon cum se mișcă deja ...disperată fug și fug! Cu greu mă prind în ultima zvâcnire , apuc scara și urc cu ultima fărâmă de energie apoi mă prăbușesc pe scaunul pliant dintre vagoane. Răsuflu greu, încerc să îmi potolesc bătăile rapide ale inimii și îmi dau seama că puteam să îl pierd.
Mă deplasez năucă încă pe hol după alergarea nebună prin mulțimea încremenită a gării. Plămânii mei încă nu primeau suficient oxigen, buzele prea uscate îmi cereau disperate apă, scotocesc după sticla din poșetă și beau cu nesaț. Privesc pe fereastră și văd cum o ceață gri lăptoasă, groasă, plutește peste o câmpie verzuie nesfârșită. Mă deplasez pe hol gol în mersul trenului și caut să-mi găsesc compartimentul unde aveam locul rezervat. Mă așez pe primul scaun și îmi pun geanta cu cele câteva schimburi și cosmeticele din trusa de călătorie pe bancheta din față. Compartimentul meu și acest ultim vagon era gol. Trenul Inter-City se deplasează acum foarte rapid se leagănă și scoate multe sunete metalice foarte puternice. Faptul că eram singură în tot compartimentul și în vagon chiar, îmi dădea o stare de oarecare neliniște.
Am apucat geanta de călătorie și poșeta, mi-am îmbrăcat jacheta și am pornit-o pe culoar spre următorul vagon în scârțăitul legănat și sacadat al trenului. Nici în următorul vagon nu era absolut nimeni, în trecere cu coada ochiului am zărit un ziar împăturit și un pachet de țigări, uiate de cineva pe un scaun. Am parcurs multe vagoane, holul luminat gălbui și cele câteva geamuri deschise lasă să pătrundă ceața cea groasă și sinistră de afară, toate vagoanele erau goale, nici un suflet pe unde treceam grăbită, cu fiecare nou vagon am început să mă panichez. În timp ce fugeam pe holul inundat de ceață parcă nu îmi mai vedeam încălțămintea. Gândeam : este un film prost horor într-o seară de vineri , dar continuam să străbat culoarul lovindu-mă de pereții coridorului . Afară aceeași ceață nesfârșită și aceeași câmpie.
Fără avertismentul sonor deodată trenul cel gol, a început să frâneze, parcă ceața se ridicase deodată, era soare într-o gară pe care nu o recunoșteam; chiar se zarea capătul peronului. Fără să știu în ce oraș am ajuns,voiam doar să scap de acest tren fantomatic si absurd am deschis ușa cu putere, am sărit din mers; pe peron era un singur om: tu!
M-ai prins hotărât în brațele tale și nu mi-ai mai dat drumul!
Vis sau realitate știu că tu ești cu mine mereu și în brațele tale este locul meu!
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ceață / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2504, Anul VII, 08 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!