CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  

Experienţa mea pe FaceBook
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
.  
  
Am intrat pe FB la cererea expresă a Angelei o bună prietenă întâlnită cu ani în urmă pe forumul Garbo, unde scriam şi eu pe blogul personal de acolo. Se întâmpla asta acum doi ani şi ceva; sunt tânăra deci în experienţă asta pe FB.  
  
Aveam la primul profil pe avatar fotografia actuală, nu c-aş fi Pamela Anderson dar primeam zilnic zeci şi zeci de cereri de prietenie, m-ai primeam şi tot felul de invitaţii şi filmuleţe. Am primit şi filme erotice, m-am plâns atunci Conducerii FB. şi aceasta i-a restricţionat pe acei indivizi .  
  
Apoi am primit un virus cadou de la nu ştiu cine şi dezgustată mi-am închis contul.  
  
A mai trecut un timp şi prietena mea care mă tot îndemna să scriu, a insistat din nou :
- Haide, vino şi tu, că îţi va place!  
  
De data asta nu mi-am mai pus fotografia la avatar ci doar o imagine a unui tablou ce îmi plăcea, abstract desigur. Pentru că de ceva vreme scriam poezii, am început să postez câte una, mai citeam şi ce se posta pe acolo, mi-am făcut 'prieteni' care admirau cam aceleaşi lucruri ca şi mine. Erau destui oameni care mă citeau şi câţiva m-au invitat în grupuri de poezie. Erau şi mulţi bărbaţi care încercau să mă agaţe crezând că asta caut eu, postând poezii de iubire neîmpărtăşită...dar îi blocam când le vedeam mesajele private.  
  
Cu timpul am ajuns la 1000 de prieteni. Am realizat însă că nu le puteam răspunde tuturor, nu aveam atâta timp să citesc tot ce scriu ei. Unii dintre ei îşi doreau doar like-uri la posturi preluate de la Teo, dr Laslău, Poptamas, unele aveau ceva miez dar unele nu ...  
  
În luna august când toţii macho man-ii erau prin concedii plictisiţi de vieţile lor banale, cu berea în faţă şi burdihanul revărsat peste slipul minuscul; erau zile în care primeam şi 200 de cereri pe zi ERA PREA MULT.  
  
Am scris atunci şi am postat un text explicit dedicat acelora ce mă tot asaltau explicându-le, că nu caut un alt partener, că nu vreau să fiu adăugată în grupuri fără să fiu întrebată; nici de gătit , nici de grădinărit nici în altele în care lumea îţi tot trimite cafele dimineaţa. Am afirmat clar pentru oricine că nu îmi plac imaginile electrizante, îngeraşii sau icoanele strălucitoare şi nici florile fosforescente din care ies alte flori fosforescente...că nu fac politică şi nici polemică pe diverse subiecte.  
  
Până într-o zi când am hotărât să fac curăţenie generală şi am făcut-o!  
  
Radical şi fără milă, am şters sute de persoane cu care nu schimbasem nici-o vorba inteligentă vre-odată, care aveau numai banalităţi postate pe pagină, i-am şters pe cei ce mă invitau la jocuri onlinne, i-am şters pe cei ce doar voiau doar likeuri la ceva scris de altcineva. Am şters mulţi oameni şi nu regret , contul meu este foarte curat de atunci are numai 200 de prieteni cu care am bune relaţii.  
  
Nu am şters însă pe nimeni care scria poezie sau proză bună, care posta idei proprii, sau care prelua materiale interesante.
Recunosc că am citit foarte mult în această perioada în grupurile de literatură unde am fost invitată şi în cenacluri, aici am întâlnit oameni adevăraţi, oameni care scriau ca şi mine din plăcere, fără pretenţii de grandomanie.  
  
Am fost invitată să particip şi în Antologii de poezie sau chiar de proză. A fost o experienţă foarte plăcută pe care am repetat-o de mai multe ori, am în total 11 antologii în care m-am înscris , au fost tipărite 8 dintre ele , le aştept pe cele trei de la o anumită tipografie ce lucreaza mai greu ...  
  
Am avut un debut frumos la Braşov anul trecut în luna mai în volumul "Speranţe în versuri" şi spun asta cu mândrie şi cu mulţumire faţă de cei ce m-au vrut acolo.  
  
Vă respect şi vă iubesc prieteni , dragii mei colegi de scris si de citit !  
  
Referinţă Bibliografică:
Experienţa mea pe FaceBook / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2387, Anul VII, 14 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!