CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

La femme fatale
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Partea întâi  
  
Elena Leu, şef birou recuperări credite neperfomante, 34 de ani, 1,80m ,fosta fotomedel pentru o firma producătoare de produse de îngrijirea părului, căsătorită cu Constantin, au împreună o faţă de 4 ani ce stă la bunici. Lucrează la banca de peste 10 ani şi printre colegi umblă vorba că îşi înşeală soţul la fiecare plecare a lui pe platforma petrolieră din Arabia Saudită unde lucrează câte 3 luni.
La petrecerea de Anul Nou i-a lăsat numărul ei de telefon lui Cosmin după ce a dansat cu el destul de lasciv. În seara respectivă se băuse la greu, dar se mâncase foarte puţin la barul pregătit de firma de catering angajată pentru eveniment .  
  
Lui Cosmin nu îi venea să creadă că ea ar fi interesat de el, deşi la cei 29 de ani ai lui avea o reputaţie foarte bună în departament şi ca bărbat în general . Era înalt făcuse mulţi ani baschet în prezent mergea la sala regulat şi erau destule femei care nu l-ar fi refuzat .
Spre finalul petrecerii, ea i-a spus că ar prefera să împartă un taxi până acasă, dacă şi el vrea să plece . A chemat un taxi şi au plecat împreună , în lift el i-a ţinut mantoul să se îmbrace erau -10 grade afară şi bătea un vânt aspru . A întrebat-o unde merge şi ea a replicat scurt :
-La tine ! Ai ceva de băut sau cumpărăm pe drum ??
-Da am , a mai spus el, vădit încurcat de situaţia în care era pus fără să vrea oarecum . Nu că i-ar fi displăcut compania ei sau stilul direct de a spune lucrurilor pe nume, dar avea un fel de părere de rău că este căsătorită şi nu ar fi tocmai moral ceea ce clar urmă după acel ultim pahar.
-Haide , nu fi aşa de şocat, a mai spus ea punându-i mâna pe pulpă, doar nu o să stai singur în noaptea asta !
-Asta doreşti, a întrebat-o şi el , o companie de o noapte ??
-Da, de ce nu ? Eşti liber , sau ai pe cineva ??
-Sunt liber acum, a spus el , puţin încurcat !
- Dar tu, eşti căsătorită nu ???
-Da , sunt , dar încă trei luni soţul e plecat , aşa că sunt ca şi singură !!Înţelegea cam ce plan îşi făcuse ea şi i se părea ciudat tare să fie doar un obiect sexual , cu toate că orice alt bărbat din bancă ar fi fost în extaz să fie în locul lui acum . Au ajuns relativ repede la garsoniera lui , odată intrată înăuntru a admirat 2 secunde cum era decorat spaţiul, timp în care şi-a aruncat rapid cizmele şi haina, apoi l-a întrebat :
-Ce e de băut ?
El a scos în minibarul din vitrină două pahare şi sticlă de coniac vechi de 5 ani . A adus din frigider cuburi de gheaţă şi apă minerală.
-Am şi pepsi la rece vrei ?
-Aş bea o cafea fierbinte amară dar cu laptele tot cald .Au savurat băuturile apoi cănile de cafea. Nu părea ameţită de loc .
-Dacă te răzgândesti şi vrei să te conduc acasă să îmi spui .
-Nu vreau, să fiu singură ! Nu ai înţeles încă ??
-Ok , explică-mi măcar de ce eu ??
-Îmi pari un tip plăcut, chiar multe tipe din firmă visează să le dai atenţie .
-Prefer , să nu am relaţii la serviciu.
-Şi eu, să ştii, dar am hotărât fac o excepţie; pentru că îmi placi destul de mult şi ştiu că pot conta pe discreţia ta .  
  
Referinţă Bibliografică:
La femme fatale / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2493, Anul VII, 28 octombrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!