CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

La femme fatale
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ultima parte
Cosmin o privea cum sorbea încet din cafeaua fierbinte cu palmele strânse în jurul ceştii şi se întreba incitat ce va urma oare? ...chiar se vor iubi pe canapeaua lui din living ?? A aşteptat să spună şi ea ceva; că nu putea pur şi simplu să facă el primul pas, fără o încurajare din partea ei. Ea era pierdută în gânduri, când şi-a dat seama că el o priveşte aşteptând ceva.
-Ştiu, că te-am şocat cu această intempestivă abordare, dar să ştii că nu am obiceiuri din astea de a mă lega de oameni aşa din senin.
-Eu nu voiam să fiu singură, de Anul Nou.
-Tu, aveai ceva planuri de Revelion, cu cineva anume ??
-De fapt, nu aveam nici un plan, a recunoscut el, (căci mama lui este medic pe ambulanţă iar tatăl e pictor şi se afla la Paris pentru o expoziţie internaţională).
-Alt plan nu mi-am făcut, sunt liber şi mă odihnesc.
Ea a zâmbit subtil şi a zis:
- Ştiam ...şi a zâmbit într-un fel copilăresc ...Te-am auzit fără să vreau la toaletă când vorbeai cu prietenul tău de la PR.
-Dar tu, Elena, cum vrei să petreci pragul dintre ani?
-Eu am copilul la părinţi, la munte şi nu am pregătit nimic de fapt...
-Ai vrea să îl petrecem împreună???
-Dacă vrei şi tu desigur, dar nu vreau să te simţi forţat să accepţi.
-Da, am ceva comandat la Restaurant un meniu de o persoană mi-l livrează la ora 17.Totuşi el se simţea ciudat, deşi împărţeau canapeaua, cum stătea la o extremitatea iar ea la cealaltă. Nu simţea dorinţa aceea nebună pe care ar fi vrut poate, să o simtă pentru o femeie atât de atrăgătoare care se oferise să îşi petreacă noaptea cu el.
A privit-o în ochi şi a întrebat-o de fapt de ce venise la el în noaptea asta. Ea a răspuns foarte franc şi fără urmă de fâstâceală :
-Că să nu fiu singură !
-Detest singurătatea şi planul ce mi-l făcusem pentru Revelion a căzut.
-Întâmplător eram în baie când vorbeai cu colegul tău de birou , te-am auzit spunând că vei fi singur.
-Dar fii liniştit, că nu sar pe tine, doar petrecem câteva ore împreună...-Dacă vrei dansăm sau vedem un film ! -Poţi să îmi ţii companie, sau mă expediezi acasă ??
-Ei, a zâmbit el , suntem colegi de câţiva ani , nu mă supăr că ai venit ; numai că am o senzaţie ciudată ştiind că eşti căsătorită şi că ai putea avea discuţii pentru acest fapt .
-Nu îţi bate capul cu aspectele legate de moralitatea mea, a mai zis ea ! -Chiar dacă la muncă se spun lucruri despre mine, să nu crezi tot ce auzi !!
- Haide să închidem subiectul şi să ne pregătim de Revelion ce zici ??
-Ok, a replicat el mai vesel, care ar fi planul tău ??
-Mă gândeam să merg să mă odihnesc şi să mă schimb de haine şi să revin pe la 20 ...
-Eşti de acord ?? Este nevoie să aduc ceva ??
-Sigur , sunt de acord, fără tine aş fi fost singur la cumpăna între ani, a replicat el !
-Nu e nevoie de nimic, ne descurcăm noi cumva cu ce mai am prin frigider şi voi suplimenta meniul pe care l-am comandat că să ajungă pentru două persoane . Oricum va trece şi mama înainte să intre la muncă cu o salată de beof şi un tort cu mere.
-Ok, atunci cheamă tu cât mă încalţ un taxi pentru mine şi ne revedem la ora 20 .
-Aduc şi eu 2 filme o champagnie şi nişte popcorn.
-Vorbim la telefon .Ciao .
A plecat şi în urma ei, el a intrat în priză . A făcut ordine, a pregătit masa cu o faţă de masă în ton cu anotimpul, a pus tacâmurile, farfuriile şi paharele de champagne dar şi celelalte accesorii .
A mai pus un sfeşnic cu trei lumânări pentru o atmosfera festivă. A pus apoi ce avea murdar de spălat în maşină şi i-a dat drumul după ce a schimbat şi aştenuturile de pe pat . A făcut un duş după aceea s-a bărbierit şi s-a schimbat în haine de casă. Cum toate era gata pregătite s-a întins şi s-a odihnit câteva ore. A venit mâncarea la ora 17, iar pe la 18 30' a venit mama lui să ducă salată şi tortul şi să îi ureze: Un An Nou Fericit !!
A pus apoi filtrul să fie cafea făcută şi s-a îmbrăcat într-o cămaşă lejeră şi un pantalon de stofă .
La ora 20 a sunat Elena la interfon , a primit-o, i-a pus haina în cuier şi i-a dat o pereche de papuci de casă. Avea o ţinută de culoarea vaniliei asortatata cu un colier de perle şi o poşetă aceeaşi culoare .
A întrebat-o ce bea şi a invitat-o să ia loc la masă. Au mâncat, au băut, au dansat iar la ora 24 au desfăcut champagnea adusă de Elena într-o atmosfera veselă . Şi-au făcut unul altuia urările de An Nou s-au îmbrăţişat şi s-au sărutat pe obraz.
-Ei , ai văzut că nu a fost aşa de rău , i-a zâmbit ea dezimvolta. Au văzut un film la tv şi apoi au mai povestit fiecare câte ceva despre sine . Spre dimineaţă ea a zis :
-Ce zici dormim câteva ore şi ieşim apoi la aer ?
-Da sigur, a replicat el .
-Vino în dormitor, că am schimbat lenjeria şi am un halat pentru tine şi un tricou.
-Eu voi dormi pe canapea! A zis el .
-Ok a zâmbit ea . Mulţumesc că eşti exact cum mă aşteptăm să fii !!
-O mare rugăminte am să nu stingi lumina că mi-e frică de întuneric .
Era spre 5 dimineaţa. A adormit imediat căci. era obosit şi dincolo ea îşi pusese capul pe pernă după ce se demachiase şi îşi curăţase dintîi...  
  
Dormea de ceva timp și era cufundat cu totul în semiobscuritatea camerei când a auzit un strigăt înfiorător. Nu știa de unde vine și a durat vreo jumătate de secundă să se dumirească unde se află și de ce nu este în patul lui. În clipa aceea a auzit un alt strigăt mai puternic și mai disperat, el a fugit desculț în drmitor , în mijlocul patului său, Elena stătea ridicată în fund și cu picioarele strase la piept. Acum se zvârcolea într-un coșmar inimaginabil, dădea din mâini încercând să își protejeze picioarele de ceva groaznic . Privind-i fața a văzut că ține ochii strânși. A realizat că este într-un coșmar dar citise undeva că nu trebuie să îi strigi pe nume pe oamenii aflați într- un vis violent sau în criză de somnabulism .
A zis ușor :
-Gata ! Gata ! A încercuit-o cu brațele și i-a zis :
-Liniștește-te sunt cu tine nimic nu îți va face rău !
-Haide întinde-te ! Ea a părut că îl ascultă dar era tot cu ochii strânși ; stătea chircită cu palmele crispate și degetele albite de strânsoare . A fugit în living să ia telefonul și ea a strigat iar, disperată :
-Nu pleca, nu mă lasă singură cu câinii!!
-Nu sunt câini aici dragă, liniștește -te, tu încă visezi ??
A sunat-o pe mama lui și i-a povestit stând lângă Elena pe marginea patului ce se întâmplase și faptul că ea era încă adormită dar speriată teribil de câinii pe care îi visase .
Mama lui i-a spus să îi facă un ceai de tei cu miere și lămâie . Să îi pună o compresă rece pe frunte, apoi să întredeschidă fereastra să intre oxigen și să o acopere bine să nu răcească . Să o vegheze până se trezește dar să o aștepte să nu îi povestească nimic brusc .
-Pare a fi un episod psihotic și probabil i s-a mai întâmplat de aceea nu vrea să stea singură și îi e frică de întuneric .
A făcut tot e îi spusese mama la telefon și după ce i-a dat ceaiul să bea a închis fereastra și s-a întins lângă ea ținând-o după umeri . A adormit așa dar i s-a făcut frig și a intrat sub pilotă lângă ea . Au dormit încă câteva ore unul lângă altul fără să o atingă prea mult doar cu un braț pe umerii ei . Pe la amiază când s-au trezit ea a fost surprinsă că sta lângă ea în pat .
-Ce s-a întâmplat Cosmine , încerci să profiți de mine când dorm ??
-Nu , categoric nu ! Dar ai avut un coșmar groaznic și am stat cu tine să te liniștești . Apoi ai zis să stau aici să nu te las singură cu caiinii!
-Da ar fi trebuit să îți spun că am uneori coșmaruri !!
Atunci a observat pe noptieră cana goală de ceai și prosopul ud și telefonul lui.
-Povestește-mi te rog de când ai astfel de probleme .
Au stat pe marginea patului și i-a povestit cum a fost într-un concediu cu părinții la munte când avea 11 ani și ea a plecat singură de la cabană curioasă să vadă oile spre o stână .
Părinții se odihneau și nu au știu că a plecat din fața cabanei. Acolo au atacat-o câinii de pază de la stână și a durat până au venit ciobanii să o scape din colții lor, deși și ea a țipat cât de tare putut. A fost mușcată de gambe și de pulpe. Părinții au dus-o la cel mai apropiat spital. I-au dezinfectat și cusut rănile după ce i-au făcut vaccinul antirabic dar și antitetanos. A făcut mulți ani terapie și încă ia niște medicamente pentru somn dar nu trebuie să consume deloc alcool. De aceea a forțat nota și s-a autoinvitat la el , evitând astfel să doarmă singură .
Au lămurit mai multe lucruri și au petrecut ziua de 1 ianuarie împreună că doi buni prieteni povestindu-și fiecare din întâmplările importante ale vieții.
Au stat din nou la masă și au ascultat muzica în surdină. El i-a povestit cu totală sinceritate despre căsătoria lui eșuată și de ce nu se grăbește să aibă o altă femeie în viață lui deocamdată .
Spre seară, Cosmin a scos mașina din garajul de la subsol și au pornit-o la plimbare prin orașul aproape pustiu. A doua zi urmau să revină părinții și fiica ei acasă .
-Pot să dorm și în noaptea asta aici, mai suporți o noapte ??? -Ce zici , ai curaj ??
-Da , nu îți face griji că acum sunt prevenit și în plus mama e medic pe ambulanță...!
S-au despărțit a doua zi dimineață devreme, ca doi prieteni care se cunosc de o viață .
Aparențele înșeală se gândea el, după acele trei nopți, amintindu-și fața ei de copilă teribil de înfricoșată cu cearcăne în jurul ochilor.
Au revenit la serviciu după zilele libere iar când și soțul ei a venit din Arabia Saudita l-au invitat pe Cosmin la o cină pregătită de ea. Au rămas prieteni de atunci și uneori mai vorbeau la o cafea când aveau ocazia.
I-a mulțumit de multe ori pentru înțelegerea și răbdarea lui de gentelman perfect.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
La femme fatale / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2497, Anul VII, 01 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!