CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

Un înger argintiu în ploaie
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto: Miracolele se întâmplă celor ce cred în ele!

Bucureşti duminică ora 15 30'
A venit intr-o vizită la mine pentru două zile, Ştefan, fiul uneia dintre cele mai bune prietene de la Tecuci, îl invitasem la un concert Kings of Leon la Stadionul Dinamo, pentru care aveam două bilete şi nu aveam cine să mă însoţească. Am petrecut frumos aceste 2 zile cu multe întâmplări, unele mai vesele altele mai puţin, mă refer la faptul că ploaia torenţială care ne-a udat până la piele, ne-a împiedicat să intrăm la concert şi a trebuit să ne întoarcem acasă cu un taxi rapid. Timpul l-am petrecut cu acest tânăr dornic să cunoască Bucureştiul, în feluri care să îi facă lui plăcere precum vizite la MegaMall şi în alte locuri interesante şi emblematice pentru marea metropolă. Am fost împreună la Complexul Bucur-Obor,apoi o plimbare pe Calea Moşilor, fotografii în faţa Hotelului Intercontinental şi în faţă Teatrului Naţional, un tur pe la piscina de la etajul 22 din hotel, Spitalul Colţea, apoi Centrul Istoric, Hanul Lui Manuc, într-un final am poposit la Magazinul Unirea. Aici am petrecut multe ore şi într-un final ne-am dat seama că mai avea doar o jumate de oră până la plecarea trenului, afară deja ploua îngrozitor, străzile foarte aglomerate aşa că am coborât urgent la Metrou, în grabă am luat o cartelă dublă. Am mers cu metroul până la Staţia Victoriei, acolo am schimbat linia şi am mers până la Gara de Nord. Călătoria în sine nu a durat mult dar timpul pentru noi se scurgea foarte repede ...
Eram chiar panicată să nu piardă băiatul trenul, am coborât urgent din metrou şi încercam să ne strecurăm prin puhoiul de oameni care se târa în faţă noastră şi cu toţii aveau treabă în zona Gării; era deja ora 16 fără câteva minute, era destul de târziu. Am ajuns la o ieşire şi erau 4 posibilităţi dar nu ştiam care dintre ele ne-ar putea duce mai aproape de peron. În mulţimea pestriţă de oameni, fiecare preocupat doar de problemele sale un bărbat a întors capul spre noi când eu am zis că nu ştiu pe unde să o luăm. Era o figura comună, în jur de 50 de ani, puţin mai înalt decât ceilalţi trăgând un troler greu după el, fără nimic extraordinar, doar ochi îi erau foarte albaştri spre gri chiar.
Ne-a întrebat :-unde vreţi să ajungeţi?
Derutată şi puţin confuză de emoţie, i-am rasuns: -La Gară!
-La tren ? A mai zis el pe deasupra mulţimii care ne împingea din toate părţile !
-Da! I-am răspuns încă uluită de întrebarea lui.
-Ţineţi-va după mine a mai spus zgomotul din zur era foarte mare, cu paşi hotărâţi el a pornit pe una dintre ieşirile de la metrou. L-am urmat amândoi determinaţi şi noi să ajungem mai repede pe peron.
A urmat efectiv un culoar sinuos ca şi un râu, cu tarabe multe de o parte şi de alta, unele deschise cu multe mărfuri expuse în semi-întunericul galeriei, dar şi multe închise fiind duminică după-amiază. Era multă aparatură cu leduri colorate ce creeau o atmosfera oarecum de discotecă; la unele tarabe şi muzica ce cânta destul de tare. Erau mărfuri de tot felul şi pentru toate buzunarele, noi însă ne grăbeam însă şi incercam să nu ne pierdem de "ghidul" nostru ce se afla însă mai în faţă; în mulţimea aceea grăbită cu bagaje şi umbrele...
Drumul acesta a durat fix 3 minute dar mi s-a părut tare tare lung, datorită necunoaşterii locurilor, a semi-întunericului şi a aglomeraţiei prin care ne mişcăm; căci nu fusesem niciodată prin acest tunel practic pe sub Gara de Nord. De câte ori a întors capul după noi am putut să îi văd doar perciunii argintii. La un moment dat în faţa noastră am văzut scările!
- Wow am răsuflat uşurată, Stefane, am ajuns şi omul nostru era pe aceleaşi scări cu trolerul masiv, a întors capul după noi de mai multe ori să fie sigur că îl urmăm şi că ajungem cum ne promisese pe peron. În graba aceea nebună să ajungem, am vrut să îi mulţumesc frumos pentru ajutor, dar dispăruse...!
Cu Ştefan de mâna am ajuns la peroane 12, 11 ...şi tot aşa până la nr. 7 unde era trenul lui. Pe peron ploaia se simţea din toate părţile, am urcat băiatul în tren cât mai aproape de locul lui înscris pe biletul cumpărat încă de la Tecuci. L-am urmat cu privirea până când s-a aşezat la locul rezervat, mi-a făcut cu mâna. Apoi l-am sunat pe mobil şi i-am spus drum bun şi să îi salute pe ai lui acasă! Am reintrat în atmosfera aceea de lume super grăbită din gară şi lângă o banca rotundă era omul ce ne condusese atât de eficient până la tren, am vrut să îi mulţumesc dar a întors capul de parcă nu el ne condusese până aici.
Am plecat spre troleibuzul care mă ducea acasă; puţin bulversată de refuzul lui de a îmi primi mulţumirile şi de a mă recunoaşte totuşi căci schimbasem câteva cuvinte cu câteva minunte înainte, mi-am validat cardul de transport şi am luat un loc meditând la aventur prin mulţimea aceea de oameni...
Mă tot întrebam de ce a întors capul şi nu a vrut mulţumirile mele??
Şi am înţeles, m-am luminat şi am spus în sinea mea;-Mulţumesc Doamne!
Fusese un ÎNGER PĂZITOR ...  
  
Referinţă Bibliografică:
Un înger argintiu în ploaie / Gabriela Maria Ionescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2381, Anul VII, 08 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Maria Ionescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Maria Ionescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!